Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 785)

plakát

Slečna Marplová - Zapomenutá vražda (2006) (epizoda) 

Souhlasím s výhradami proti odklonu od předlohy. Kniha je skvělá, zpracování by slušel podtitul "Mnoho invence pro nic".

plakát

Slečna Marplová - Cukání v palci (2006) (epizoda) 

Příliš mnoho detektivů. Chyběl mi tam Hercule Poirot. :) Jinak ale vcelku povedené, temné a ve finále děsivé.

plakát

Slečna Marplová - V hotelu Bertram (2007) (epizoda) 

Zmatené a únavné. Předlouhá úvodní scéna, kdy slečna Marplová nekonečně dlouho stojí v hotelové hale a kouká, jaksi předznamenává, co bude divák dělat následující dvě hodiny.

plakát

Slečna Marplová - Nultá hodina (2008) (epizoda) 

K Nulté hodině mám sentimentální vztah, neboť to byla první kniha od Agathy Christie, kterou jsem četla a stále ji považuji za jednu z jejích nejlepších. Proto jsem k adaptacím hodně skeptická. V této je slečna Marplová opravdu navíc, naopak vyšetřující policista není jen topornou dekorací, jak je v tého sérii bohužel zvykem. Klidně tedy mohl být hlavním detektivem on. Ostatní postavy přesně odpovídaly mé představě z knihy, takže opravdu jen ta babča, co s každým dalším dílem vypadá víc jako moucha, tu svým bzučením rušila zvuk příboje.

plakát

Slečna Marplová - Zkouška neviny (2007) (epizoda) 

Skromnější a lepší zpracování než ambiciózní a afektovaná adaptace z roku 2018. Taková normální rodinka znamená ve světě Agathy Christie děsivé panoptikum, kde ať už je vrahem kdokoli, souhlasně pokýváte hlavou.

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

Mně se to líbilo. Viděla jsem první Aristokratku, takže jsem nečekala Občana Kanea (jako zřejmě mnozí zde), ale druhou Aristokratku. A ta mě pobavila víc než první. Svěží vichřice v podobě Denisky s jejím železářstvím a zářivým úsměvem zámek nesmírně oživila. Marie Třetí se vedle ní ztrácí a také jsem si opět kladla otázku, proč hrdinky, kterým scénář předepisuje nadváhu, hrají vychrtlé herečky. Viven je o něco snesitelnější než v jedničce a Frank a trojka věcných břemen nezklamala. Na 4* to asi není, ale stejně je dám, protože současných filmů, u kterých by člověku vydržel úsměv i po titulcích.

plakát

The Haunting - Záhadné sídlo Bly (2020) (série) 

Atmosférou se Bly hodně blíží předloze, přestože se jí jinak inspiruje jen volně. Kdo četl, víc vědět nepotřebuje. Kdo nečetl, dostane hezky propracovanou staromódní duchařinu v moderním duchu. I když, jak už to tak u duchů bývá, místy průhlednou.

plakát

Cruella (2021) 

Co říct? Ten film je prostě zábavný. Vizuálně, obsahově, herecky, hudebně. Chce to správnou náladu a příjemně vás naladí.

Časové pásmo bylo změněno