Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

(seriál)
  • USA Mindhunter
Trailer 3
USA, (2017–2019), 17 h 1 min (Minutáž: 34–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Hannah Gross, Joe Tuttle, Cotter Smith, Albert Jones, Lauren Glazier, Michael Cerveris, June Carryl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

S oběma hlavními hrdiny, agenty FBI, se vracíme v čase do roku 1979. Společně s mladým agentem Holdenem Fordem (Jonathan Groff) a jeho zkušeným kolegou Billim Tenchem (Holt McCallany) se podíváme nejen do věznice, kde jsou vězněni ti nejhorší a nejbrutálnější sérioví vrazi, ale především do jejich hlav – s cílem dopadnout ty násilníky, kteří stále běhají po svobodě. (geklon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (376)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Historická přesnost je neuvěřitelná - saka, auta, kníry, psací stroje, nahrávací zařízení, projektory.. všechno tvůrci dokonale nastudovali a přenesli na plátno jakoby mimochodem. Skvělým způsobem je zpracovaný vývoj obou hlavních hrdinů, kdy z počátečního nadšení postupně přecházejí v sofistikovanější metody výzkumu masových vrahů. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Seriál Mindhunter je hodně konverzační a především pracuje s atmosférou u vyslýchaných sériových vrahů. Není zde moc napětí a už vůbec ne akce. Většinu tvoří psychologické rozbory, založené na skutečných událostech. Možná proto tam nejsou žádné velké dějové zvraty. Celé to působí tak reálně, až to skoro vyvolává pocit, že by to chtělo něčím oživit. Velmi poctivé, ale trochu tomu chybí motivace chtít vidět další díl, i když vás předchozí bavil. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Retro s olivovým nádechem a zvoňáky z polyesteru nastíní, jak se zakládalo v FBI nové oddělení, kdy naši hrdinové vybaveni moudry hlav pomazaných v oboru psychologie a sebedůvěrou hodlali rozebrat duté palice vraždících mašin na kousky s pomocí neochvějné víry ve své manipulativní schopnosti. Dokonalé především v tom, jak jsou nejednoznačné údery do diváka jemné a nenápadné, o to efektnější... konzerva rybiček z osamělé ruky vstříc mňoukání ve tmě, kterou místo koťátka sežerou červi ... nemůžu se dočkat pokračování. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Po pravde, celkovému ošiaľu ohľadom seriálu sa pomerne čudujem. Nechápte ma zle, Mindhunters sa mi páčil, a to veľmi, ale mal som z neho dojem, že jednoducho nebude určený pre masy - a to on nie je. Nečakal som teda, že toľkému množstvu divákov sadne podobne ako mne. V každom prípade, prvá séria je za mnou a môžem vyjadriť veľkú spokojnosť. Na druhú stranu, od druhej sezóny by som pokojne prijal popri skvelých dialógoch, dobre budovanom napätí a atmosfére i nejakú tú drsnejšiu akciu. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitka. Ten Fincher z toho sala jako nuklearni radiace. Rozjezd je sice pomalejsi, ale je to cim dal lepsi a jak u serialu obecne nesnasim kdyz se umele roztahuji na vice serii, tak tady mam naopak pocit, ze prvni serie byla teprve intro k jeste lepsim zitrkum na ktere se tesim vsema deseti. 8/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (26)

  • Finále 1. série pojednává o případu Darrella Gena Deviera (Adam Zastrow), který Holden Ford (Jonathan Groff) a Bill Tench (Holt McCallany) řeší metodami vytvořenými na základě jejich rozhovorů se sériovými vrahy. Seriál byl inspirován knihou "Mindhunter: Lovci myšlenek" bývalého agenta FBI Johna E. Douglase. Devier ve skutečnosti žil v Georgii, ořezával stromy v sousedství, kde byla znásilněna a zabita 12letá Marie Francese Stonerová. Douglas během výslechu skutečně použil vyšetřovací taktiky jako detektivové v seriálu. Tedy falešnou složka papírů, která působí dojmem, že má hodně usvědčujících důkazů, naznačování, že oběť si o to říkala, a krvavý kus kamene položený před ní. (Macik1982)
  • Píseň, která zazní v posledních záběrech a v závěrečných titulcích, je „In to the light“ od Led Zeppelin. (l3ricktop)
  • Holdenova přítelkyně Debbie (Hannah Gross) vlastní auto Volkswagen Brouk. Stejný typ auta měl ve skutečnosti i sériový vrah Ted Bundy. (Royaldell)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

David Fincher odhalil nový projekt

David Fincher odhalil nový projekt

14.10.2021

Tajemný tweet stránky Netflix Film tento týden nalákal filmové fanoušky na nové oznámení od režiséra Davida Finchera (Sedm, Zmizelá). Spekulovalo se o třetí řadě Mindhuntera, případně filmovém… (více)

Reklama

Reklama