Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené herečky (10)

Natalie Portman

Má srdcová herečka, nejkrásnější mezi filmovými anděly. Mladá dívka Mathilda jako "parnertka" zabijáka Leona; Padmé Amidala jako nezapomenutelná bojovnice za bezpráví ve vesmíru; Evey poznávající muže s maskou a jeho vendetu; Ines Bilbatua odsouzená ve vykonstruovaném procesu za kacířství; Anna bojující o královu přízeň; Jane Fosterová poznávající postavy z mýtických cizích světů a nebo třeba prudérní lučištnice Isabel. To všechno a o mnoho víc dokázala královna stříbrného plátna Natalie Portman ztvárnit. Děkujeme!

Kirsten Dunst

Kouzelná Kirsten Dunst s tím nejroztomilejším úsměvem na stříbrném plátně se nezapomenutelně vryla do mé paměti zejména postavami z filmů Interview s upírem, Jumanji, Spider-Man, Melancholia a pro mě nejkrásnější rolí ve filmu Paralelní světy. Děkujeme!

Rachel Weisz

Každý asi bude souhlasit s tím, že životní role této hvězdy je egyptoložka Evelyn z Mumie. Ale neméně výrazná a úžasně ztvárněná role bojovnice za svou vlast u Stalingradu ve filmu Nepřítel před branami nám jasně říká, že se Rachel umí zvýraznit i jinde, než v přítomnosti mumií. V holčičkách na zabití ukázala, že svůj šarm si udrží i jako blondýnka a například ve filmu Nepohodlný ukazuje, jak jednoduše dokáže diváka okouzlit vždy a všude. Její přirozená krása je třešničkou na dortu každého snímku, kde se ukázala.  Děkujeme!

Halle Berry

Svým způsobem velmi svůdná herečka, která svou krásou okouzlovala muže už v pravěku ve filmu Flintstoneovi, kde právem zaujímá roli nejkrásnější herečky na scéně. Že je to skutečně kočka potvrdila ve snímku Catwomen a kromě spousty jiných rolí si zahrála jednu z hlavních multi-rolí i ve filmu Atlas mraků, kde bych si na jejím místě těžko mohl představit někoho jiného.

Keira Knightley

Od malé role ve světě Star Wars (dvojnice Padmé Amidaly), v blízkosti Olivera Twista až po hlavní role v tak velkých filmech jako jsou Piráti z Karibiku, Král Artuš, Anna Karenina nebo bezvýhradně dobře zahraná role ve filmu Pýcha a předsudek. To vše a mnoho další dala nám, divákům, půvabná Keira Knightley. 

Karen Gillan

Nejkrásnější společnice Pána času, která mě okouzlila nejen svou úžasnou postavou a zrzavými vlasy, ale i temperamentní povahou a ladností s jakou se své role zhostila. 

Tricia Helfer

Tricia Helfer u mě vlastně má své místo více-méně hlavně za postavu Cylonky "šestky" v legednárním seriálu Battlestar Galactica, která snad jako jediná žena v celém tomto velkolepém seriálu mě vyloženě nesrala, dokonce jsem si ji velmi oblíbil. Vzhledem k tomu, že snad všechny ostatní ženské postavy mě v tomto seriálu vyloženě iritovaly, tak pro mě Tricia velmi brzy naprosto vynikla a vysloužila si tak své místo v mé desítce hereček.

Helena Růžičková

Legendární česká herečka známá zejména ze spolupráce se Zdeňkem Troškou. Zahrála si ve velkém množství nezapomenutelných českých filmů přes Babičku,  Ecce homo Homolka, „Pane, vy jste vdova!", Tři oříšky pro Popelku, Trhala fialky dynamitem, Z pekla štěstí 2, Slunce, seno, (...), a mnoha a ,mnoha dalších. Zahrála si v řadě seriálů - například v Hříšní lidé města pražského. Helena Růžičková přispěla Českému filmu tak výrazně, že se by se na ní nikdy nemělo zapomenout.