Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 905)

plakát

Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009) 

Těžce creepy. Pokud chcete své nezbedné dítko něčím potrestat, pusťte mu "Koralinu" - garantuju vám, že týden nebude moct usnout. A chcete-li být jo svině, můžete mu na noční stolek položit dva knoflíky.xD

plakát

Leatherface - zrození (2017) 

Další z mnoha a mnoha zbytečných restartů? originů?, který jako korunu všeho postrádá jakýkoli smysl. Dávám stejné hodnocení jako nekoukatelnému "3Dčku" z roku 2013 a už se na tuhle sérii *prosím vás* vyserte.

plakát

Sinister 2 (2015) 

"Jenom cekni a zabijeme tebe i celou tvoji rodinu." Erm, není to náhodou point toho všeho? V čem je rozdíl, jestli je zabije teď, nebo potom a 3x tak brutálně?xD Ex-zástupce šerifa je sympaťák, ale logika tohohle pokračování je vážně pod bodem mrazu, nehledě na to, že je to vlastně celou dobu o zvrácených dětech, nikoli o nevinných. Z kvalitního filmu s blbým rozuzlením vznikl blbý film bez rozuzlení. Doufám, že trojka už nebude...

plakát

Lví král (2019) 

Čekám, že na další projekci dostanu kamenem, ale nemůžu jinak. Hraný (?) "Lví král" je 99% kopií originálu, a to nejen příběhově, ale i co se jednotlivých záběrů týče. Objektivní přínos tohoto filmu se tedy rovná nule, nehledě na to, že připisuje zásluhy tvůrcům, kteří akorát slovo od slova a záběr od záběru přetočili něco, co už dávno existuje. Pak je tu ale subjektivní přínos a musím říct, že poprvé v životě po dokoukání "Lvího krále" necítím rozpaky. Čert vem neskutečnou animaci, protože vždycky budu inklinovat spíše ke klasickým kresleným Disneyovkám, ale konečně jsem neměla problém se "šup-šup, honem, nestíháme" tempem a naplno se do příběhu ponořila. Hraná (?) verze si sice narozdíl od animáku nemůže dovolit popírat fyzikální zákony, což se odráží na ne-tak-velkolepých muzikálových vložkách, na druhou stranu se jí ale otevírají nové možnosti v oblasti emocí. Například Scarova démoničnost je tak dovedena k absolutní dokonalosti, a i když může zpracování jeho nového vzhledu chvíli trvat, tak ve finále proti němu nemůžu říct ani popel.

plakát

Lví král (1994) 

Označení "nejlepší animák všech dob" naprosto chápu, a přesto mi nikdy nedokázal přirůst k srdci. Animace je kouzelná, brečím skoro non-stop, ale všechno se děje strašně rychle a než se stihnu rozkoukat, objeví se nápis "The Lion King" a je konec. (A problém přetrvává neustále - od dětství až doposud.) 3,5*.

plakát

Aladin (2019) 

De facto kopie kreslené verze, akorát s jednou (?) úžasnou písní navíc, s absencí některých finančně náročnějších scén (např. věž kutálející se sněhem), s méně démonickým Jafarem a s logičtějším závěrem aneb modrý, stále létající Džin, který vyráží objevovat dálky, mi upřímně nikdy 2x nesedl.;-) EDIT: Po druhém zhlédnutí je "Aladdin" mou vůbec nejoblíbenější Disney-předělávkou a zvedám na křišťálově čistých 5*!

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Marvel jde těžce do háje aneb jak si Američané představují Evropu. První polovina filmu je ještě jakž-takž koukatelná, druhá je ale čiré utrpení. Mysterio a jeho iluze jsou cool, tím to ale hasne. Hloupé, nelogické, otravné. P.S.: Viděla jsem ledacos, ale kombinace krojů a čínských lampionů?!?

plakát

Annabelle 3 (2019) 

Komentář obsahuje lehké (?) spoilery. Už mě unavují "super nebezpeční" duchové, kteří štěkají, ale nekoušou, a stejně tak mě unavuje promarněný potenciál Annabelle. Jako já chápu, že nemůžu čekat hromady mrtvol, když se ve filmu objeví 6 postav (přičemž 3 tvoří Nesmrtelná Rodinka), ale aby nezemřel vůbec nikdo, a aby k zastavení Annabelle stačilo přibouchnout sklo, tak to mě vážně dožralo. Že by pokus o horor pro celou rodinu? To, že se třetí "Annabelle" vydala spíše cestou "Conjuringu", jí sice prospělo (minimálně, co se atmosféry a jako struna napínavých momentů týče), ale když se o "nejlepší" momenty stará mamlasoidní polo-kluk, tak je něco špatně. Hodnocení universa od nejlepšího: C2 - A3 - A2 - C1 - A1; zbytek jsem neviděla a vzhledem k průměrnosti možná ani neuvidím.

plakát

Dobrá znamení (2019) (seriál) 

Nechápu, jak může být v jedné epizodě tolik výborných a zároveň tolik laciných momentů... Z vlastní zkušenosti vím, že zpracovat osobitý styl Pratchetta (případně Gaimana) může divákovi chvíli trvat; já osobně jsem "Good Omens" přicházela na chuť celé dva díly. KLADY: Azirafal a Crowley, soundtrack, zápletka, humor, některé opravdu výborné scény. ZÁPORY: Propastné skoky v kvalitě jednotlivých scén, toporné děti, nudný úvod atd. E01 = nuda, E02 = nuda, ale už se objevují první vlaštovky, E03 = pecka, E04 = pecka, E05 = slabší, ale pořád zábavné, E06 = dobré, ale jakožto finále to mohlo být lepší. Jako celek musím seriál ohodnotit známkou 3,5*, ale za ty dvě zlatíčka bych dala i 6*.

plakát

Všechno nejhorší 2 (2019) 

Nevím sice JAK, ale ze slasheru se nám stalo rodinné drama smíchané se sci-fi komedií, a i když beru "Všechno nejhorší" s rezervou, nemůžu se ubránit pocitu, že méně je někdy více. Treeina série sebevražd je boží a "nový" vrah je o chlup lepší než v prvním díle, ale časové smyčky, alternativní reality, family issues atd. nabízely daleko větší možnosti.