Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Deníček (13)

Upgrade - Logan Marshall-Green

Upgrade (2018)

Za pár rokov už nebudeme musieť  pohnúť prstom, pretože moderné technológie za nás všetko obstarajú. Technofóbom sa v takejto dobe nebude žiť veľmi ľahko Grey Trace (Logan Marshall-Green) je povestný tým, že ako jeden z posledných ľudí dáva pred technológiami prednosť vlastným rukám. Autonehoda na nočnej diaľnici a konflikt s bandou grázlov, ktorí mu zavraždia priateľku a jeho nadosmrti zmrzačia mu obráti život hore nohami. Greyova perspektíva na invalidnom vozíku je viac než temná  dokiaľ mu kamarát vedec neponúkne malé technologické vylepšenie. S implantovaným čipom v mieche dokáže Grey nielen opäť chodiť a pohybovať rukami, ale získava aj ďalšie, doteraz netušené možnosti. Experimentálny ústav nazvaný STEM totiž dokáže napríklad aj vystopovať páchateľa nočného prepadnutia a tiež Greyovi pomôcť si to s tými gaunermi vyriešiť ručne. Kto by odolal? Grey rozhodne nie. Keď však zanechá prvého z páchateľov v kaluži krvi, napadne ho, či by STEM nemal aspoň trochu pribrzdiť. Otázka znie, či to pôjde. A či to Grey vôbec chce.

Upgrade -  Logan Marshall-Green

Táto krajina nie je pre starých - Javier Bardem

No Country for Old Men (2007)

Llewelyn Moss na poľovačke náhodou narazil na následky vyrovnávanie účtov medzi drogovými zločincami. Medzi mŕtvymi telami ležali dva milióny dolárov. Moss neodolal pokušeniu, nález si privlastnil a rozpútal tak štvanicu, v ktorej sa do úlohy lovnej zveri dostal on sám. Na stope mu je psychopatický profesionálny vrah, ktorý sa nezastaví pred ničím.

Táto krajina nie je pre starých - Javier Bardem

Patrick Melrose (TV seriál) - Benedict Cumberbatch, Hugo Weaving

 Patrick Melrose (TV seriál) (2018)

Minisérie Patrick Melrose, natočená na motivy uznávané románové řady spisovatele Edwarda St. Aubyna, se škodolibě naváží do britské smetánky, zatímco zachycuje děsivou životní pouť titulního hrdiny z jeho hluboce traumatického dětství přes závislost na návykových látkách v dospělosti až po konečné zotavení a spásu. Benedict Cumberbatch (Sherlock) hraje Patricka Melroseho, aristokratického a nehorázně zábavného playboye snažícího se ze všech sil překonat újmu, kterou mu způsobili jeho násilnický otec i matka, jež otcově chování mlčky přihlížela. Děj ryzí televizní ságy, která je vtipná i napínavá zároveň, se dramaticky překlenuje z jižní Francie šedesátých let minulého století přes zhýralé osmdesátky v New Yorku až po počátek třetího tisíciletí v decentní Británii. Každému z pěti románů je v seriálu věnována jedna hodina, přičemž každá z epizod vypráví o několika složitých a náročných dnech v Patrickově životě.

Patrick Melrose (TV seriál) - Benedict Cumberbatch, Hugo Weaving

Sense8 (TV seriál)

Sense8 (TV seriál) (2015)

Obsah: Příběh o skupině osmi cizinců z různých částí světa, kteří se v důsledku tragické smrti náhle ocitnou duševně a citově zapojeni. Pokouší se udělat si obrázek, proč se to stalo a co to znamená pro budoucnost lidstva. Tajemný a mocný muž jménem Jonas (Naveen Andrews) se je bude snažit přivést dohromady, zatímco další cizinec Mr. Whispers (Terrence Mann) a jeho organizace se je pokusí zajmout nebo zavraždit. Každá epizoda se zaměří na jeden charakter a jeho příběh.

Sense8 (TV seriál)

Diana: In Her Own Words (dokument)

Diana: In Her Own Words (TV film) (2017)

Obsah: V roce 1991 bylo v londýnském Kensingtonském paláci uskutečněno několik tajných rozhovorů s Dianou, princeznou z Walesu, které s jejím svolením natočil blízký přítel jménem novináře Andrewa Mortona. Morton zde pracoval na knize o skutečném životě nejfotografovanější ženy světa. Veřejnost v té době neměla tušení, že je manželství princezny Diany a prince Charlese v krizi. National Geographic Documentary Films odhalují Dianiny myšlenky a pocity ve velmi specifickém okamžiku jejího života a zachycují tento komplikovaný osobní příběh z jejího úhlu pohledu. Celým snímkem nás provází hlas samotné princezny v nahrávkách, které z velké části dosud nebyly vysílány. Tyto zřídka prezentované zvukové záznamy jsou doplněny archivními záběry a fotografiemi.
Stala se „princeznou z lidu", „princeznou lidských srdcí" a jen málokterá veřejná osoba je nadále tak milována i opředena záhadami jako Diana. Veřejnost si ji zamilovala jako stydlivou učitelku z mateřské školy, jejíž vrozený šarm učaroval dědici královského trůnu, a v tom okamžiku se zrodila nova ikona moderní doby. Nyní nám sama princezna Diana detailně přiblíží svůj životní příběh a především svou situaci v roce 1991. Otevřeně promlouvá o nepříliš šťastném dětství, rozpačitém seznámení s Jeho Veličenstvem, princem z Walesu, v době, kdy jí bylo pouhých 16 let, i dramatickém vstupu mladé dívky na světovou scénu. Záhy odstartovalo pronásledování tiskem, národ byl stržen pohádkovým příběhem lásky a ona nebyla na tento příval slávy připravená. Snímek Diana osobně dokumentuje rozpor mezi privátním a veřejným aspektem princezniny osobnosti a podtrhuje často spletité narážky, myšlenky a pocity princezny v roce 1991. Bez nostalgie zde vzpomíná na svou svatbu a zkušenosti s poporodní depresí, bulimií i na vítězství nad zničující úzkostí, které jí přineslo až nalezení sebe sama v humanitární činnosti.

Diana: In Her Own Words (dokument)

Waco (TV seriál) - Taylor Kitsch, Michael Shannon

Waco (TV seriál) (2018)

Obsah: FBI a ATF sa snažia chytiť náboženského vodcu - Davida Koresha v rezorte Davidiánov v meste Waco v Texase, na jar roku 1993. Podľa skutočných udalostí.

Waco (TV seriál) -  Taylor Kitsch, Michael Shannon

The Invitation - Logan Marshall-Green,

The Invitation (2015)

Obsah: Partia dlhoročných priateľov sa po dvoch rokoch stretáva, aby si užila spoločný večer. Spoznajú aj niekoľko nových členov a dobre sa bavia. Teda až do chvíle, kedy jeden z nich prinesie notebook, a na ňom pustí zvláštne video o sekte z Mexika. V tej chvíli začne mať Will zvláštny pocit, že tento večer je niečo iné, ako len obyčajná schôdzka kamarátov po dlhom čase. Keďže však trpí psychickými problémami, nikto mu neverí. Sú naozaj všetci priatelia v ohrození, alebo sú to len výplody Willovej pomätenej mysle?

The Invitation -  Logan Marshall-Green,

Swiss Army Man - Paul Dano, Daniel Radcliffe, Mary Elizabeth Winstead

Swiss Army Man (2016)

Obsah: Trosečník Hank už přestal doufat, že na opuštěném ostrově narazí na živou duši. Před zoufalým činem jej ale na poslední chvíli zachrání pohled na bezvládné tělo, vyvržené z moře. Budoucnost najednou dostává nové kontury a na Hanka čekají neuvěřitelná dobrodružství všeho druhu ve společnosti mírně pobledlého Mannyho. V melancholicky laděné kámošské komedii jedou Paul Dano a Daniel Radcliffe na vlně bezbřehé fantazie a dokazují, že životní radosti a strasti se mají sdílet s kamarádem, i za cenu toho, že jeho tělo nejeví známky života. Téměř.

Swiss Army Man - Paul Dano, Daniel Radcliffe, Mary Elizabeth Winstead

The Treatment (De behandeling)

De behandeling (2014)

Obsah: Nick Cafmeyer (Geert Van Rampelberg) prišiel v detstve o brata, ktorého uniesol pedofil. Brat sa nikdy nenašiel a pedofil bol oslobodený. Dnes vyšetruje detektív Cafmeyer brutálny útok neznámeho pedofila v blízkosti starého miesta činu. Vystrašené deti hovoria o trolovi, ktorý žije na stromoch a sleduje ich v noci cez okno. Dôkazy ale ukazujú na niekoho iného. Detektív sa musí vymotať zo siete rozporuplných dôkazov a vlastných tráum, aby predbehol páchateľa skôr, ako zničí ďalšie životy.

The Treatment (De behandeling)

Take Shelter - Michael Shannon, Jessica Chastain

 Take Shelter (2011)

Obsah: Curtis (Michael Shannon) je muž, který se svou manželkou (Jessica Chastain) a šestiletou neslyšící dcerou žije poklidný život v malém městě v Ohiu. Jednoho dne však Curtis začne mít děsivé apokalyptické sny. Vnitřně potlačované vize postupem času přerostou v posedlost, která ho nutí k vybudování protibouřkového bunkru v podzemí u rodinného domu. Jeho podivné chování se setkává s nepochopením v řadách jeho nejbližších. Rostoucí tlak na jeho manželství a napjaté vztahy s přilehlou komunitou jsou ovšem nic proti tomu, co by možná jeho sny mohly ve skutečnosti představovat. Mladý manžel a otec pak čelí rozporu, zda-li má ukrýt svou rodinu před blížící se zlověstnou bouří anebo před sebou samým.

Take Shelter - Michael Shannon, Jessica Chastain

Stay - Ryan Gosling, Ewan McGregor, Naomi Watts

Stay 2005

Obsah: Hranice života je napínavým příběhem o newyorském psychiatrovi Samu Fosterovi (Ewan McGregor) a jeho snaze zabránit uzavřenému a zvláštnímu mladému pacientovi Henrymu Lethemovi (Ryan Gosling) v uskutečnění sebevraždy, kterou si naplánoval na den svých 21. narozenin. Na pozadí tohoto příběhu se však odehrávají mnohem tajemnější a děsivější skutečnosti - Sam je postupně vtahován do Henryho života a posléze i do labyrintu jeho podvědomí. Zpočátku má tato skutečnost vliv pouze na vztah s jeho přítelkyní a bývalou pacientkou Lilou (Naomi Watts), ale brzy se začne hroutit i Samovo přísně racionální vnímání reality. Sam, který se náhle místo na Manhattanu ocitá v divoce se měnící snové krajině a setkává se se stále bizarnějšími věcmi, přestává rozlišovat, co je skutečnost a co se odehrává pouze v jeho hlavě.

Stay - Ryan Gosling, Ewan McGregor, Naomi Watts

Project Lazarus - Tom Hughes, Oona Chaplin

Project Lazarus 2016

Obsah: Markovi (Tom Hughes) je diagnostikována zhoubná nemoc a je mu předpovězeno, že bude žít jen jeden rok. Neschopný akceptovat konec svého života, rozhodne se, že si dá zmrazit tělo. O šedesát let později, v roce 2084, se stává prvním mužem v dějinách, který bude oživen. Až poté zjistí, že jeho celoživotní láska Naomi (Oona Chaplin), ho doprovázela po celou dobu tak, jak by nikdy nečekal.

Project Lazarus - Tom Hughes, Oona Chaplin