Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Dr. House

Dr. House (2004)

Většina pracovníků ve zdravotnictví má alergii na většinu "lékařských" seriálů. Ale všichni lžou... Většina pracovníků ve zdravotnictví totiž jeden akceptuje, a tím je Dr. House. A já patřím k většině.

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989)

David Suchet strčil s přehledem do kapsy všechny své předchůdce v roli nejslavnějšího belgického detektiva. Jakkoli byli (snad i) dobří, jemu nesahají ani po lakýrky. Poirot nikdy nebyl lepší a už nikdy lepší nebude. N’est-ce pas?

Endeavour

Endeavour (2012)

Popravdě, nevěřila jsem, že by mě bavil seriál - ač detektivní, ač britský - s tak mladým detektivem. Ale Endeavour má v sobě něco ze seriálového Sherlocka, jen není tak... vizuálně specifický ;-), ani úplně asexuální. Ale v mnoha ohledech je podobně mimo. Zápletky jsou složité, rozuzlení ještě složitější, a všechny nitky souvislostí člověk napoprvé jen těžko zachytí. Ale pokud se člověk povznese nad to, že řada věcí, motivů, a lidí - Endeavoura nevyjímaje - je divných, a nechá se unášet ponurou atmosférou, propracovaným dějem a obrazovou poetikou, čas, který seriálu věnuje, bude příjemně strávený.

Profesionálové

Profesionálové (1977)

Naprosto kultovní záležitost a také seriál mého dětství, dospívání i dospělosti. Dřív byl můj favorit Bodie, dnes oceňuji spíš Doyla a také úžasnou politickou nekorektnost, které se dnes bohužel již málokterý filmový či televizní tvůrce odváží. Mimoto mají epizody neklesající úroveň co do zápletek, nápadů i rozuzlení a navíc ty zvonové kalhoty… co naplat, v porovnání s CI5 jsou všechny ty dnešní kriminálky, vyšetřovací služby, myšlenky a úmysly slabší než anglický čaj.

Čtyřicítka na krku

Čtyřicítka na krku (2003)

This is Paul Slippery. He can´t remember, when he last had sex. A to je jenom jeden z mnoha jeho problémů, z nichž ne všechny má moc vyřešit lots and lots and lots and lots of love. Doma má Paul tři pubertální syny a jejich dvě přítelkyně (ano, místy je to trochu zamotané), manželku Estelle, kterou střídavě podezřívá z pletek s její lesbickou šéfovou, svým hypomanickým kolegou nebo kachnami, do toho všeho se občas stane něco opravdu divného – dům se naplní ledničkami, popřípadě někdo umře – a Paul občas slyší cizí myšlenky a pořád nemá sex. Naštěstí je ale muž činu a má své blízké upřímně rád, a tak je pro řešení ochoten k čemukoli – vařit proud bananas, chodit v burce, anebo experimentovat s kdejakým sajrajtem, který může a nemusí být afrodiziakum. I přes občasné slabší momenty je Fortysomething skvěle odpočinkový britcom, při kterém se díky netradičně velkorysé stopáži jednotlivých epizod může divák mezi záchvaty smíchu i nadechnout (což je třeba u Černé zmije problém). Většina pozornosti i děje se soustředí na postavu Paula (Hugh Laurie v nejlepší formě), ostatní mu ale zdatně přihrávají. Anna Chancellor je v roli manželstvím a mateřstvím zocelené ženy a pevného středu Paulova zmateného života velmi přirozená, epizodní role Stephena Frye potěší, jediný problém jsem měla s Benedictem Cumberbatchem, který hraje Paulova nejstaršího syna Roryho, ale to jen proto, že se u tohoto herce nemohu zbavit dojmu, že má obličej vzhůru nohama a navíc naruby. Osobně bych snesla i víc dílů, ale nevím, jestli by chudák Paul tak dlouho bez sexu vydržel. :))

Panství Downton

Panství Downton (2010)

Nejelegantnější seriál, který jsem měla tu čest vidět.

Přátelé

Přátelé (1994)

Šest kamarádů žije zcela obyčejné životy seriálových Američanů, tzn. řeší obskurní životní krize, ječí, mudrují, objímají se a vypadají pořád naprosto fantasticky. Jinak Ross je moula, Chander padlý na kokos, Joey povrchní, Rachel mírně hysterická, Phoebe praštěná a Monica mé alter-ego. Nelze je nemilovat. :)

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Je mnoho věcí, které se mi na Twin Peaks líbí. V první řadě káva černá jako bezměsíčná noc, třešňový koláč, vlasy agenta Coopera a repliky agenta Rosenfielda. Na druhém místě pak všechny ty otázky: kdo zabil Lauru Palmerovou? Co to mají všichni s těmi sovami? Vrátí se Ronette paměť? Co proboha vidí Donna na tom hňupovi Jamesovi? Čí dítě čeká Lucy? Vymotá se Andy z lepicí pásky? A co Jan Tleskač?