Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 934)

plakát

Kat: Válečná zóna (2008) odpad!

Nejdebilnější, nejhloupější, netrapnější a nejvíce lobotomický film ever! Možná, že to nevíte, ale celý štáb je po lobotomii. Režisérka po lobotomii! Všichni herci po lobotomii! Scénárista po lobotomii! Kameraman po lobotomii! Střihač po lobotomii!

plakát

Billy Elliot (2000) 

Nejhorší je, když mě po filmu rozbolí hlava. A to se stalo! Billy Elliot má krásný lidský příběh, ale hutná režie Daldryho mi moc nesedla. Slabé tři hvězdičky a už to nikdy nechci vidět.

plakát

JFK (1991) 

Oliver Stone to na mě tak famozně ušil, že jsem se na chvíli začal bát ve svém vlastním bytě! Ono "ušil" možná není nejlepší termín, protože já mu to všechno věřil a jsem rád, že o tom někdo natočil film, protože Jack Kennedy si to zaslouží. Nejlepší Stoneův film s velkým obsazením hvězd, které excelují v čele s Kostnerem, Pescim a Lee Jonesem.

plakát

O patro výš (1923) 

Nejvtipnější film němé éry, který jsem viděl, ale přesto to bylo pouze úsměvné, já se u tohohle válet smíchy vážně nedokáži, ale Harold Lloyd mi na tváři vykouzlil úsměv skoro počas celého filmu. Výborný gagy od začátku až do úplného, velice napínavého a klaustrofobického konce. Za normálních okolností bych takové hodnocení nedal, ale s ohledem na staří filmu a mé né přímo oblibě grotesek, musím uznat nespornou nadkvalitu tohohle snímku a dám mu hvězdiček pět!

plakát

(1998) 

3,14 __ Atmosfericky nejlepší Aronovsky, kde se mi hodnocení v průběhu střídalo jako na horské dráze. Dostal jsem se k pětoi hvězdičkám, ale následně spadl třeba ke dvoum, takže dávám zlatou střední cestu v podobě hvězdiček tří. Na to, jaké měl Darren prostředky a omezení s emu povedlo natočit opravdu výborný nezávislý film s atmosférou, kterou může závidět i někdo jako je Lynch.

plakát

Valkýra (2008) 

U Valkyrie se válečné atmosféry nedočkáte, za to ta artová je tam cítit na hony daleko. Filmu nehraje moc do noty jasný závěr filmu, takže o napětí (o které se Singer horlivě pokouší) nemůže být ani řeč. Tom Cruise je možná podobný von Stauffenbergovi, ale hrát ho? Jeho nejlepším výkonem zůstane fuckovací producent z Tropické bouře snad navždy. Největším kámenem úrazu je když Němci mluví anglicky ve filmu, který vypráví o Německu. Střídání nacistických pokřiků v němčině s americkou angličtinou je směšné a trapné, kor, když tam hrají převážně Britové! Alespoň že se to nesnaží maskovat třeba bavorským přízvukem jako například v Předčítači. _ Valkýra je jedno velké zklamání, od Singera jsem čekal něco úplně jiného, ale když se podívám zpátky na jeho filmy, tak se nemůžu divit, že to dopadlo tak jak to dopadlo.

plakát

The 81st Annual Academy Awards (2009) (pořad) 

Byl to sice první přenos, který jsem viděl, ale naprosto skvělý a originální s vtipným a jedinečným Jackmanem, akorát nejsem moc spokojenej s vyhlášením :-(

plakát

Veřejný nepřítel (1931) 

Veřejný nepřítel nejen že je jeden z pilířů gangsterských filmů, ale taky předesílá hluboké poselství, které se už naplnilo. Za to si ho vážím, ale film ve mě kromě konce nevyvolal žádné emoce a James Cagney je silně nesympatický herec, ovšem výborná stopáž a svižnost filmu to všechno zachraňuje.

plakát

Kyle XY (2006) (seriál) 

Srovnání s Gossip girl je největší džouk, jakej jsem za poslední měsíc slyšel. Menší džouk je i ten, že chtějí natočit film o Čunkovi!

plakát

The Wire - Špína Baltimoru (2002) (seriál) 

A tohle má být jako co? Jak může takovouhle nudu Empire zařadit jako nejlepší serial všech dob? __ Ano, The Wire se snaží ukázat krutou realitu, kterou policejní práce představuje a možná pár klukům zničí jejich ideály ohledně vysněné práce, ale pro mě je to pořád jedna nahoněná hype nuda, která je přehnaně a zbytečně sprostá (pardon, ale aby policajti řešili jestli hovna padají a chcanky tečou). Dva díly mi bohatě stačily!