Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 830)

plakát

Vlkochodci (2020) 

Nádherná animace, opravdu jsem si užívala tu jednoduchou animaci, žádnou 3D a počítačově vyumělkovanou, tohle bylo vizuálně opravdu kouzelný. Příběh byl krásný, zajímavý, fantasy. Zajímalo by mě, jestli je to třeba podle nějaké legendy. Musím ale říct, že mi bylo trochu jasné jak to dopadne, nebo myslela jsem si to a přesně tak to dopadlo. Je to ale hlavně film o přátelství, loajalitě, kouzlech a náboženství a je to opravdu moc krásný příběh.

plakát

Orange Is the New Black - Série 2 (2014) (série) 

V druhé sérii se tvůrci nebáli jít víc do vážnějších témat žití ve vězení. Ať už je to napadení, sebevražda nebo drogy. Klobouk dolů, že se toho nebáli a prostě do toho šli. Záporačka druhé série Vee byla tak odporný člověk, že jí snad musel opravdu každý nesnášet. Ale přišlo mi, že ten konec byl hodně zrychlený, klidně bych si Vee ještě dokázala představit v další sérii, alespoň do poloviny. Bylo to zajímavé osvěžení.

plakát

V úskalí (2020) 

Sofia Coppola je pro mě velkou záhadou. Zatím jsem od ní neviděla film, který by se mi vyloženě líbil, a kterému bych dala čtyři hvězdy. Vždycky je to takový slabší průměr. Tohle ale je za mě nejlepší film, jaký jsem od ní zatím viděla. Nenudilo mě to tolik jako její jiné filmy. A Rashida a Bill spolu skvěle fungují. Pořád to ale není můj šálek kávy a vím, že znovu bych se na něj nepodívala.

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Námět není nijak originální, ale zpracování je skvělé. Líbí se mi, že v celém filmu vlastně nenajdete jedinou kladnou postavu, všechny postavy jsou nějakým způsobem zkažené, hlavně postava Rosamund Pike, ta si svojí roli vyloženě užívala a na jejím hereckém výkonu je to opravdu vidět Za každý její rádoby milý a soucitný úsměv bych jí nejraději praštila mezi oči. Film krásně šlape a utíká a ani nenudí. Musím ale říct, že v druhé polovině se to přehoupne do hodně rychlé a ne příliš reálné akce, což filmu trochu škodí. Konec je fajn, pro někoho uspokojivý, pro někoho ne. Ale je to hodně povedený film, opravdu mě bavil.

plakát

Střípky (2021) 

Když jsem si před shlédnutím četla některé komentáře, tak jsem to očekávala horší. Docela mě to nakonec mile překvapilo. Uvítala bych, kdyby byl film kratší, na thriller je až moc dlouhý a ze začátku se to trochu táhne než se někam konečně dostaneme. Ale Denzelovi a Ramimu to společně na plátně fungovalo. Opět mě šokovala proměna Jareda Leta, dělalo mi velké potíže ho poznat a považuji ho za jednoho z nejlepších herců této doby, opravdu do svých rolí dává naprosto všechno a na plátně to pak vypadá skvěle realisticky. Zároveň mě překvapila nevšední hudba od Thomase Newmana, vždycky jsem byla zvyklá na něco svižnějšího, hudba plná klavíru, tohle bylo velké překvapení, ale k filmu se to docela hodilo.

plakát

Kouzelný svět Davida Copperfielda (2019) 

Já bych tak ráda dala vyšší hodnocení už jen kvůli tomu obsazení, které mi dělalo radost, ale nejde to. Líbí se mi ta myšlenka, že to režisér pojal trochu moderněji. Párkrát jsem se upřímně zasmála, ale přišlo mi to dost ukřičené, zrychlené, chaotické a bláznivé v negativním smyslu. Myslím si, že se tvůrci snažili být až moc vtipní a moderní a stalo se z toho tohle kýčovité dílo, které mohlo dopadnout o tolik lépe, kdyby to natočili s trochou soudnosti. Nebýt tak skvělého obsazení včetně Tildy Swinton, Hugh Laurieho a Petera Capaldiho, tak bych dala ještě o hvězdičku méně. Oni to alespoň trochu drží nad vodou.

plakát

Duše (2020) 

Tohle bylo pro mě velké zklamání. Ani trailer mě upřímně moc nenadchnul, takže jsem od toho nečekala tolik, ale zase na druhou stranu je to Disney a Pixar, tak jsem očekávala alespoň nějaké emoce. Vždycky (a to vážně nekecám) mě animovaný film od Disney či Pixar rozpláče nebo rozesměje, tady to nebylo ani jedno. Prostě nic. Ironií je, že filmu chybí duše, zřejmě jí nechali jenom v názvu a do filmu jí zapomněli dát, protože ani do postav se nijak nevcítíte. Celkově jsem z toho měla pocit, že se až moc snažili přiblížit úspěchu pohádky V hlavě, jenže tam byly nějaké emoce, tady není nic a to to mělo tak skvělý potenciál.

plakát

Hamilton (2020) (divadelní záznam) 

Naprosto D-O-K-O-N-A-L-Ý. Strašně moc jsem se bála, že se mi to nebude líbit nebo mě to nebude bavit, ale pravý opak. Rap není můj styl, nemám ho ráda a celkově v mém playlistu narazíte asi jen na 5 písní, které obsahují rap, jinak se mu vyhýbám. Tohle se ale Mirandovi povedlo. Dokázal spojit historii s moderním hudebním žánrem a vytvořit něco originálního, dokonalého, co pobaví dospívající i dospělé a zároveň to diváka i něco přiučí a seznámí ho to s historií. Jonathan Groff v roli krále je nejlepší, naprosto bez konkurence si tu roli přivlastnil. Pokud vyloženě nejste fanoušci rapu, tak si zde moc oblíbených písní nenajdete, ale pokud milujete muzikály jako já, tak to pro vás bude neskutečný zážitek. Nemusí vás odradit ani stopáž, muzikál má krásné tempo a hezky utíká.

plakát

Orange Is the New Black - Série 1 (2013) (série) 

Na tenhle seriál už jsem se chystala hodně dlouho a nemohla jsem se dočkat. Musela jsem ale počkat až seriál ukončí, abych se na něj mohla začít koukat, mám jich totiž strašně moc rozkoukaných a většina ještě pořád běží, takže tohle mi dává jistotu, že už to dál nepůjde a můžu pak pokračovat někam jinam. Nicméně filmy, seriály a celkově příběhy z vězeňského prostředí mám moc ráda, takže jsem věděla, že to bude seriál pro mě. Moc se mi líbí, že některé díly jsou věnovány určitým postavám, takže se nám pomalu odhaluje jejich život před vězením. Velké plus je také v tom, že si uděláte nějaký názor na postavu a na konci série se vám názor úplně změní. Je to napínavý, dramatický, vtipný.

plakát

Zvuk metalu (2019) 

Bez emocí a odtažité. Asi tak bych popsala tento snímek. Má to skvělý potenciál a námět, skvělé herecké výkony, ale přijde mi to pojaté tak chladně, odtažitě a chvílemi i nudně. Nejzajímavější scény jsou, když se divák prostřednictvím zvuku vcítí do hlavní postavy, jaké to je slyšet jen částečně, vůbec nebo s implantátem, to se mi moc líbilo. Ale jinak nic. Příliš dlouhá stopáž, aby to dokázal zaujmout.