Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 503)

plakát

Contratiempo (2016) 

Celý film jsem se cejtil jako seňor Doria, když ho mimořádně přesvědčivá MgA.MUDr.prof.Doc.Phdr. Virginie štěpí na atomy, aby mi za bombasticky vygradované hudby uspořádala brada bendžíííí-jump ku podlaze. Vytknout se dá asi ledasco, ale proč si kazit dojem z podobného nářezu. Už jen práce s gradací příběhu, který neobsahoval prvoplánové plot-twisty jako uhlí na běžícím pásu, ale zašmodrchané klubko příběhu, jehož průběh a nuance je silně odvislý od toho, kdo jej popisuje - a kdo třeba nemá tak čisto za nehty, jak se zdá. Plot-twist tu byl jeden a mně sednul jak svíčková na svatbě. Herecky eňo ňúňo, hudba, španělština a namotávající se příběhové klubko = perfección, seňor Paulo.

plakát

Případy 1. oddělení - Loterie (2022) (epizoda) 

Sledování 3. série je díky Krizové manažerce nepříjemné. Zvlášť, když podobný fuchtle existují. Jinak atmosféra seriálu, průběh vyšetřování, herci, vše na jedničku. Nemám výtek. Jen mě mrzí, jestli je Pražák fakt takovej šmejd. Snad ne a rozsvítí se mu v té jeho horkokrevné makovici.

plakát

Případy 1. oddělení - Taxivrah (2022) (epizoda) 

Tyhle díly jsou osvěžující - konečně máme obrázek, že vyšetřování není vždycky sranda rozvinutá do 60 minut s jasným koncem, s pachatelem, který se přizná, jen co se na něj Pražák zle zadívá. Napětí roste zejména mezi postavami a Pražák je už fakt na zabití :-) Výborný díl.

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Atmosféricky vynikající seriál s velmi přesvědčivými herci a absencí rychlokvašených a instantních emocí! Jestli je seriál 100% věrný skutečnosti, nebo ne, mě upřímně nezajímá, hodnotím umělecké dílo, skutečnost jsem viděl v několika více či méně podařených dokumentech. Divácký zážitek byl takový, že jsem konečně po dlouhé době neměl trapný pocit za tvůrce a smutek z toho, že věnuju svůj drahý čas naivní kravině. Devadesátky jsou kus poctivé práce a mně sedly. Josef Mareš by se mohl dát na dráhu profesionálního scénáristy. Myslím, že by mu to šlo...

plakát

Devadesátky - Sudy (2022) (epizoda) 

Bartoš konečně součástí seriálu (nějak mi sem v předchozích dílech neseděl). Linka s Tůmovým kámošem začíná dostávat pěkný obrátky. Lovení sudů perfektní. Po otevření sudu nevečeřte. Jediný problém mám trochu se scénou, kdy jde Tůma vrátit mobil a nějaký drobný. To se jako fakt nechá polechtat Bezmozkem, stáhne vocas, mobil a drobný si zase vezme zpátky a bude poslušnej polda? Ale jinak tip-top.

plakát

Devadesátky - Přehrada (2022) (epizoda) 

Tak dlouho jsme museli čekat na podobný seriál! Profi prácička. Atmosféra. Herci. A ten závěrečný pohled na sud v hlubinách - mňam. Jak nemusím Ondřeje Sokola, tak vážné role zvládá na jedničku. Jen ty jeho změny v emocích vyjádřené výrazem tváře, když se rozloučil s Kozákem s tím, že musí jet do Prahy. Není to uspěchaný, děj se příjemně valí dál, aniž by musel zkratkovitě přeskakovat a přitom se člověk ani na vteřinu nenudí. Tož jen tak dál!

plakát

Devadesátky - Kleopatra (2022) (epizoda) 

No páni, atmosféricky našlapaný díl. Že už si nedám pokoj, díl co díl jen žasnu, jak dobře se dá natočit krimoška, aniž by herci strojeně citovali paragrafy a pachatele by našli pomocí deus ex machina. A ten scénář! "Jestli tu šlapku chceš vidět, tak jí normálně zavolej a neotvírej kvůli tomu uzavřený případy."

plakát

Legendy kriminalistiky (2017) (seriál) 

Silný kafe, jeden díl jsem nedokoukal (Matky vražedkyně), jeden díl mi udělal nevolno (Já, nebohý vrah). Největší psycho byl díl Torzo s vymatlancem, jehož existence na konci 20. století je až překvapivá. Asi nejosobnější byl díl Lesní vrah s kriplem na přesdržku, který kousek od mého bydliště zastřelil jen tak z plezíru naše známé. Díl s Dahlgrenem byl taky velmi nepříjemný. Témata jsou zpracována výborně, žádné trapné filmové rekonstrukce, ale naopak výpovědi vyšetřovatelů a znalců, autentické záběry a sympatický komentář Mirka Vaňury. Velmi dobrý počin.

plakát

1917 (2019) 

Kolega gudaulin použil termín zážitková kinematografie, což je naprosto výstižný termín. Dokonce jde o tak zážitkový film, že sledování filmu není pocitově bezpečné... - jdete totiž s oběma vojáčky přes výmoly, hromady mrtvol, přes opuštěné zákopy, přes opuštěný statek i rozbombardované město, cítíte únavu, obavy, smrad rozkládajících se kdysilidí, prostě zážitek skoro jako ve skutečnosti. Fenomenálně natočeno. Případnou nereálnost situací či historickou nevěrohodnost ponechávám orgánům činným v historickém bádání. Moje vědomosti o 1SV se rovnají středně pozornému studentovi střední školy, kterého sice děják baví, ale snaží se hasit zapalující se lejtka... každopádně jméno George MacKay si poznamenávám do notýsku, protože tomuhle herci věštím slibnou budoucnost. Jeho výkon byl přesně podle mého gusta, nepřehrával, ale vdechnul své postavě správné emoce. Závěrečný song v lese mě přikurtoval do sedačky. A shledání s bratrem kamaráda bylo emočně silné. Jestli má film předat divákovi nějaké poselství skrze obraz a zvuk, tady se to povedlo na výbornou a nějaké logické (asi)díry mě nechávají zcela klidným.

plakát

Roasted! (2020) (pořad) 

Doklad toho, že video recenze by měli dělat stand-up komedianti. Sympatický formát, hlášky a ilustrační scénky.