Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Rodinný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (118)

Stavisky

Stavisky (1974)

Jean-Paul Belmondo se z vlastní vůle stal i producentem filmu. O tom ale Alain Resnais neměl ani tušení. Po celou dobu natáčení žil v domnění, že produkci zajišťuje Ariane Films, tedy Alexandre Mnouchkine. Jean-Paul ale skutečně sám do filmu nastrkal peníze a zařídil to tak, aby režisér o ničem nevěděl. Mnouchkine to také po celém průběhu natáčení držel v tajnosti. Resnais se to dozvěděl až 3 dny před koncem natáčení.

Stavisky

Stavisky (1974)

V době příprav filmu si Jean-Paul Belmondo přečetl všechy dostupné materiály o Staviskym a jeho době. A to proto, že chtěl svou historickou postavu co nejlépe poznat a nasát předválečnou atmostféru.

Křižáček

Křižáček (2017)

Snímek byl jako jediný český film nominován na cenu Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary za rok 2017. Nakonec hlavní cenu skutečně získal. A to jako první český film za posledních patnáct let, od Roku ďábla (2002).

Pat a Mat

Pat a Mat (1979) (seriál)

Seriál zpočátku promítal jako předfilm v kinech. Teprve poté z něj vznikl večerníček.

Pat a Mat

Pat a Mat (1979) (seriál)

Lubomír Beneš zpočátku kreslil vtipy s Patem a Matem do novin. Postavy se původně jměnovaly pan Ouholíček a pan Sedlec.

Pat a Mat

Pat a Mat (1979) (seriál)

Jedna z menších politických stran chtěla použít Pata ve svém předvolebním šotu, ale ačkoliv nabídka byla velmi lukrativní, syn autora seriálu Marek Beneš ji odmítl.

Zvíře

Zvíře (1977)

Ve filmu je celkem čtyřiadvacet kaskadérských čísel. Jeanu-Paulu Belmondovi (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) připravoval automobilové scény osvědčený Rémy Julienne. Čistě fyzické sekvence chystal Claude Carliez.

Zvíře

Zvíře (1977)

Nějakou dobu zamýšlel Claude Zidi malý šprým navíc. A to angažovat dvojníka Jeana-Paula Belmonda (Mike Gaucher / Bruno Ferrari), který by se ve filmu objevil v jedné malé sekvenci. Pár týdnů před natáčením byla v tisku zveřejněna výzva. Zidi ale nakonec musel od nápadu upustit kvůli nedostatečné podobnosti dvojníků.

Zvíře

Zvíře (1977)

Jean-Paul Belmondo (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) byl svou dvojrolí nadšen, protože v ní mohl kombinovat humor a akci. Měl radost, že se může vyřádit ve svých dvou nejoblíbenějších žánrech.

Kořist

Kořist (1971)

Když si Jean-Paul Belmondo scénář přečetl, byl nadšen svou postavou sympatického zloděje Azada a potvrdil své učinkování ještě před odjezdem do Rumunska na natáčení Manželů z roku ll (1971).

Pat a Mat

Pat a Mat (1979) (seriál)

Pat a Mat se objevili i v reklamách. V Česku například v kampani pro Českou podnikatelskou pojišťovnu. V zahraničí zase propagovali slovenské losy Tipos, soutěž slovenské firmy Sedita, polský aukční server Tablica nebo slovinské obchody pro kutily Merkur.

Pat a Mat

Pat a Mat (1979) (seriál)

V Holandsku seriál namluvili komici Kees Prins a Simon van Leeuwen. Dabing vznikl jejich volnou improvizací.

Pat a Mat

Pat a Mat (1979) (seriál)

Seriál je velmi populární také v Polsku, Německu, Švýcarsku, Brazílii, Finsku, Holandsku, Norsku a v Íránu. Po světe je znám pod různými názvy. Například v Polsku se jmenuje Sasiedzi (Sousedi), v Holandsku Buurman en Buurman (Soused a soused), v Německu Peter & Paul, v Rusku Ťapa & Ljapa a v Brazílii Zeca e Joca.

Ho!

Ho! (1968)

Robert Enrico vnímal hlavní postavu Holiho trochu jinak a nedržel se tolik Giovanniho předlohy, což vadilo jak Belmondovi, tak i samotnému Giovannimu. Když Belmondo viděl film celý sestříhaný, byl trochu zklamaný. Giovanni sám film zcela zavrhl a jen se utvrdil v tom, že je nejlepší převadět si své knihy do filmové podoby sám.

Ho!

Ho! (1968)

Jean Paul Belmondo (Holin) nabídku na film přijal, protože měl rád atmostféru Giovanniho děl a vážil si Roberta Enrica, jehož filmy dobře znal. Navíc se chtěl vrátit ke kriminálnímu žánru.

Muž z Hongkongu

Muž z Hongkongu (1965)

Jean Paul Belmondo opět prováděl všechny své kaskaderské kousky sám. Připravoval mu je jeho kumpán Gil Delamare, který byl také vždy ochoten zúčastnit se těch největších a nejnebezpečnějších ztřeštěností. Jednou se s Jeanem Paulem vsadili, kdo z nich ujde delší kus po římse v 65. patře hotelu Hilton. Ani jeden to nevzdal a skončili nerozhodně.

Muž z Hongkongu

Muž z Hongkongu (1965)

Po překvapivém trumfu s filmem Muž z Ria (1964) chtěl Phillippe de Broca vytvořit velkolepý, nevídaný film, který ho ve všem předčí. Diváci ale Mužem z Honkgongu nebyli moc nadšení a kritici nad ním doslova ohrnovali nos. Jean Rochefort, který ztvárnil roli sluhy, film také zkritizoval. Prohlásil, že není dobře natočený a situace v něm jsou laciné.

Reklama