Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama

Recenze (486)

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Komiksovka WW84 mne oproti prvnímu dílu bohužel absolutně nebavila a označil bych ji slovem zklamání, jelikož svou naivitou dosti připomínala filmovou katastrofu Supergirl z roku 1984 - neohromila vizuálem, scénář byl mizerný a jedinými tahouny byli Gal Gadot a Chris Pine spolu s parádní hudbou (moje top „Anything You Want"). Námět přitom nebyl špatný a „kámen přání" byl dobrý způsob, jak navrátit mrtvého Trevora, bohužel provedení už tak oslnivé nebylo - dialogové sekvence nestály za nic a zásluhou přepálené délky (151 minut) nudily, akce bylo minimum a zpracováním rovněž neohromila, digitální efekty ostudné na film s rozpočtem 200 milionů USD. Pochválit musím úvod na Themysciře, souboj v bílém domě a fight mezi Dianou a Cheetah rovněž nebyl nejhorší, ale vše kazí umělé CGI - scéna v obchoďáku nebo honička na dálnici pak vypadají vyloženě komicky. Postava Barbary / Cheetah by zasloužila lepší prokreslení charakteru a navíc přímo vybízí k zakomponování „hororových scén" (například ve stylu Batman Returns), čehož se bohužel dočkáme sotva na několik sekund, navíc je namísto make-upu zpracována převážně digitálně a vypadá to hnusně. Škoda, Kristen Wiig se snažila, to samé Pedro Pascal, akorát ten scénář jim házel klacky pod nohy. Snímek Wonder Woman 1984 je zpracováním mnohem horší než-li The New Original Wonder Woman z roku 1975 s herečkou Lyndou Carter, která si zde mimochodem střihla cameo :) Uděluji velmi slabé 3 hvězdy, hodnocení 49% prvních 10 minut https://youtu.be/W3pG2Nob21U oblíbený soundtrack https://youtu.be/AU22IuXdvIw

plakát

Rozčarování (2018) (seriál) 

Disenchantment sice nedisponuje natolik propracovaným světem jako Futurama ani natolik sofistikovaným humorem jako prvních deset sérií Simpsonových ale koukatelné to celkem je, napínavé taky a občas se dostaví i vtipná hláška - postavy jsou navíc nesmírně sympatické, vychlastaná princezna Bean, démon Luci a roztomilý Elfo mají skvělou chemii a interakce mezi nimi je nesmírně zábavná. Matt Groening svůj tvůrčí rukopis nezapře a kresba nese jeho typické znaky, animace je však oproti „žluté rodince" nebo „futuristické podívané" poněkud odlišnější a kouká se na to sakra dobře!

plakát

Práskači (2011) 

Kolumbijské drama s oscarovými ambicemi, které sice problematiku dané země - tedy drogové karty, nájemné vraždy nebo korupce v politice - vyobrazuje na výbornou, ale které je bohužel i velmi nudné a ze scénáristického hlediska naprosto nezvládnuté. Telenovelové elementy jsou dány hlavně tím, že film vychází ze seriálu „Kartel" z roku 2008, oba projekty mají shodné herce a hlavní úlohu v nich ztvárnil Manolo Cardona. Oproti seriálu, jehož technické zpracování bylo neskutečně laciné, má však snímek překvapivě kvalitní vizuál, srovnatelný s hollywoodskou produkcí. Prozatím bez hodnocení, uvidím na podruhé.

plakát

Liga spravedlivých: Nová hranice (2008) 

Hlavní slabinou tohoto animovaného snímku je zejména délka, zásluhou které se postavám dostává jen minimum prostoru a znalost komiksové předlohy je tedy výhodou. Zpracování je vcelku dynamické a úroveň animace nadprůměrná na poměry ,,direct to video" , dějové zasazení do 50. let minulého století shledávám nesmírně atraktivním :)

plakát

Batman a Harley Quinn (2017) 

Oceňuji zakomponování žánru regulérní komedie a zaměření na dospělé publikum, avšak nemáte-li v lásce postavu ,,Harley Quinn" , tak zhlédnutí opravdu nedoporučuji - ne každému totiž sedne její specifický smysl pro humor 🙂 Námět je zpracován vcelku obstojně, hrdinové mají nejen skvěle prokreslené charaktery, ale i skvělou interakci mezi sebou a ze scénáristického hlediska o dost lepší než-li ,,Suicide Squad" nebo ,,Birds of Prey" s Margot Robbie 😀

plakát

Godzilla (2014) 

Oceňuji nápadité ,,komorní" zpracování - rozhodně to není tak přepálené jako ostatní projekty s gigantickými příšerami, kupříkladu Pacific Rim, Rampage nebo Meg. Rovněž mohu pochválit i vizuál, kameru a herecké výkony, avšak bohužel se přidávám k té skupině diváků, které celkové zpracování nesedlo a to zejména kvůli nezajímavým lidským postavám, s čímž se potýkají i další pokračování, zlatá ,,Godzilla"od Emmericha, tu jsem alespoň dokoukal, ale zde mi to činí obrovské problémy. Jinak chápu, že noční scény skryjí nedokonalosti digitálních efektů, ale tady je to vyloženě přehnané, následující pokračování (Kong a Godzilla II) jsou rozhodně mnohem zábavnější a vizuálně působivéjsí.

plakát

12 opic (1995) 

Vyzdvihuji poutavý příběh a depresivní atmosféru, trochu haluz :) Zdaleka nejvíc mě překvapill herecký výkon Bruce Willise, nevěděl jsem, že umí hrát :D

plakát

Výměna manželek (2005) (pořad) 

Lituji nezletilé účastníky této show. Nepochybuji ani o tom, že mnohé vyhrocené situace jsou vytrženy z kontextu a sestříhány tak, aby působily mnohem dramatičtěji, než je tomu v reálu. I tak ale Výměnu manželek zbožňuji a ten sadista hluboko uvnitř mé mysli se u každého dílu královsky (a zvrhle) baví. A abych řekl pravdu - zas takový extrém jako slovenská anebo americká naše česká verze není. Tady pomůže jen asteroid.

plakát

Policie v akci (2017) (pořad) 

Celkově zpracování by zasloužilo odpad! avšak zásluhou vtipných (byť to nebylo záměrem) hlášek a záchvatům smíchu, které jsem při sledování měl, nemohu toto "dílo" ohodnotit měně než třemi hvězdičkami. Tak pitomé až je to geniální.