Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Kryton je kapitán pisoár, který do své tříselné zásuvky dokáže připojit vysavač, cirkulárku, vrtačku a šlehač. Lister je závislák na kari s posledním chuťovým pohárkem a také otec kočičích lidí. Kocour je objektem vlastní touhy a ža zemře přenechá své tělo Louvru. Rimmer je malicherný byrokratický hnidopich, který se přímo vyžívá v předpisech a nařízeních. Mimo to je i magor. Holly/Hilly je lodní počítač s IQ 6000, ale i tak občas něco zesloní. Partička k pohledání, kterou jsem objevil jedné páteční noci. Děkuji. Gagy z trpaslíka mají větší říz než celá stránka nejlepších bonmotů Oscara Wildea pokapaná citrónem a vražená někomu do oka.__________Na závěr ještě některé nadávky ze seriálu, které mě skutečně zaujaly: těhotný smradlavý lenochod, hloupá páchnoucí podebraná kočičí nádhera, intergalaktický hnisavý vřed, androyd s hlavou jak hypermoderní kondom, chrchel plovoucí v toaletní míse života.

Akta X

Akta X (1993)

Já vždycky zastávál názor, že tady nejsme sami a vláda nám maže lep kolem ucha. Ať žijí konspirační teorie.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Skupina pánů, která vymyslela a na podnose naservírovala nepřakonatelný a osobitý humor. A ačkoliv některé díly nejsou tak povedené jako jiné, tak si pánové zaslouží plné hodnocení minimálně za to, co se jim dokázalo urodit v té jejich britské makovici.

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Syrové sci-fi, realistický svět, kde nedostanete chlebovou kůrku a teplou postel bez práce. Velmi podrobně rozpracované charaktery jednotlivých postav, doprovází dostatek napětí a příběhových zvratů. Seriál má stoupající tendenci, což se dá považovat za ojedinělý jev. V tomto případě lze vytknout leda to, že mi nějaký ten díl trvalo, než jsem se sžil s dějem a postavami, ale to, co následuje poté, znamená jediné, super sci-fi.

Hrdinové

Hrdinové (2006)

Jedna zápletka střídá druhou zápletku, napětí a překvapení nemá konce. Zajímavý a neskutečně propracovaný scénář nemá chybu....jen vždycky zírám s pusou do kořán, kam na to ty scénáristi chodí. A komu ani to nestačí, tak takový Hiro Nakamura musí zaujmout a pobavit každého. Prostě jeden z nejoriginálnějších seriálů a to už něco znamená. Dodatek: Toto hodnocení platí pro první sérii, další série už mi příliš nesedly.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Co se dá k tomuhle "nekonečnému seriálu" dodat. Kdo ví do kolika jazyků a v kolika zemích se již objevil na televizních obrazovkách. A kdo ví jak dlouho v té naší ještě bude chodit.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

V naší galaxii existuje celá síť hvězdných bran, která umožňuje cestovat vesmírem. Páni! Ne nebojte se, nesnažím se Vás mystifikovat. Neztratil jsem kontakt s realitou, uvědomuju si že svět Star Gate je fiktivní, ale přesto velmi blízký skutečnosti. Jednak se dějově odehrává v současnosti, ale především je princip samotného cestování založen na snáze uvěřitelném principu, než jsou meziplanetární lety. Za pomoci hi-tech zařízení, uloženém v přísně střeženém komplexu Cheyenne mountain, jsem spatřil mnoho planet a navštívil spoustu neprobádaných světů. V tomto bodě nutno podotknout, že Hvězdná brána není slepencem mnoha oddělených na sobě nezávislých epizod. Jedná se o komplexně propojený a propracovaný svět navazujících událostí. Proto aby vynikly nesporné klady seriálu, je třeba pravidelného sledování. Celek je víc než suma jeho částí. U formátu, který Hvězdná brána nabízí, to platí dvojnásob. Nicméně, k tomu aby byl seriál přitažlivý, je nezbytné i něco jiného, než jen zajímavý námět a kvalitní realizace. Potřebujete k tomu charismatické hlavní hrdiny. Tým SG-1 to z mého pohledu splňuje. Jack je sarkastický, ale sympatický lídr celé grupy. Teal´c toho příliš nenamluví, ale když už něco řekne, stojí to za to. Daniel toho většinu času namluví spoustu. Hádky s Jackem jsou tedy na denním pořádku. Cártrová do hry přináší ženský faktor. Je to až s podivem, ale i když je Samantha přitažlivá, je právě ona tím nejslabším článkem. Minimálně první sezónu je herecký výkon Amandy Tapping nepřesvědčivý, takový neosobní. Na závěr ještě podotýkám, že se ani tento seriál nevyhnul klasickým nedostatkům. Kvalita jednotlivých dílů kolísá. Za ty nejvíce povedené, lze s určitostí označit veškeré dvojdíly. Právě kvůli střídavé kvalitě jednotlivých epizod, nemohu seriálu udělit plné hodnocení. Ačkoliv bych to opravdu rád udělal.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Seriál podporující teorii o tom, že geekové jsou krapet odlišní, že vysoké IQ neznamená vysoké EQ a že Sheldon je značně vyšinutý jedinec. Jako kontrast působí Penny, která je klasickou ženou současnosti. Situační komedie, mají člověka rozesmívat, a to tenhle seriál umí. Myslím, že se v každém díle najde množství situací, které způsobují velký big bang v dutině břišní. Dodatek: Aktuálně probíhá osmá sezóna a já musím konstatovat, že seriál recykluje, to, co již bylo řečeno. Fórky se opakují a občas přichází slabší díly. Ale pořád je to slušná zábava.