Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Western

Zajímavosti k filmům (84)

Major Dundee

Major Dundee (1965)

Role Samuela Pottse byla nabídnuta Lee Marvinovi, ale ten si řekl o moc velký honorář. Jeho agent na tuto roli navrhl Jamese Coburna, který byl nakonec opravdu obsazen.

Major Dundee

Major Dundee (1965)

Studio chtělo Sama Peckinpaha z natáčení vyhodit, ale Charlton Heston se režiséra zastal, a ten tak mohl film dotočit.

Major Dundee

Major Dundee (1965)

Sam Peckinpah se k hercům choval natolik hrubě, že ho Charlton Heston málem napadl svou šavlí. Heston později přiznal, že to bylo poprvé a naposledy, kdy někoho na natáčení fyzicky ohrozil.

Dvojník

Dvojník (1984)

Spisovatel Bret Easton Ellis na tento snímek ve svém „Americkém psychu“ často odkazuje. Je také oblíbeným filmem hlavního hrdiny Patricka Batemana.

Oblečen na zabíjení

Oblečen na zabíjení (1980)

Angie Dickinson označila tento film za svůj vůbec nejoblíbenější.

Oblečen na zabíjení

Oblečen na zabíjení (1980)

Scénář původně napsal Brian De Palma podle článku "Cruising" od Geralda Walkera, ale nezískal práva potřebná ke zfilmování. Toho se ujal William Friedkin a natočil s Al Pacinem film Na lovu. De Palma nicméně některé prvky použil i v tomto snímku. Jak Oblečen na zabíjení, tak i Na lovu se kvůli kontroverznímu obsahu setkaly se smíšenými reakcemi diváků.

Oblečen na zabíjení

Oblečen na zabíjení (1980)

Ordinace Michaela Cainea se nachází na Upper East Side v newyorkském Manhattanu.

Hamlet

Hamlet (1948)

Laurence Olivier (Hamlet) natočil záběr, v němž jeho postava skáče z kamenné plošiny na svého strýce s úmyslem jej zabít, sám bez kaskadéra. Ve své autobiografii vzpomíná: "Nebezpečí, které jsem si pro tento okamžik vymyslel, jsem viděl ve světle pěti možností. Mohu se zabít. Mohu se zmrzačit na celý život. Mohu se zranit tak vážně, že léčení bude trvat dlouho. Mohu se zranit jen lehce. Mohu z toho vyjít bez zranění." Olivier nakonec natočil záběr napoprvé a bez zranění, nicméně herce Basila Sydneyho (Claudius), na kterého skočil, málem poslal úderem do brady do bezvědomí.

Sexy bestie

Sexy bestie (2000)

Výslech na letišti byl první scénou, kterou Ben Kingsley natočil. Ten později uvedl, že postava Dona Logana byla z velké části inspirována jeho babičkou.

Sexy bestie

Sexy bestie (2000)

Roli Dona Logana (Ben Kingsley) si mohl zahrát jak Anthony Hopkins, tak i Ray Winsone, který nakonec ztvárnil hlavní postavu filmu, bývalého mafiána Gala.

Sexy bestie

Sexy bestie (2000)

Slovíčko "fuck" uslyšíme celkem 115krát.

Sexy bestie

Sexy bestie (2000)

Ben Kingsley při hraní psychopata Dona Logana dával volný průchod veškerému svému hněvu a napětí a, jak sám řekl, po zbytek dne pak byl krotký jako beránek.

Malý obchod hrůz

Malý obchod hrůz (1960)

Krátká natáčecí doba zavinila to, že se později musely konat přetáčky několika scén.

Malý obchod hrůz

Malý obchod hrůz (1960)

Scénárista Charles B. Griffith si kromě křičícího pacienta utíkajícího ze zubařovy ordinace zahrál i zloděje, který se vloupá do Mushnikova obchodu, a dokonce poskytl hlas masožravé Audrey II.

Utrpení

Utrpení (1997)

Role Glena Whitehouse (James Coburn) byla nejprve odmítnuta Paulem Newmanem a Jamesem Garnerem. Oba ji kvůli její pochmurnosti a hrozivosti považovali za příliš náročnou na zahrání. Coburna nakonec doporučil sám Garner.

Utrpení

Utrpení (1997)

Dva známí filmoví kritici Roger Ebert a Gene Siskel se shodli, že James Coburn byl ideální volbou do role muže, který vypadá, že dokáže nahnat strach i Nicku Noltemu, známému to představiteli dominantních bouřliváků (zde jako Wade Whitehouse).

Reklama