Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na začátek: V tomto filmu Justice League nevystupuje.. Není to špatné, zasazení do 50. let funguje podle mě skvěle - studená válka, konec bojů v Korey, mccarthismus a hrozba komunismu, všudypřítomný strach z atomových zbraní, první pokusy o dobývání vesmíru, Superman ve starém kostýmu, Batman který má dobový batmobil a dokonce i přesnej dobovej batplane!!!:) ... Bohužel příběh není prostě moc propracovanej a sází spíš na atmosféru, která se teda povedla, ale zápletka je hrozně nenápaditá.. Některé momenty jsou skutečně povedené, bohužel jich je málo a celkově je film spíš tak trochu nezvládnutý. Zajímavost: při útoku na mimozemšťana jsou k vidění experimentální stíhačky XF-92 Dart, Hal Jordan má XF5U, Green Arrow pilotuje X-1 a Batman má svůj již zmíněný klasický batplane... o to víc pak zamrzí, že největší část letadel tvořej jakési beztvaré výmysly.. Jo a jako třešnička na dortu se objeví Aquaman.. PS: Bachy: Proč se na to vůbec koukáš? Jak ses k tomu dostal? Když máš dojem, že tam je Robin Hood... Terva: Iron Man není mrtvej.. mluví se o postavě jménem Hourman. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi retro štýl, záverečný preslov a že sa ukázal aj Green Arrow, ale podotýkam len ukázal, lebo bojovať ho neuvidíte. Inak úplná slabota, a pritom úvodný prológ vyzeral sľubne. 50 minút sa nám tam predstavujú superhrdinovia, no aj tak ich poriadne nespoznáte a zvyšný čas je akcia, ale nato že tam bojuje partia superhrdinov s armádou dinosaurov je tá akcia dosť nezáživná. A k tomu hneď na začiatku súbojov odrovnajú Supermana, ktorý sa tam ukáže až keď je po všetkom. A nepomáha tomu ani tá seriálová animácia. To sa nedá ani porovnať s filmom Liga spravodlivých: Vojna. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Začátek člověka naláká (líbil se mě ten záběr na vývoj zbraní po současnost něco podobné bylo i v Noeovi) , ale pak to jde totálně do kopru. Flashův origin mě vůbec nebere a Martian Manhuntera je zde jen načrtnut. Následně se 3/4 filmu nic neděje, aby se nakonec všichni postavily čemusi. Ten konec to zachránil 40 procent většina postav je tam totálně zbytečných (Wonder Woman a její feministické sračky o tom, že za všechny války můžou muži, Robin, Aquaman). Z těch dílů Ligy Spravedlivých nejslabší počin. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Představovačka, ale nic víc. Film by snesl, spíš potřeboval, o hodinu delší stopáž na rozehrání hlubšího děje s vedlejšími podzápletkami. Takto je vše velmi zkratkovité, což mi vadilo opravdu hodně. Závěrečná akce byla fajn, ale divák si film takto prostě neužije. Na konci bych čekal titulek "toto je prozatimní představovací materiál filmu, který bude uveden za rok." ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Retro nádech je rozhodně fajn, stejně jako jiný úhel pohledu na známé hrdiny, ale film se tak trošku táhne (což je u tak krátké stopáže vcelku podivné) a má zvláštní atmosféru, která skáče od skvělé, až po nepopsatelně divnou. Někdy se taé skáče z jedné scény do druhé bez většího smyslu, celkově prostě působí film nekompaktně a zmateně. Od DC už jsem viděl lepší projekty. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)

Reklama

Reklama