Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (42)

plakát

Napoleon (2023) 

Provedením a dynamikou přímo dechberoucí. Ridley Scott to zkrátka umí. Jediné co bych vytkl je nedostatečný výklad osobnosti a osobního života Napoleonova. Ocenil bych to tam, ale není to nic bež čeho film působí neúplným dojmem.

plakát

Noe (2014) 

Uchvátilo mě spojení vědy a víry a k tomu ještě poukázání na dobro a zlo v nás. Vše je zkrátka o vaší volbě na jakou stranu barikády se postavíte. Moc povedený kousek.

plakát

Tajemství a smysl života (2023) 

Jedná se o vcelku unikátní počin. Hromadí se negativní hodnocení, ale to jen na základě divákova nepochopení nebo braní všeho doslova. Pro mě to nebyl ani moc velký nápor myšlenek, jelikož nad tímto tématem dumám většinu života, ale samozřejmě je to lepší zhlédnout jakožto záznam, který si budu moct zastavit u každé té myšlenky a promyslet ji tak jak si zaslouží, ale i tak jsem z kina odcházel s tím podstatným. U tohoto kousku se pozná ten jehož myšlení má "hloubku" a ten kdo přemýšlí jako cvičená opička v tunelu.

plakát

Seveřan (2022) 

Zpracování obstojné, ale příběh absolutně nedotažený a tudíž nezajímavý. Pro mě film jen do pozadí.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Film mě skutečně dosti překvapil jak problematikou, o které pojednává, tak i způsobem zpracování. Toto téma je blízké jak mě tak i společnosti celkově, jelikož se do takového stavu řítíme po hlavě a já rád své soukromí. Líbí se mi též poukázání na megaspolečnosti jako je Apple a další, které nás po krůčcích přivádí do stavu bez soukromí. Je opravdu smutné jak si dnes lidé dávají záležet více na své elektronické identitě než na té reálné. Myšlenka "propojení", která je nám předkládána ve filmu je přínosná jen v určitých případech a za určitých podmínek, ale to v lidské společnosti bohužel není možné. Podívejme se na režimy jako komunismus, nacismus a další. Jejich původní myšlenka by nás přivedla do ideálního stavu, ale lidé si to vždy pokřiví a nikdy nenastane rovnost nebo harmonie. Zkrátka nelíbí se mi doba kdy lidé dávají na net co jsme měli zrovna k jídlu nebo frekvenci svého vyprazdňování a bojím se toho kam se to bude vyvíjet dál. Snad se tento snímek nestane skutečností jako to bývá se starými sci-fi filmy, které my dnes žijeme. Zkrátka celkové hodnocení filmu berte s nadsázkou a prostě ho zkuste a uvidíte sami.

plakát

Bratři (2023) 

Z filmového hlediska je to velice povedený kousek co si drží vcelku dobrou atmosféru a ukazuje úskalí doby. Jediné co bych vytkl je neúplný výklad činů bratří Mašínů. To, že jim bylo jedno co bude s jejich rodinou je jedna věc, ale chybí mi tam jejich zabíjení i pár nevinných civilistů. Můj pohled na ně je jiný, než jaký překládá film.

plakát

Spáči (1996) 

Velice emotivní film plný zneužívání, pomsty a přátelství. Snímek ukazuje, že život nejsou jen šťastné chvilky a nikdy nevíte co vám přinese zítřek, ale potřebuje někoho na koho se můžete spolehnout a kdo vám pomůže kdykoliv a s čímkoliv. Myslím, že ryzí přátelství a láska je v dnešní společnosti to nejcennější co vám může někdo nabídnout ať je to jakýkoliv člověk.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Co k tomu říct. Zajímavý fantasy horor s dvěmy ještě zajímavějšími příběhovými linkami, které se navzájem protínají. Trochu mě mrzelo, že fantasy složka dost převyšuje tu hororovou, ale to je z názvu filmu celkem partrné. Zasadil jsem do trochu peprnějších fantasy takže pěkné 4*.

plakát

Twin Peaks: ohni se mnou pojď (1992) 

Twin peaks je moje seznámení s Lynchem a už po první půl hodince bylo vidět, že jsem si ukousl moc velké sousto. Je to opravdu náročné a zvlášť když jste neviděli seriál, ale to rozhodně není důvod to vzdávat. Je to zajímavý kousek s opravdu poutavým příběhem, který je v určitých pasážích pěkně provokativní.

plakát

Poslední dům nalevo (1972) 

Film opravdu jako stvořený pro osamělé letní večery. Je to klasická znásilňovačka, kde je dívka zabita a její rodiče nic netušíc ubytují znásilníky v jejím pokoji. Bystrá maminka si však všimne dceřina hipíz přívěšku, který má škodík na krku. Dostatečně se připraví a pěkně zatočí se škodnou.