Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (399)

plakát

Star Trek (2009) 

Nikdy jsem nepatřil mezi fandy Star Treku, ale film mého oblíbence J. J. Abramse, dopadl na výbornou. I přes přehršel digitálních triků, snímek neztrácí kouzlo a hlavně je to pořád ta stará poctivá filmařina, jako když kdysi Lucas tvořil Hvězdné války. Co dodat, už teď se těším, až si tuhle vesmírnou jízdu pustím znova.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Svižnější a zábavnější než díl předchozí navíc s údernějším koncem. Langdon je sice pořád se svými šílenými hypotézami a řešením problémů deux ex machina lehce k smíchu, rozhodně ale není tolik nesympatický jako u mistra Leonarda. I přes několik logických děr a natahovanou stopáž, na mě udělal Ron Howard mnohem lepší dojem než před třemi lety.

plakát

Psycho II (1983) 

Hodně rozporuplné. Tvůrci dokázaly skvěle navázat na první díl a vymyslet (v rámci možností) originální a děsivý příběh, který rozvijí příběh původního Psycha a hlavně postavu Normana Batese. Divák do poslední chvíle netuší, kdo je vrah a závěrečná pointa je dle mého povedená. Nicméně, celou dobu mě strašně iritovalo šíleně nelogické chování vedlejších postav a prapodivné sympatizování tvůrců s postavou hlavní. Od filmu jsem nečekal nic a musím říct, že jsem se bavil slušně. A i když kvalit Hitchova Psycha nedosahuje ani náhodou, ostudu mu vyloženě nedělá.

plakát

Hledání Země Nezemě (2004) 

Krásný a dojemný film, kterému nemám téměř, co vytknout. Uchvátila mě citlivá režie, mistrovské herectví všech zúčastněných (to se týká i dětských představitelů) a jako vždy působivá hudba Jana A. P. Kaczmarka. Ty necelé dvě hodiny, jsem se bavil opravdu královsky.

plakát

Valkýra (2008) 

Suše převyprávěný skutečný příběh, s několika dobrými tvůrčími nápady a špičkovými herci. Lepší než učebnice dějepisu, i tak se mě ale Valkýra až tolik nedotkla.

plakát

Město Ember (2008) 

Poctivě natočená sci-fi pro mladší a pokročilé, jež dá vzpomenout na zašlý lesk Verneovských dobrodružství. Děj se trochu vleče a kulisy občas vypadají jak od Hallmarku, na druhou stranu dětští herci se hodně snaží a atmosféra podzemního města je magická. Ve výsledku stravitelná rodinná zábava, hlavně pokud vám už všudypřítomný obličej Harryho Pottera a ratolestí z Narnie leze krkem.

plakát

Transformers: Pomsta poražených (2009) 

Michael Bay je dnes jedním z tvůrců, který vám za vaše peníze dá přesně to, co chcete vidět. Film absolutně splnil má očekávání a dočkal jsme se všech atributů, na které jsem se těšil. Obří roboti, obří výbuchy, obří bitky, obří digitální efekty, obrovsky sexy Megan Fox...Co na tom, že příběh je jeden velký blábol parazitující na jedničce a nepřinášející nic nového, když je to taková zábava. Gigantický kolos, který vám nedá vydechnout a přesvědčí vás, že ve filmu Michaela Baye je možné opravdu cokoliv. Třeba, aby měl robot koule...

plakát

Králova přízeň (2008) 

Historické drama moderního střihu, natočené podle známého příběhu z hodin dějepisu. Vznikl napínavý film s řádkou vynikajících herců, z nichž vyčnívá především N. Portman, coby rozporuplná Anne Boleynová, která se ke konci snímku stává téměř zápornou postavou. Johanssonová je od začátku za tu hodnější a ctnostnější (i když realita byla trochu jiná) a E.Bana vypadá jako jeden velký chodící hormon. Není to ani tak jejich vina, jako spíš chyba scénáře, který jim nedopřává takový vývoj jako Portmanové. Stydět se za tenhle snímek, ale nemusí nikdo z tvůrců.

plakát

Zlatý kompas (2007) 

Hodně zvláštní fantazy. Ta výprava, kostýmy a dokonalé triky odvádí pozornost od nezajímavého (nebo nezajímavě podaného?) příběhu a prkenných herců, kteří si s vyjímkou Nicole Kidman, neví se svými postavami rady. Chris Weitz vrší jednu zajímavou scénu za druhou, bohužel bez špetky napětí. Vytvořil líbivý svět, kterým vás bohužel nedokáže dostatečně provést a prodat ho. A zmiňovat se o vykrádání Pána prstenů, je myslím zbytečné.

plakát

Ghost in the Shell (1995) 

Už chápu, kde vzali Wachowski Brothers tolik inspirace pro Matrix. Úchvatná manga, která položila základ cyberpunku, je možná citově rezervovaná, rozhodně ale nepostrádá nápaditý děj a povedené akční scény. Matrix o čtyři roky později dotáhl intelektuální myšlenky skloubené s akcí do dokonalosti, Ghost in the Shell mu ale prvně ukázal cestu.