Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (22)

ONEMANSHOW: The Movie

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

Bohužel nešťastnou událostí zemřel člen štábu Jakub Jánovec, kterému byl věnován krátký nekrolog na konci filmu. Jeho rodině byla věnována část výdělku filmu.

ONEMANSHOW: The Movie

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

Ve filmu si zahrál skutečný majitel pozemku, na kterém bylo zakopané auto, pan Lajner.

ONEMANSHOW: The Movie

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

Hummer ve filmu byl zapůčej od člena štábu Petra Háši, který se podílel i na předchozích dílech One Man Show (od r. 2008).

Tenkrát v Hollywoodu

Tenkrát v Hollywoodu (2019)

Quentin Tarantino doporučil Bradu Pittovi (Cliff Booth) zhlédnout několik kultovních filmů z 60. let 20. století, aby nasál atmosféru tehdejší doby. Byly to filmy Bezstarostná jízda (1969) a Bob Carol a Ted a Alice (1969). Ve filmu se dokonce objeví nepřímé odkazy na tyto dva filmy. Když Rick (Leonardo DiCaprio) vyhání auto, ve kterém jsou členové Mansonovy (Damon Herriman) rodiny, pryč ze své cesty, zařve na Texe (Austin Butler): „Vypadni Dennisi Hoppere!“ Dennis Hopper, který hrál v Bezstarostné jízdě, nosil dlouhé vlasy, byl členem hnutí hippies a užíval drogy stejně jako členové Mansonovy rodiny. Další odkaz je ve scéně, kdy si Cliff nasazuje potápěčské brýle a je na lodi se svojí ženou, která si na něj stěžuje a zmiňuje, co vše o něm její sestra Natalie říkala. Jde o odkaz na herečku Natalie Wood z druhého zmíněného filmu, která tragicky zahynula poté, co vypadala z jachty Splandour do vody a utopila se. Její smrt byla vyšetřována FBI, která případ uzavřela s tím, že se jednalo o náhodné utonutí. Ze smrti herečky byl však obviňován její manžel Robert Wagner. Ve filmu se také objevuje odkaz na americký seriál Peyton Place (od r. 1964), ve kterém si zahrála sestra Natalie Wood – Lana Wood.

Tenkrát v Hollywoodu

Tenkrát v Hollywoodu (2019)

Brad Pitt (Cliff Booth) před natáčením filmu navštívil Quentina Tarantina a řekl mu, že má s sebou DVD s westernem Billy Jack (1971), na který by se společně s ním rád podívat. Tarantino mu odpověděl, že má doma 35mm filmovou kopii tohoto filmu připravenou ve filmovém projektoru.

Unbranded

Unbranded (2015)

Jeden z mustangů během natáčení zemřel.

Unbranded

Unbranded (2015)

Cesta z Mexika do Kanady trvala celkem 3 měsíce.

Zaříkávač koní

Zaříkávač koní (1998)

Knižní předloha byla inspirována autobiografií Monty Robertse „Muž, který naslouchá koním“, i když sám Monty prohlásil, že se „zaříkáváním“ nemá film nic společného, zejména ta násilná scéna v kruhové ohradě.

Reklama