Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (1 036)

plakát

Zrádce mezi námi (2016) 

Kdyby si britská tajná služba nevybrala jako pomocníky do akce proti ruské mafii profesora poezie a jeho ženu obhájkyni, tak to bylo víc než slušný. Takhle to ale dalo realitě dost velkou trhlinu a působilo to jako pěst na oko.

plakát

Litviněnko (2022) (seriál) 

Že v roce 2006 někdo někoho v Londýně otrávil jsem tenkrát samozřejmě zaregistroval, protože to bylo ve všech zprávách. Po tak dlouhé době jsem si ale nepamatoval souvislosti. Tahle britská minisérie je moc dobře natočená rekonstrukce a pro lidi se špatnou pamětí, jako mám já, je to naučná sonda se všemi detaily, co se tenkrát staly.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Série 1 (2023) (série) 

Ani na chvilku jsem nepochyboval, že po Okresním přeboru, Čtvrté hvězdě, Autobazaru Monte Carlo, Trpaslíkovi a Mostu, by se mi Prušinovský netrefil Dobrým ránem Brno do vkusu. První série má stoupající tendenci a je díl od dílu lepší. 70%.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Série 2 (2024) (série) 

Tím, jak ve druhé sérii ubývaly momenty z natáčení Dobrého rána, tím taky ubývalo humoru. I když i tady se najde spousta vtipných hlášek a situací, třeba návštěva Marhoula v prvním díle byla úplně geniální. Stejně jako v předchozí sérii drží vysokou laťku seriálu Kolařík, dost jsem se bavil i při scénách s ředitelem Brněnskýho studia v podání pro mě neznámýho Dušana Hřebíčka. Naopak chyběla postava bezdomovce v podání Slováka, těch pár scén z druhé série, ve kterých byl, jasně ukázalo, že upozadit ho byla chyba. Sice hodnotím druhou sérii jako o něco horší, každopádně jsem se ale těšil na každý pondělí, že se dobře pobavím a to mi bylo dopřáno.

plakát

Šok (1982) 

Až na pár vyjímek jsou pro mě kriminálky s Delonem koukatelný, některý i výborný. Tohle je ale zrovna jedna z vyjímek, je to takový nedomrdlý.

plakát

Přišla v noci (2023) 

Neoslovilo mě to. Dospělý pár, kterýmu začne dělat ze života peklo matka jednoho z nich, si nedokáže poradit vůbec s ničím a nechá si srát na hlavu až do konce filmu. Přišlo mi to hodně nelogický, protože dám ruku do ohně, že každej na jejich místě by vzal třeba sekeru a vyřešil to po svým. Tady prostě ne, navíc nemám rád filmy bez konce 40%.

plakát

Vocasy na tripu (2023) 

Sprostá psí komedie se super českým dabingem. Na jedno podívání, ale člověk se u toho aspoň párkrát zasměje.

plakát

Bratři (2023) 

Případ skupiny bratrů Mašínů a její ozbrojená cesta z totalitního Československa za svobodou na západ se dočkala svého zfilmování. Na film jsem se hodně těšil, nebudu tady rozebírat, jestli jsem na straně těch, kteří Mašíny považují za hrdiny, nebo těch, kteří je mají za vrahy a lupiče, v téhle věci mám už dávno jasno. Byl jsem zvědavý, za jaký konec to chytne režisér, vzdálený příbuzný obou bratrů a scénárista, jehož dřívější filmy dávaly naději na kvalitní zpracování. Bylo jasný, že takhle složitý příběh bude těžký vměstnat do cca dvou hodin. Film bych rozdělil na tři části. V té první nahlédneme do soukromí rodiny, ve druhé jsou ukázány akce skupiny na území republiky. Právě tady nechali tvůrci ty nejvíc kontroverzní okamžiky Mašínů dost u zdi. Zastřelení účetního ve voze s výplatami, který přepadli, a podříznutí spoutaného esenbáka, aby neprozradil jejich totožnost. O prvním se dozvídáme jen přeneseně ze záznamu při vyšetřování, ve druhém vidíme jen zakrvácený nůž, který Ctirad omývá pod puštěným kohoutkem.Pak přichází poslední třetina, podle mě nejpropracovanější a nejsilnější část, útěk za hranice.K hereckýmu obsazení hlavních rolí nemám výhrady, ale Hes i Nedbal jsou přesvědčivější v akčních scénách než tam, kde se mluví. Celkově je to slušná podívaná - 65%.

plakát

In the Land of Saints and Sinners (2023) 

Ani nevím, jak jsem na tenhle film narazil. Nevěděl jsem o něm nic, takže jsem celkem koukal, když na mě vyskočil Liam Neeson. Hned jsem si vzpomněl na film, který jsem viděl cca dva týdny zpátky právě s ním a pěkně jsem ho natřel. Tady jsem nečekal zázraky a myslel si, že se pojede v zavedených Neesonských kolejích. Ale čekalo mě velký překvapení. Už první scéna filmu s atentátem mě chytla. Liam tady hraje vysloužilýho zabijáka, kterej se zaplete s IRA. Ty hlavní scény jsou natočený dost chytlavě a bez přehánění. Jasný, film má pár hluchých míst, ale na to, že jsem od toho nic nečekal jsem dostal fajn krimi-thriller s jednoduchýma akčníma scénama. A do toho super výběr místa a nehostinná Irská příroda na venkově. Za mě 70%.

plakát

Velký šéf (1969) 

Filmy s Belmondem ano, ale jenom krimi, komedie s ním mi nikdy nějak extra nesedly. Tohle ale bylo svižný a vtipný, 70%.