Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 534)

plakát

Mayhem (2017) 

Mmm… nope.

plakát

Červený drak (1986) 

Miluju Harrisovu předlohu a o existenci téhle adaptace jsem se dozvěděl teprve nedávno díky výbornému (a tematicky spřízněnému) seriálu Mindhunter. Knihu to opisuje celkem zdařile, avšak po řemeslné stránce to bohužel není žádné terno a za mladší Ratnerovou verzí to notně pokulhává. Petersenův agent Graham toho Nortonova sice přehrává o celou délku, vše ostatní je však jaksi "bakelitovější". Ústřední vrahoun je jak figurína z výkladní skříně, slepá oběť Joan Allenové zde připomíná děsivě ochotnické kořeny a i ten Brian Cox má k charismatickému Hannibalovi na míle daleko. A to nezmiňuju ozvučení, kameru a další prazvláštní aspekty, které Michael Mann vypiloval až s dalšími snímky. Tohle je přesně ten příklad filmu, co umřel s érou videokazet.

plakát

Suburra (2015) 

Ježiš, to byla taková pecka, že mám sto chutí si to dát okamžitě znova. Hypnotický soundtrack mých oblíbených M83 je už jen třešinkou na tomhle bezuzdně násilném a prohnilými intrikami prošpikovaném tiramisu. Audiovizuální dokonalost skoro jak od Sorrentina.

plakát

Noční běžec (2015) 

Klasická neesovina s průhlednou zápletkou a výborným obsazením. Nic světoborného, ale jeden večer to příjemně zaplácne.

plakát

Z for Zachariah (2015) 

Vláčné postapo o přeživší traktoristce, vědátorovi a horníkovi. A ne, nedopadne to dobře.

plakát

Odnikud (2017) 

Fatih Akin je děsnej borec přes sociální dramata, zde je jeho um navíc vyšperkován spanilou hereckou jízdou Diane Krugerové a je z toho zase evropská lahůdka roku. Závěr je krapet diskutabilní, ale ten předcházející teror s vyvrcholením v soudní síni to všechno hravě strká do kapsy.

plakát

The Cloverfield Paradox (2018) 

Pro fanoušky "cloverfield" pásma nenáročná hovadina, pro náročného diváka (a že vás tady dneska je!) ODPAD paralelně dimenzionálních proporcí.

plakát

Fantastická žena (2017) 

Tak film s LGBT tematikou pro letošní rok bychom měli (ale ono jich zase určitě bude mnohem víc). Oscar za cizojazyčný snímek mě navnadil, ale je to stejně unylé a intelektuálně zaprděné jako oscarová Lady Bird. To spolunominovaní Nemilovaní Andreje Zvjaginceva byli jiná liga. Škoda.

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Jako intro k fantastickým prezidentovým mužům od Pakuly to ještě ujde, jako samostatný snímek to však mimo špičkové řemeslné kvality nemá moc, co nabídnout. Celou dobu se to někam žene a celkem to šlape, ale najednou je konec a zbytek si dostudujte. Streepová je tu skvělá, Hanks jakoby jel na půl plynu. To předloňský Spotlight měl jinačí grády. Slabší čtyři.

plakát

Poslední mise (2017) 

Překvapivě fádní Linklater s obstojným hereckým ansámblem (obzvlášť Cranston baví), ale jinak nic, na co bych pozítří vzpomínal.