Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Romantický

Recenze (1 562)

plakát

Ancient Warriors (2000) (seriál) 

Solidní série, sice těžce nízkorozpočtová a grafický design i vizuální ztvárnění relativně nevýrazné. Nicméně informace jsou přesné, důležité, vhodně popisují všechny zvolená témata. Pro military zájemce jasná volba, pro ostatní na zvážení, rozhodně se však v dílech dozvíte i věci, které nejsou snadno dostupné i v psaných pramenech.

plakát

Andarushia: Megami no houshuu (2011) 

Další zahraniční výjezd diplomata Kurody, tentokrát zahrnuje Andorru, Španělsko, solidní krimi, perfektní vizuál. Bohužel někdy jsou špatně načasované twisty, místy vývoj příběhu možná až příliš průhledný. Také dlouhá délka filmu brání tomu, aby tady vzniklo nějaké spořádanější tempo, tyhle věci bohužel sráží film z vyšších vod. Jinak vynikající hudba (Kanno Yugo), dobré herecké obsazení. Když filmu dáte šanci uvidíte, že vás možná chytí, jen jsem prostě viděl už mnohem promyšlenější kriminálky.

plakát

And I Hate You So (2000) 

Nečekal jsem od toho mnoho a byl jsem překvapen kvalitou. Nečekejte nonstop komediální situace a vtipy za každou cenu. Je zde Aaron Kwok v roli dj, kteýrn a rádiu pouští desky a příležitostně se opře do spisovatelky Kelly Chen, která svými pravidlenými sloupky v novinách získala popularitu. Zápletka je na žánr originální, setkání ,které zapříčinla stará gramodeska. Humor je dobře vypointovaný. Jde spíše o typ humoru, který vám na tváři vyloudí lehký úsměv, ale potěší vás. Kromě toho z fimu vane lehká melancholie a skutečně to na mě citově působí, aniž bych se cítil zneužíván klišé, nebo přehráváním (Korejci by si nejen z toho filmu mohli vzít příklad jak v romantické komedii udržet konzistentní atmosféru). Hlavní dvojice k sobě pasuje a věřte mi držel jsem Aaronovi palce.

plakát

Ando Lloyd~A.I. knows LOVE ?~ (2013) (seriál) 

Svérázný koktejl plný různých prvků z akčního, sci-fi, romantického žánru, tvoří však ve finále i přes jisté anime nešvary, originální výbušnou směs. Kde naplno exceluje Takuya Kimura jako zabijácký robot, jeho precizní výkon dělá občas z kolegů pouhé nahrávače a kužely... Po Mr. Brain, opět naprostá absorbce rolí, sledujete postavu, nikoliv herce. Takuya je vážně neskutečně přesvědčivý, skvělý fanservis a roztomilou ujetost zajišťuje charakter Suppli (Honda Tsubasa). Seriál má vážně zajímavou zápletku, strhující tempo, parádní souboje, moc příjemný hudební podkres. Navíc rank sci-fi není v tv seriálech moc častý, co na tom, že hlavní idea o cestování časem přijde někomu klišovitá. Akci a napětí, samozřejmě rozřeďuje občas vhodně subtilní humor, různé zápichy. Vypadá to, že po mnoha relativně pustých sezónách, tak letošní tv sklizeň v Japonsku by mohla být bohatá (Hanzawa Naoki, Doctor X 2, jsou jistota, uvidíme co Link, Tokyo Band Wagon, Swinging Single aj.).

plakát

Andor - Season 1 (2022) (série) 

Diego Luna má rozhodně charisma a přiznejme si seriál mě zaujal hlavně kvůli němu, byť jakkoliv je zde výborný jako budoucí hrdina rebelie, tak jsou zde i jiné zajímavé postavy. Cassian Andor kličkuje za hranou zákonů, aby získal co potřebuje, netrpí žádným idealismem. Postupem času však pozná imperiální mašinérii (včetně vězení) zblízka a bude více, než jen námezdná síla. Tvůrci se snažili podat i perspektivu impéria, členů senátu. Není to vůbec marné, seriál nemá nějakou opulentní výpravu, je spíše minimalistický, byť se pár vesmírných i akčních scén povedlo. Série stojí hlavně na hercích, jejich charisma a postavách, které se postupně, nenápadně mění. Normálně bych dal 3,5 hvězdy, jenže Diego Luna si polovičaté hodnocení nezaslouží. Nemluvě o fanservisu, který znalce SW univerza potěší.

plakát

Angel Heart (2015) (seriál) 

Opět podivně řešená manga/anime adaptace City Huntera. Takaya Kamikawa jako Ryo Saeba je super, můj oblíbený herec a sympaťák, znám ho z jiných titulů. Nicméně seriál ne vždy naplno vybalí svůj potenciál, ať už akční, komediální, případně když ano, tak jsou jiné díly slabé. Ono nepomáhá, že v některých rolích jsou mladá kopyta, bylo by lepší, aby hlavní roli měla Saki Aibu, která je dokonalá asistentka. Chtělo by se to více komediálně odvázat, dát tomu trochu šťávu, vybrat větší herce do každého dílu. Nevím, zda bude pokračování, ale pokud tvůrci výrazně nepřidají na výkonu a věrnosti předloze bude zbytečné, z milosti za hlavního herce, Saki, dobré technické zpracování dávám tři hvězdy.

plakát

Angel Lover (2006) (seriál) 

Velice povedený seriál kde exceluje hlavní herecká dvojka Bianca Bai (novinářka Li Xi Ai), a vesnický prosťáček, který má však pod čepicí Ming Dao (altruista Yang Tian You), kromě jejich vztahové linie (která generuje třeskutý humor, vynikající ping pongové dialogy a zásekové scény), zde uvidíte celou řadu příběhu s jedním centrálním tématem. Angelina (krasavice Coco Jiang) po ztrátě milovaného partnera založí agenturu, která pomáhá ženám ve vztazích a má na k ruce solidní partu charakterů, nejen Yang Tian You, ale synek z "chudé" hoteliérské rodiny Han Shao (charismatický a sympatický Remus Kam), závodník, silák Mars (Ix Shen), nejmladší člen týmu Sunny (Tae), zvěrolékař Yu Tai (Alex To). Kromě toho celým seriálem prochází nemluvný anděl (Kagami Tomohisa), který také přiloží často ruku k dílu. Seriál je to atmosférou civilní, nenásilný a veskrze milý, doslova vřelý, slzy do očí Vám vhrknou často, protože to působí tak skutečně, ze života, bez násilí, přehrávání. Navíc to navzdory počtu dílů to není roztahané vše do sebe zapadá časem, pravda, některé postavy andělského týmu mohly být rozvedeny více. Nicméně Bianca Bai je jedna z nejhezčích žen severní polokoule této planety a k tomu umí skvělě hrát! Má dramatický i komediální talent, její rozvoj vztahu s Yangem je super. Bohužel sérii od absolutního hodnocení dělí poněkud slabší finiš posledních dílů. Pozor spoiler. Především mě však nakrkla k nepříčetnosti a záchvatu zuřivosti (myslel jsem, že poplavu na Taiwan) příběhová linka, kdy se vrací bývalý spolužák Li Xi Ai. Ten chce, aby si splnila sen, stala se cestující novinářkou v rozvojích zemí a půjčí si ji na pár měsíců nebo let jako asistentku s nevinným záměrem, že by s ní časem chodil (jak jí avizuje, jelikož jeho osobní život neexistuje a tak si to chce vynahradit na úkor nikoho jiného, to jen mě to přijde sprosté? a ještě drzé kecat někomu do života, když sám nemá zvládnutý osobní život) . Hlavní hrdina, který je celou dobu rozumný na tuto propagační masáž, demenci časem přistoupí, sice se teda s Li Xi Ai před odjezdem zasnoubí a dá se předpokládat, že vše dobře dopadne, ale mně to nedá. Zkazilo to závěr jinak skvělého seriálu, prostě v reálu ani scénaristice by nic tak pitomého nemělo projít ani nejvylízanější fanoušek West Ham United (jak říká Verbal kladivář, s IQ zmrzlá makrela by na to nepřistoupil) a postava, která je celou dobu nejchytřejší osobou v seriálu tuhle sprostou dopředu avizovanou balící akci spolkne? Podpora hlavní hrdinky a jejich snů ano, ale asi ji nepošlu přes půl světa s bývalým spolužákem, buď jsem žárlivý sociopat (ale to ne, protože na ty holky letí, a na mě nikdo neletí), nebo je scénarista dement. Seriál má nerušivý hudební podkres, ok kameru, jen někdy zlobí nasvícení, solidní akční scény, především však baví svým humorem, promyšlenými dialogy.

plakát

Angličanka (2022) (seriál) 

Emily Blunt se koncem 19. stol. začne seznamovat s krásami života v US a svoje viktoriánské šatičky bude muset brzy vyměnit za praktičtější oděv a zbraně. Seriál zabydlely zajímavé, zvrácené a pokřivené charaktery, na hlavní dvojku je radost pohledět. Lidé trochu znalejší historie budou rychle v obraze a ostatní se brzy dozví, co žene různé hrdiny od násilí k brachiálnímu násilí. Velmi povedený westernový seriál, který dýchá atmosférou divokého západu. Dobře zvolení herci, hudební podkres většinou nenápadný, i ty písňové skladby do toho celkem sedí. Velmi stylový a povedený seriál, který skládá poctu žánru a nic sprostě nekopíruje, nebo nevykrádá.

plakát

Animal World (2018) 

Han Yan je režisér, který toho moc nenatočil, a navíc to byly komedie. Nyní adaptoval japonskou mangu, u jejího filmového japonského zpracování jsem spal a zíval nudou. Tady se však rejža vizuálně vyjádřil, neuvěřitelně nápadité a dynamické scény pro první polovinu filmu, pak bohužel film upadá do repetitivnosti. Hlavní hrdina Zheng Kaisi dluží díky povedenému příteli, neví co platit dříve jak vydělat, na to co potřebuje. Gamblerská loď Destiny pod velením Michaela Douglase však však dává šanci při karetní hře nějaký ten miliónek vydělat. Je podivuhodné, že film prošel čínskou cenzurou (asi proto, že byl zapojen i zahraniční kapitál a personál). Jako by snad v Číně neplatila metafora zobrazená filmem, že společnost je hrací hřiště pro bohaté a vražedný prostor pro chudé a neexistuje žádný prostor mezitím. Li Yifeng je charismatický hlavní hrdina s klukovským šarmem, který musí proplout morálními úsklaími a všelijakými podrazy soupeřů a dělá to s grácií. Zhou Dongyu (na kterou jsem většinou alergický), je tady jen v malé roli. Michael Douglas jako záporák Anderson nemá moc prostoru, ale stačí, aby film urval pro sebe, kdykoliv se objeví. Uvidíme, zda tvůrci zvládnou do příštího pokračování dostat něco napínavějšího, než kámen, nůžky papír, potenciál na pokračování rozhodně je. Animal World není to nejlepší, co se dá v ČÍně vidět, ale představuje to důkaz, že ČLR myslí svůj plán ovládnout globální filmový trh vážně (film koupil na internetovou distribuci Netflix, myslím že vyrazil i do vybraných západních kin). Han Yan je skutečný vizuální dravec, počkejme s čím přijde v http://chinesemov.com/2018/Dream-Breaker.html https://www.youtube.com/watch?v=O2PBoYc5szY

plakát

Anna a král (1999) 

Mně se tento film velmi líbil, vynikající Jodie Foster a Yun-Fat Chow, který je naprosto přesvědčivý ve své roli krále, který chce zachovat nezávislost své země ačkoliv si je vědom všech nebezpečí i překážek. Velmi povedené vykreslení vztahu hlavní dvojice, tento film dokáže být křehký i realistický, nečekejte žádné tvrdé hrání na city na hraně. Spíše se připravte na budování specifické atmosféry a dojde na řadu moc pěkných a hřejivých momentů, nebudou jenom ty smutné. Nádhérné exteriéry, hudba také podporuje snažení tvůrců, celkově moc pěkný příběh.