Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nejde o to, kedy zomrieš, ale ako.“ Komiks poznám a celkom sa mi páčil, hoci srdcovka to nebola. Film sa mi páčil viac a to napriek tomu, že vynechal moju možno najobľúbenejšiu pasáž z komiksu a to dlhý pobyt na skvelom ostrove dinosaurov (o ktorom je tu len letmá zmienka). Filmové kreslené spracovanie ide rýchlejšie k veci, je konzistentnejšie a prehľadnejšie a ku koncu, kedy sa jednotliví hrdinovia konečne začnú dávať do jedného tímu, príjemne mrazí. Pobavila ma predstava, ako by to vyzeralo, ak by herci, ktorí dabovali, tieto postavy hrali v hranej verzii. Xena ako Wonder Woman, Neil Patrick Harris ako Flash, David Boreanaz ako Green Lantnern, Jeremy Sisto ako Batman, Kyle MacLachlan ako Superman... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ok, díky TBBT člověk pomalu ztrácí tu neexistující kontinuitu vnímání superhrdinského komiksu v českém prostředí. Ale pořád to není ono, pokud se sám aktivně nezačne o Ligu spravedlivých zajímat hlouběji. Do té doby jsou povědomí jen Superman s Batmanem, všichni ostatní, včetně Wonder Woman jsou poměrně neznámí. Naštěstí návrat této party do filmu podpořila celá řádka populárních herců povětšinou z televizních seriálů, takže i díky nim se bylo možné těšit skutečně na hodně. Po fantastické rovnici Lucy Lawless = Wonder Woman mé nadšení s každým dalším filmem roste a jsem neuvěřitelně spokojená. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Až do poloviny by to bylo za 4. Proti komiksovým hrdinům nic nemám. Jsou to magoři v pláštích, co umí lítat a zvládnou všechno, ale proč ne, vždyť je to psina. Navíc je občas až fascinující, co všechno scénáristé nevymyslí. Tady je naflákali všechny dohromady a oni bojují za záchranu lidstva (velmi zlý scénář), přesto to až do poloviny vypadá celkem zajímavě. Jenže pak se to velmi podivně všechno spojí a začne se bojovat za USA a je to v pytli. Ze začátku byl příběh opředen tajemstvím a dokonce se scénáristé nebáli syrovosti. Všechno šlo do kopru. Hlavní cíl: Zničte bubáka a to co nejefektivněji. K tomuto cíli směřuje celá druhá polovina. Co tam sakra dělal Robin Hood? To už DC Comics dělají i do těhle hrdinů? I přes šílený konec jsem přemýšlel o třech hvězdách, jenže pak přišel nejpitomější závěr, co jsem měl za poslední dobu tu čest vidět. "Dobrý den, jsem frajer z Atlantidy a tady je nějakej pán s Eskem na plášti." Jako pocta DC, kde ukážou všechny milované hrdiny budiž. Pro někoho, kdo DC Comics najetý nemá.....nikdy! Jediný sympaťák zůstává Batman. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní animák. Perfektní temná atomosféra 50. let, končící válka v Korei, začínající válka ve Vietnamu, Studená válka, hon na komunisty a do toho zabudovaní tradiční oblíbení známí i méně známí komixoví hrdinové - Superman, Batman, Wonder Woman, Flash a další. Děj je skvělý originální a strhující, klidně to mohlo být o dvacet minut delší a rozhodně bych se nenudil. Závěrečný boj s Centrem mi maličko připomněl Den nezávislosti. Trochu škoda, že Batmana nedaboval Kevin Conroy na kterého jsme zvyklí z The Animated Series, ten hlas, který měl mi k němu moc nešel. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Velmi potěšující (stejně jako u Ultimate Avengers) je, že si tvůrci mohou dovolit mnohem odvážnější a ultimátnější námět - mimozemšťani by zřejmě v AAA hrané verzi neprošli. Je bohužel nutné, abyste měli základní ponětí o DC universu (ne pouze z filmů - můj případ), protože pouze se znalostí Batmana a Supermana, hlavně na začátku, nevystačíte. Perfektní je atmosféra 50. let a studené války a vůbec syrovost, kterou jsem rozhodně nečekal. 70 % ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)

Reklama

Reklama