Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (229)

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) odpad!

To není odpad, to je hotová překypující skládka.

plakát

Pták Ohnivák (1997) 

Je to temná výpravná pohádka na motivy bratří Grimmů, takže nic není jisté a vše nemusí dobře dopadnout... Zajímavý příběh se spoustou zápletek, které dokáží udržet pozornost.

plakát

Fimfárum 2 (2006) 

Fimfárum 2 se opravdu vyrovná jedničce. Vzhled postaviček je opět unikátní a nejlepší byl Kouba a jeho maskované děti.

plakát

Fimfárum Jana Wericha (2002) 

Fimfárum jsem vždycky měl velmi rád. Jako úplně malý jsem jako každý poslouchal jednu pohádku za druhou a už tenkrát bylo na Fimfáru něco zvláštního. Všechny obyčejné pohádky byly o princích a princeznách, o nadpřirozených bytostech, šťastných koncích apod., ale Fimfárum se od nich velmi lišilo. I když jeho výjimečnost tkvěla spíš v perfektním hlasu Jana Wericha. Ovšem kdybych poslouchal Fimfárum až nyní, nikdy by mě nenapadlo, že se někdy mohlo zfilmovat. Nicméně se zfilmovalo, dokonce přišel na svět i druhý díl, a z toho všeho si myslím, že nebýt převzatého Werichova hlasu z audio nahrávek, nevím, nevím, kam by to až mohlo dospět. Na těchto nahrávkách mluvila i Stela Zázvorková, kterou jsem si spojil především s příběhem o Lakomé Barce, ale Jan Werich k těmto příběhům prostě patří neodmyslitelně. Fimfárum tedy nějak dopadlo, a to celkem přijatelně. S loutkovou podobou jsem měl do té doby, než jsem Fimfárum viděl poprvé, zkušenosti akorát ze starých večerníčků, ale až do nynějška mi pořád není jasné, jak tento typ animace vlastně funguje. Nicméně má své určité kouzlo, které už se také stalo neodmyslitelnou částí filmu. K originálním příběhům zkrátka nyní patří i tento druh zpracování. Jen si představte film s dokonalými postavami s animací využitou třeba ve Shrekovi nebo v podobných pixarovských nebo disneyovských 3D filmech. Děj všech pěti příběhů by najednou vypadal úplně jinak. Tato podoba má sice trochu depresivní účinky, připadáte si kapánek jako ve večerníčku, a někdy máte i trochu strach, ale v jiné podobě by se nedal použít legendární Werichův hlas ke všem postavám, a ztratilo by se veškeré kouzlo. Takhle vám ani nevadilo, že postavy neotvírají při mluvení ústa. Jinak tyto příběhy v sobě mají úplně všechno jak pro starší i mladší. Mají nadpřirozené postavy v přijatelném měřítku, velmi originální humor, originalitu i v dalších směrech, někdy i malé ponaučení a hlavně se alespoň mně všechny líbily. Fimfárum je snad nejlepší soubor pohádek, co existuje. Sice ve filmu lehce prokouknete imitující hlas druhého vypravěče, ale to je to nejmenší.

plakát

Ferda Mravenec (1960) (seriál) 

Bezchybné a nezapomenutelné!

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Sice vyčnívám z většiny, ale očekával jsem od tohoto filmu něco mnohem většího.. Bohužel mě to silně zklamalo.

plakát

Fantastická čtyřka: Silver Surfer (2007) 

Další filmová čtyřka. Doufal jsem že dvojka nevznikne, ale je tady. Ještě že sebou přivedla jednoho z nejzajímavějších komiksových postav Silvera Surfera, který je na tomhle filmu jediné velké plus. Jinak je tahle slátanina velice nudná.

plakát

Fantastická čtyřka (2005) 

Nějak jsem od tohoto filmu očekával víc. Nebyl úplně k zahození, ale myslím, že by se z něj dalo vyždímat víc. Vizuální efekty byly fajn, ale ten děj byla bída. Málo akce a moc mluvení.

plakát

Faktor strachu (2001) (pořad) 

Stále a stále dokola.. Nějaký šílený úkol, něco nechutného sežrat, opět šílený úkol a konec.. Jednou za čas je fajn se na to podívat, ale na dlouhodobé sledování to opravdu není..