Reklama

Reklama

Dobré ráno, Brno! - Série 1

(série)
Česko, 2023, 3 h 44 min (Minutáž: 26–30 min)

Kamera:

Petr Koblovský

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Jan Kolařík, Zuzana Zlatohlávková, Ondřej Kokorský, Simona Lewandowska, Tereza Volánková, Ivana Hloužková, Roman Slovák, Mark Kristián Hochman, Jiří Pavlica, Slávek Bílský, Nikola Mucha (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (15)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téma seriálů z televizního prostředí bylo v našem televizním rybníčku doposud ponecháno bokem a mohli jsme tak jen pokukovat po zahraničním Morning Show nebo třeba Newsroom, ovšem v obou případech jde o podstatně vážnější pojetí.. První pokus zkusila TV Prima na podzim loňského roku, kdy spustila svoje Dobré zprávy, které ale hned od prvních chvil sklouzly do rutinního primáckého seriálu, který může jednou za čas upoutat leda vyhlíženou Evičkou Burešovou, ale to se v tomhle případě nekoná, a tak nestojí ani tentokrát za to na stanici přepnout.. No a netrvalo to dlouho a přišla od České televize odpověď v podobě tohoto seriálu. Nápad situovat příběh do brněnských ateliérů jako Brněnský rodák vítám, ale to především jsem rád za jakékoli odvážné opuštění pražských prostorů.. A tím, že ČT navíc nezaváhala a celý projekt dala za úkol Honzovi Prušinovskému, pro něhož jde už o čtvrtou seriálovou zakázku ve spolupráci právě s Českou televizí, která je ve větším míře v jeho rukách. Dostáváme tak přesně to, co bychom očekávali.. Rádoby všední situace přeneseny do lehce absurdní roviny, tohle je zkrátka autorská vize, jak se patří... Vždycky říkám, že ČT u těch svých seriálů má využívat ten svůj dlouhá léta vybudovaný ekosystém, tedy aby třeba vyšetřovatelé z Případů prvního oddělení chodili do Všechnopárty či do Máte slovo a divák měl pocit, že seriál se opravdu odehrává a tohle je tak skutečná sonda do něčího života. A přesně takhle funguje i Dobré ráno, Brno, které si přebírá ranní studio ČT a ve známých kulisách rozehrává svoje minipříběhy. Ryze moravské obsazení, které táhne především Honza Kolařík, kterému tahle role zatraceně sedla a svojí energií s klidem táhne většinu epizod.. Možná škoda, že tvůrci nemají ambici vést jednu větší dějovou linku napříč všemi osmi epizodami, nýbrž volí cestu jednohubek, které pokaždé skončí střízlivou půlhodinovou stopáží.. Úvodem seriál nepůsobí tak výjimečně a skutečně víceméně první čtyři epizody jsou dosti ležérní. Ovšem v druhé půli seriálu dostává každá epizoda něco navíc, za čímž možná stojí občasný zásah druhého scénáristy Holečka, jenž možná dodal Prušinovskému nějaké mantinely, ale nevím.. Výsledkem tak je, že poslední dvě epizody působí jako z jiného projektu.. Dobré ráno, Brno! si je dobře vědomé, kdy ho vysílají a i kdo se asi tak na něj bude dívat a podle toho jasně cílí i svým někdy vulgárnějším, či lehce nekorektním humorem. Ovšem ve finále jsem smutný, že to končí, jelikož jakoby si projekt konečně našel svoji tvář.. Baví mě režisér Mirek Kurš, kterému je naprosto jasné jak směšné postavení oproti Praze má. Fandím tomu, aby se z moderátora Cyrila stal komik a říkal svůj vtip o setkání cvrčka s prckem. Chci, aby se z bezdomovce Luboše stal komparzista. A co především, přeji si, ať ještě někdy uzříme něco podobného, jako je tenhle seriál.. 70% ()

Dannyss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jde o náramně zábavnou komedii, kde se střídají snad všechny typy humoru. Překvapením je, že ty všechny vtipné scény fungují a člověk se nenudí, dokonce se jistě pobaví. Příběhově je to však slabší, nenávaznost jednotlivých epizod je vidět dost zřetelně, avšak koneckonců to příliš nevadí. Zkrátka ne všechny scény jsou podstatné pro děj, jsou zde pro další kreaci vtipů a humoru. Je to jeden z lepších počinů, co se týče komediálního seriálu, nicméně ještě se to má kam posouvat. 8/10. ()

Reklama

jfaba odpad!

všechny recenze uživatele

Jak píše William_. První polovina pro mě byla naprostý paskvil... Já dodávám. Byla to pro mě i druhá polovina. Někdo tu napsal že je dobře, že má Prušinovský o Kolečko míň. Já si myslím, že si můžou podat ruce a skočit do žumpy. Protože nic jiného tento seriál není. A můžou to vychvalovat na skutečném Dobrém ránu v ČT2 jak chtějí. Zasmál jsem se všehovšudy 3x v sedmém díle a to je trochu málo na takto hodnocený a vychvalovaný seriál. 70%? Možná 7%, ale za Nudu v Brně, je to i tak až moc. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina pro mě byla naprostý paskvil, ve kterém si neoblíbíte snad ani jednu postavu. Avšak druhá polovina seriálu je naprosto skvělá a nese se v duchu starých dobrých Prušinovských projektů jako Okresní přebor či Čtvrtá hvězda. Škoda toho pomalého rozjezdu, který spoustu diváků odradil (a skoro i mě). Za odměnu a výdrž jsem dostal fajn pořad na pondělní večer. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nejsme čtyřiadvacítka. My se budeme tvářit, že se nic nestalo." Moc fajn sitcom z netradičního prostředí, u kterého se lehce obávám, že nejvíc si ho užijí lidé z médií. Pro všechny ostatní je tu plejáda sebeironických cameo rolí typu Roberta Sedláčka, Haliny Pawlowské, Břeti Rychlíka, Patrika Hartla nebo Jů a Heleho. Podobně jako u Mostu je paradoxně první díl nejhorší, pak se Prušinovský rozjede a naopak graduje do toho nejlepšího s tím, jak je tam méně a méně fekálního humoru. Highlighty jsou určitě talentovaná Simona Lewandowská, Mucha, Milan Fridrich, Cardi B a především hlavní hvězda Jan Kolařík. ()

Galerie (160)

Zajímavosti (16)

  • Strojvedoucího zde hraje Milan Krobot, který je mj. i členem Chornického železničního klubu. (JSy)

Reklama

Reklama