Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Western

Oblíbené seriály (10)

I Love Lucy

I Love Lucy (1951)

Ještěže existuje internet, jinak bychom byli ochuzeni o jeden z nejlepších sitcomů vůbec and vlastně o takového průkopníka tohoto žánru. A můžeme být rádi, že autory napadlo převést původní rozhlasovou hru na televizní obrazovky, už jako radio show to bylo geniálně napsané a TV podoba tomu nic neubírá, naopak... nejen slyšet, ale i vidět Lucille je neskutečný zážitek. Tato dáma byla ohromně komediálně nadaná, její mimika, hlasová intonace, obecně fyzická komedie,pohybový talent a neskutečně precizní načasování-to je obdivuhodné. Desi Arnaz a ani William Frawley nijak nevadí, naopak Desiho španělský přízvuk byl mnohokrát použit pro pobavení. A naprosto senzační tzv. "co-star" je Vivian Vance, bez které by ILL byla poloviční legrace (stejně tak i The Lucy Show). Opravdu nemám nic proti Billu Frawleymu, ale přece jen mám slabost pro Galea Gordona, který měl hrát Freda, protože hrál přítele manželů již v My Favorite Husband (zmiňovaná radioshow). Nicméně, Gale se objeví alespoň v epizodních rolích...a do syta si ho můžeme užít v The Lucy Show. Ještě k ILL - viděla jsem všechny epizody, a musím říct, že dle mého názoru je trochu slabší až poslední 6. série, ale stále je to velice zdařilé. Jsem ráda, že 13 hodinových dílů, které se objevily po skončení ILL (nicméně se stále jednalo o ty samé lidi, v podstatě to bylo pokračování ILL, avšak s názvem Lucy-Desi-Comed-Hour) rozhodně předchozímu ILL neudělo ostudu, naopak. A ještě poznámečka - malý Ricky NENÍ skutečný syn Desiho a Lucy, i když Lucille opravdu byla během natáčení v jiném stavu (čekali své druhé dítě - Desiho mladšího). Lucille Ball je neskutečná, ale bez Vivian Vance by to taky nebylo ono. Její Ethel je naprosto senzační a nepostradatelná. Možná, že byla oblíbenější než samotný Desi.

The Lucy Show

The Lucy Show (1962)

I když už to není tak geniální jako I Love Lucy, je to stále velice zábavná,dobře napsaná podívaná, kde nás baví převážně Lucy Ball a rozkošná Vivian Vance. Nad tím, co Lucille dovede, to se jeden jenom diví! V pozdějších sériích se ještě přidá Gale Gordon, který tomu dodává ohromný náboj.

Rodina Addamsova

Rodina Addamsova (1964)

Snad nejkrásnější je díl, tedy "dvoudíl" , který vypráví o tom, jak se Gomez zamiloval do Morticie. Asi je to k smíchu, ale mě to až dojalo. A úchvatná byla i Carolyn, která zvládla zahrát obě sestry Frumpovy, které byly naprosto odlišné. Okouzlující je i vášeň, se kterou Gomez zbožňuje svou ženu, mám dojem, že John Astin musel pro Carolyn nějakou malou slabost mít i normálně =) Humor seriálu je milý a roztomilý, ale přesto ani neodolatelní Addamsovi nepřekonají "psaní" I Love Lucy.

Chůva k pohledání

Chůva k pohledání (1993)

Mně to přijde velice vtipně napsané a hlavně to není tolik nasáklé protivnými mravními ponaučeními jako třeba Krok za krokem nebo Reba. Herecké obsazení je skvělé. Fran je prostě komediantka a funguje to (a myslím, že Gemini zmiňuje, že se podobá Peggy Bundové - troufnu si oponovat, že ani ne, ale spíš si Fran Drescher bere za vzor Lucy ze sitcomu I Love Lucy). Chůva patří mezi mé nejoblíbenější sitcomy.