Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (65)

Adam McKay (producent / režisér / scenárista)

10.03.2019

Adam McKay se narodil koktejlové servírce jménem Sarah a otci, který se živil jako basista. Absolvoval střední školu v Malvernu v Pensylvánii a navštěvoval Penn State a Temple University. Od bakalářského titulu ho dělil jen jeden a půl semestru, když se rozhodl ze školy odejít, později svůj odchod popsal jako „dokončení školy s… (více)

Debbie Reynolds (herečka)

27.02.2019

Mary Frances "Debbie" Reynolds se narodila matce jménem Maxene, přezdívané Minnie, a otci Raymondu Francisovi, jenž se živil jako prodejce a opravář koberců. Společně se svým o dva roky starším bratrem byla přísně vychovávána Nazaretskou církví, byla dokonce členkou Mezinárodního řádu Jobových dcer. V roce 1939 se celá rodina… (více)

Nat 'King' Cole (herec)

24.06.2018

Nathaniel Adams Coles byl americký jazzový pianista, hudební skladatel a zpěvák s jemným barytonovým hlasem. Měl tři bratry jménem Eddie, Ike, Freddy a nevlastní sestru jménem Joyce. Každý z jeho bratrů měl kariéru v hudebním průmyslu. Když Natovi byli čtyři roky jeho rodina se odstěhovala do Chicaga, kde se jejich otec Edward… (více)

Arthur O'Connell (herec)

24.06.2018

Arthur Joseph O'Connell měl svůj divadelní debut již ve 30. letech, kde si ho všiml Orson Welles, který zrovna zakládal svojí vlastní divadelní společnost Mercury Theatre a Arthur se hned přidal. Orson ho obsadil do svého filmu Občan Kane (1941), kde si zahrál malou roli reportéra, film je brán jako první film Arthura O… (více)

George Coulouris (herec)

19.06.2018

George Coulouris byl synem Abigail a Nicholase, který pocházel z Řecka. Studoval na velmi prestižní Manchester Grammas School, kde si oblíbil divadlo, proto po dokončení studia nastoupil na Univerzitu of Speech and Drama, kde s ním studoval Laurence Olivier nebo Peggy Ashcroft.Svůj divadelní debut měl v roce 1926 ve… (více)

Paul Stewart (herec / režisér)

19.06.2018

Paul Stewart se narodil na Manhattanu v New Yorku otci Paulovi Sternbergovi, který pracoval jako prodejce nemovitostí a matce Nathalie, ženě v domácnosti. Paul Stewart navštěvoval veřejnou školu a studoval dva roky na Columbijské Univerzitě právo. V roce 1925 ale úspěšně absolvoval konkurz do divadelního spolku Belasco Theatre… (více)

Everett Sloane (herec / režisér)

13.06.2018

Everett H. Sloane narozený na Manhattanu se narodil otci Nathanielovi a matce Rose. Již v sedmi letech jeho rodiče zaznamenali jeho talent pro herectví, když se Everett sám rozhodl, že si zahraje v divadelní hře na své škole. Hra měla obrovský úspěch a díky tomu se rozhodl pro povolání herce. Po střední škole nastoupil na… (více)

Dorothy Comingore (herečka)

08.03.2018

Dorothy se narodila jako Mary Louise Comingore. Její otec pracoval jako elektrikář a její sestra Lucille vedla noční klub v San Franciscu. Vystudovala univerzitu v Kalifornii, kde se věnovala studiu herectví, a proto hned po dokončení školy začala pro sebe vymýšlet herecká jména. Při svém prvním divadelním angažmá vystupovala… (více)

Ruth Warrick (herečka)

08.03.2018

Ruth Elizabeth Warrick se narodila otci Fredovi a matce Anně. Díky skvělému prospěchu na střední škole získala stipendium na univerzitu v New Yorku, kde začala studovat herectví a začala pracovat jako rádiová zpěvačka. Také se zde setkala se svým prvním manželem Ericem Rolfem.Její první větší rolí byla role ve filmu Občan Kane … (více)

Gil Perkins (herec)

08.03.2018

Gilbert Vincent Perkins se jako teenager věnoval převážně sportu. Jako mladý utekl z domova, jelikož jeho přísný otec nepodporoval jeho sen stát se hercem, ale chtěl z něho mít sportovce. Gil se přidal k posádce norské nákladní lodi, která ho odvezla do Ameriky. Když se Gil dostal do Hollywoodu, začal pracovat na svém… (více)

Nancy Gates (herečka)

08.03.2018

Nancy Gates vyrůstala kousek od Dentonu v Texasu a již od malička měla sklony k herectví. Ve svých 9 letech poprvé vystoupila se svým vystoupením ve stepování. Její vystoupení mělo úspěch a ten samý rok se stala členkou dětského divadelního klubu Denton Kiddie Revue.V roce 1935 se objevila v divadelní hře „A Kiss for… (více)

Richard Bennett (herec / režisér)

08.03.2018

Clarence Charles William Henry Richard Bennett se narodil v Indianě, nejstarší dítě George Washingtona Bennetta a Elizy Leonory Bennett. Richard Bennett za svůj život vystřídal několik profesí, nejdříve pracoval jako námořník, profesionálně boxoval, pracoval jako podomní prodejce léků nebo jako moderátor kabaretů v hotelech v… (více)

Ray Collins (herec)

07.03.2018

Ray Bidwell Collins se narodil v Kalifornii, jeho otec William Collins pracoval jako novinář pro místní novinky a občas psal i dramatické prózy, jeho matka Lillie Collins byla ženou v domácnosti. Ray Collins získal inspiraci stát se hercem od svého strýce, který se herectví amatérsky věnoval. Jeho strýc Ulric Collins vystupoval… (více)

Erskine Sanford (herec)

07.03.2018

Erskine Sanford se narodil v Coloradu a vystudoval Horace Mann School v New York City. Svojí hereckou kariéru začal na divadelních prknech s divadelním spolkem, který založila Minnie Maddern s názvem Fiske's company. Vystupoval v Novém Divadle v New Yorku ve hře „The Blue Bird and The Piper“, hra měla takový úspěch, že se hrála… (více)

Tim Holt (herec)

07.03.2018

Charles John "Tim" Holt III. se narodil otci, který se živil jako herec, Jackovi Holtovi a matce, ženě v domácnosti Margaret Woods. Během svých dětských let doprovázel Tim svého otce na natáčení a díky tomu si už jako malý zahrál v několika němých filmech. Tim Holt odpromoval na vojenské akademii v Indianě v roce 1936. Hned po… (více)

Dolores Costello (herečka)

07.03.2018

Dolores Costello byla dcerou herce Maurice Costello a herečky Mae Costello. Vzhledem k profesi svých rodičů bylo jasné, že má předpoklady k herectví a společně se svojí mladší sestrou Helene se hraní věnovala. Obě měly svůj první debut v roce 1909, kdy začínaly jako dětské herečky pro společnost Vitagraph Film Company. Zahrály… (více)

Mike Nichols (režisér / producent / scenárista)

07.03.2018

Mike Nichols se narodil pod jménem Mikhail Igor Peschkowsky matce Brigitte a lékaři Pavlovi. Jeho otec původně pocházel z Ruska z velmi bohaté rodiny židů a kvůli ruské revoluci se odstěhoval do Německa, kde se seznámil s Mikeovou matkou Brigitte původem také židovkou. V dubnu roku 1939, když nacisti okupovali Berlín a zatýkali… (více)

Agnes Moorehead (herečka)

30.09.2017

Agnes Moorehead se narodila v prosinci roku 1900 v Massachusetts. Její otec byl příležitostný zpěvák a presbyteriánský kněz John Henderson Moorehead (1869 – 1938). Později herečka občas uváděla jako rok narození 1906, aby získávala filmové role. Svůj první veřejný výstup měla ve třech letech, když v kostele recitovala bibli.… (více)

Cher (herečka / režisérka / producentka)

16.08.2017

Cher se narodila pod jménem Cherilyn Sarkisian v Kalifornii ve výtahu. Její otec John Sarkisian byl řidič kamiónu a bojoval se závislostí na drogách a gamblerství. Její matka Jackie Jean Crouch (později se přejmenovala na Georgia Holt) se živila jako servírka a příležitostná herečka a modelka. Oba její rodiče měli za předky… (více)

Randy Jurgensen (herec / scenárista / producent)

12.06.2017

Randy Jurgensen se narodil v roce 1933 rodičům Elizabeth a Randolfovi v New Yorku. Sloužil v americké armádě jako výsadkář a bojoval v korejské válce. Díky tomu získal tři bronzové hvězdy a purpurové srdce. V roce 1958 se přidal ke sboru NYPD jako hlídač ale brzy ho povýšili na detektiva. Vedl tajné vyšetřování proti Černé… (více)

Reklama