Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (519)

plakát

Modrý kód - Rozhodnutí o životě a smrti (2017) (epizoda) 

Neskutečně pitomý. Ještě, že tam mají toho Rasputina :-). Nesympatický doktor Hlinka, Mery, která se přidala k Vali, a k tomu všemu ještě její neodbytný příbuzenstvo. No a ten závěr nechám raději bez komentáře.

plakát

Modrý kód - Ručník v ringu (2017) (epizoda) 

Koukám, že v těch jménech mají poněkud chaos. Napřed si po dvě série nejsou schopni zapamatovat jméno Matyho ženy a teď zjišťuji, že ani boxera Mika... A poprvé (a naposledy) mě nakakala Vali, když Lucii přemlouvala, aby ještě dala šanci tomu kreténovi, teda pardón, Tomášovi...

plakát

Modrý kód - Tři v tom (2017) (epizoda) 

A to se teda musím hodně držet, aby to za tu zjevně umělou nohu na závěr a za to, jak tady scénář udělal z mojí oblíbené Lucie trubku, nebyl odpad.

plakát

Modrý kód - Udání (2018) (epizoda) 

Tchýně jako blaničtí rytíři působila sice trochu podivně, ale nakonec proč ne. Nikdo nevíme v jaké podobě se objeví hlavně, že Maty konečně někoho poslouchal. Bohužel byl tohle jeden z dílů, kde mě vztahy a osudy hlavních představitelů zaujaly mnohem více než vlastní případy, což není úplně dobře.

plakát

Modrý kód - Dítě jako boží dar (2017) (epizoda) 

Lucie má nějaký podezřelý štěstí na kretény, v práci i v životě. Tak snad se to už u ní ke konci druhé série zlepší...

plakát

Modrý kód - Rande (2017) (epizoda) 

Lucie: "Dej nám dvě minuty, přece nám tady neexne kvůli kozám". O trochu lepší než předchozí díly, ale opravdu jen o málo.

plakát

Modrý kód - Turné nebo život (2017) (epizoda) odpad!

Podivné, jak se to nakonec ve druhé sérii dokázalo shrabat... Soudě podle tohoto dílu bych tomu absolutně nevěřila. Jediné plus epizody je první setkání sympatické Vali s panem Hojerem a malým Jindrou.

plakát

Modrý kód - Otrávená otravou (2017) (epizoda) 

Tato epizoda pojednává mimo jiného rovněž o tom, jak se mohla něžná a křehká Lucie asi o padesát dílů dopředu zbavit toho kreténa, co se s ním zapletla. No, dobře vím, že s ním vůbec neměla mít nic společného, ale taky vím, jak lehce se tohle radí a jak velice blbě koná...

plakát

Modrý kód - Zabitá příležitost (2017) (epizoda) 

Udělat to ohledně Modrého kódu tak jako u Sběratelé kostí, když jsem se dostala na konec dostupných epizod, byla teda pěkná pitomost. U Sběratelů kostí to totiž bylo dobré od začátku až do konce a B+B byli zárukou kvality. Tady to na začátku byla pěkná ...čovina (tohle slovo používá kolega, když nechce, aby jeho malý syn mluvil sprostě), tak je docela s podivem a docela naštěstí, že se i tohle přes úplně mizerný začátek z první série ve druhé vyvinulo v docela přijatelný seriál...

plakát

Modrý kód - Dnes naposled (2018) (epizoda) 

Celkově je seriál (respektive jeho druhá série) lehce nadprůměrný. Jak se to mohlo po těžce podprůměrné první sérii stát? Jak už píšu u jedné z epizod (č. 42, s02e14) dopomohly k tomu některé nově příchozí postavy, především syn primáře urgentu - Maty. V tomto díle se pak tvůrcům povedlo předvést v plné kráse archetyp známý z pohádek (a kdyby to čistě náhodou někoho nenapadlo ještě v průběhu epizody, určitě mu to dojde při závěrečné romantické scéně, kdy se nad spící Lucií usmívá Maty a něžně bere do rukou její vlasy), podle nějž statečný princ na bílém (či černém koni) zachrání a vysvobodí půvabnou princeznu, ať už z rukou zlého draka, čaroděje či kouzla víly, a žijí spolu šťastně až do smrti. A ve mně takové okamžiky v poslední době čím dál tím častěji vyvolávají pitomý úsměv na rtech, příjemný pocit v duši a potřebu ohvězdičkovat i o cosi více, než by si zasloužil zbytek epizody, ačkoli se už malé děti (v Arabele ohledně pohádky O Šípkové Růžence) učí, že je všechno úplně jinak (Princezna Xénie k princi Wilibaldovi: „Jste ještě pořád zamilovaný do té šípkové husy?“).