Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 230)

plakát

Mimoni (2015) 

Mimoňci nikdy nezklamou. Ten kdo je vymyslel by zasloužil metál a líbat boty. Přitom jsou to jen žlutí pidižvíci, kteří dělají trapasy a jsou u toho děsně roztomilí. I tady zatím bez Grua jsou úžasní a perlí jeden gag za druhým.

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Nápad dobrý, 60-minutová válka změní svět natolik, že města dostanou podobu pojízdných strojů, přičemž ty velké požírají ty malé a berou z nich zdroje energie, jídlo atd. Vizuelně to měli slušně zpracované. Prvky nových strojů a technologií a do toho zapasované útržky minulosti, jako třeba "americká božstva", což byly sochy Mimoňů. Nejhorší ze všech smrtelných strojových měst byl Londýn a pohyboval se po krajině jako lačný predátor. Bohužel příběh nedělá filmu dobrou službu. Zrzavá hrdinka je otravná, Hugo Weaving jak jinak než záporák, to si ani snad nikdo nemohl myslet, že diváci vůbec budou tápat, jestli je zlý nebo hodný. Prostě myšlenka zajímavá, zpracovaní chabé.

plakát

Žába k zulíbání (2002) 

Holčičí vymývárna hlav. Proč ne. Docela se divím, že mi tento film cca před 10 - 15 lety unikl, protože bych ho baštila. I když i teď je to fajn. Takový lehce ujetý, sradovní, všude načančaný slečny. Rachel McAdams mám ráda. Jako blondýnu jsem si ji až tak nepamatovala, ale sluší jí blond i hnědá. Anna Faris nemůže v takové ptákovině z přelomu tisíciletí chybět. A Rob Schneider je neskutečný maniak. Zahraje snad jakoukoli stupidní roličku a vždycky je tak akorát střelený.Děj tady samozřejmě nečekejte nijak složitý, prostě kouzelné naušnice, výměna mladé slečny za zanedbaného kriminálníka, honba za klukem, srandičky ve škole a tak. Já se bavila, film si určitě našel svoje fanoušky a nemůžu proti němu říct půl slova. Ptákovinka, ale správná ptákovinka.

plakát

Jejich nejlepší hodina a půl (2016) 

Film, který rozšířil moji škatulku filmů "znovu nechci vidět". Neříkám, že je špatný. Kupodivu mě celou dobu bavil. A ať byl konec jakýkoliv - třeba dobrý, třeba ne, mrkněte sami... tak celou dobu působil dojemně, smutně, ale nadějně zároveň. Herce si snad už nemohli vybrat líp. Bill Nighy se ujal role stárnoucího herce, který se nechce smířit se svým věkem, famozně. Ústřední dvojka šlape dobře. Hezké kostýmy, kulisy, triky. Války tam je tak akorát. Je to především romance, ne dokument o válce.

plakát

Sousedi (2014) 

2* dávám jen ze soucitu s herci. Takhle děsně ukecaný film moje oko ještě nevidělo a moje uši měly co dělat, aby stíhaly. Dost možná byl tento film také příčinou mojí následné bolesti hlavy. Otravné, pitomé. Jo, najdu tu i pár momentů, kdy jsem se vyloženě chlámala jak blázen. To bohužel bylo vykoupeno celkovým pocitem z filmu, že už jsem fakt asi stará :D mladá rodina, kdy si manželé zatím nezvykli na roli rodičů a chybí jim starý život. Vedle nich se nastěhují vysokoškoláci a žijí nekonečnými pařbami. Takže konflikt je na světě. V něčem těm mlaďochům závidí, ale zároveň chtějí klid. To je vlastně vše, oč tu běží, nic hlubšího v tom nehledejte. Se divím, že se Zac Efron nechal do toho nalákat. A dvojka Seth Rogen a Rose Byrne mi k sobě sedí asi jako kdyby si gazela udělala dítě s lenochodem.

plakát

Čarodějky z Eastwicku (1987) 

Jack Nicholson je pro mě velkou neznámou. Ač jsem ho viděla už v několika různých rolích, nikdy pořádně nevím, jaké z něho mám pocity. Dokáže být tak nechutný, ale i tak šarmantní. Taková rozdvojená osobnost. Čarodějky z Eastwicku jsou už starší kousek a na scénáři je to sakramentsky znát. Trio hlavních hereček byly tehdy krasavice možná v nejlepších letech. Ale chování jejich postav bylo na facku. Takovou hloupoučké slepičky. Přitom jsem moc nepostřehla, kde se ta kouzla brala. Jestli za to mohl ten dům. Nebo dámy měly nějaké předky. Bylo řečeno jen o upalování v domě, který koupil hlavní hrdina, ale víc nic dalšího nevíme. Závě mi přišel dost na hlavu a ani jsem se u toho nebavilo. Ani horor, ani komedie, takový hybrid všeho.

plakát

V mysli vraha (2015) 

Dávám 4*, protože na mě bylo až moc přepatlaná ta mysteriézní rovina. Jako léčitelé, OK, senzibilové, v pohodě, ale tohle už bylo trochu moc a chtěla jsem koukat na suprovou kriminálku a ne na scifi pitominku. Proto mě to zklamalo. Kdyby tedy ubrali Anthony Hopkinsovi trochu jeho schopností, nečertila bych se. Někdo vraždí smrtelně nemocné lidi bez sebemenších spojitostí a nenechává po sobě žádné stopy. Naopak si jakoby s policisty hraje a vede je tam, kam on potřebuje. Víc by se dalo přitlačit na napětí, zadloubat diváky víc pod žebry. Sice konec mě zarazil, ale bylo to zase maličko odfláknuté. Takové plytké. Mohlo to být mnohem dynamičtější. A navíc Colin Farrell se na svou roli vůbec nehodil - moc vystylovaný, příliš prvoplánově výrazný herec, chtělo to někoho méně okatého, ale zato herecky dostatečně schopného vyjádřit pohledem své pocity.

plakát

Něco na té Mary je (1998) 

Ten čas tak hrozně letí. Teď když jsem zase po strašně dlouhé době viděla Mary, tak jsem si všimla, že i na Cameron Diaz je vidět stárnutí, i když pořád je kost. Tady jako Mary působí opravdu jako mladičké kuřátko. Něco na té Mary je se stalo klasikou. V mojí věkové kategorii snad není nikdo, kdo by film neznal nebo si aspoň nepamatoval bájnou scénku s "gelem na vlasy". Všichni milují Mary a mladý Ben Stiller k nim taky patří. Sešla se tu fajn skupinka komiků. Vidíme tu lehce nechutné vtípky, ale chvílemi se můžete až popadat za břicho.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Nepamatuji si, že by v knižní předloze bylo tolik sexu. Tady asi chtěli více diváka navnadit a přitáhnout scénáristicky lacinějšími scénkami než přidat něco více hlubokomyslného. Nicméně Ben Barnes je super Dorian, je výrazný, působí velice mladě, chladný pohled jako nějaká šelma, mladíček, po kterém by tehdy dámy si opravdu slintaly. V dnešní době možná až tak chlapecké až lehce dětské postavy mužů neletí. Ale to určitě Oscar Wilde neřešil. Colin Firth překvapil, jak dokázal hezky našeptávat a udělat ze sebe docela velkého hříšníka. Efekty jsou fajn vzhledem k roku vzniku, tedy dnes již nějakých 12 let staré. ale i tak je Londýn dostatečně a uvěřitelné špinavý, prohnilý, napěchovaný lehkými děvami, mordýři a vlastně nekalostmi vůbec. To, že se jeden mladík zaprodá ďáblu a obraz namalovaný podle něho začne odrážet jeho duši a místo něho stárnou, kdežto on si udrží tvářičku jako dětskou prdelku bez vrásek, to sem slušně zapadá a celé to působí lehce temně. Ne úplně hororově, i když Dorianův obraz je na konci opravdu "fešák", není to žádná lekačka. Sem tam napětí, chvílemi i dojetí, občas chvíle k zamyšlení nad tím, co lidé v životě vlastně chtějí.

plakát

Pohádky na dobrou noc (2008) 

Pohádky na dobrou noc mě fakt bavily. Není to vyloženě dětský film, ale je to určitý forma rom-kom s pohádkovými prvky. Ty fantazy okýnka, kde děti a jejich stejda vypráví příběhy a hrají si, co si v té pohádce třeba může hrdina dovolit nebo co se mu může stát, to mě moc bavilo. Vždycky si našli nějakou správňáckou verzi, jak přirovnat skutečný život do světa princů, víl a římských zápasů. Adam Sandler tvoří s "nejkrásnější dívkou v kraji" moc hezký pár a hodně jsem jeho postavě fandila, aby se dočkal svého vysněného místa v hotelu, který původně patřil jeho otci. Courteney Cox už opravdu působí díky svým plastikám docela uměle a na roli lehce prudérní matky se hodial víc než dost, už to není naše milá Monica z Přátel. Jinak si ale nemůžu na nic stěžovat. Na konci mi bylo i líto, že to nepokračuje aspoň ještě chvíli dál.