Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (276)

kingik 

všechny recenze uživatele

Akčnější pohádka z podvodní říše osázené ponorkami. A projdeme se i suchou nohou, pro případ odvrácení hrozby ponorkové nemoci. Na palubě ponorky USS Arkansas, které velí neortodoxní kapitán Glass, je pořádně živo, když je unesen ruský prezident, politický převrat je na dosah a vyšetření zmizení spřátelené ponorky se začne poněkud komplikovat. Gerard Butler a spol. mají napilno, mají na to necelé dvě hodiny filmového času a chtějí toho stihnout poměrně dost. Rozvážnější první hodinku ve znamení "dasbootovských" pochodů záhy vystřídá akcí napumpovaná druhá hodinka. Režijně si o pozornost říká Donovan Marsh, jehož předchozí režijní počiny viděl snad jen on sám, a solidní koncept, kterým je film opatřen, využívá pro řadu slovních přestřelek, ve kterých je pánem Gerard Butler, tudíž jej neuvidíme v žádné fyzické pranici, načež akční pasáže obstarává speciální komando vyslané zachránit ruského prezidenta. Nepovedl se/nezafungoval zejména provokativní podtext filmu spoléhající na to, že rusky hovořící země je západem vnímána coby centrum všeho zlého a temného, neb nejsou osmdesátá léta minulého století, kdy filmaři hojně využívali socialistické zřízení k instruování všemožných i nemožných studených válek. Načež tahle veškerá snaha zasazená do současného akčního spektáklu působí přece jen poněkud směšně. Máte-li rádi ponorkové manévry, které jsou prokládány akčním děním na souši, máte pozvánku od "kře(čk)ovitého" Butlera zajištěnou. Plutí pod hladinou má své nesporné kouzlo, nasnímané je to pěkně, akce má i nějaký ten explicitnější ráz, přičemž rating R by se dal využít mnohem výživněji, ovšem z kapitánského můstku zamává i renomovaný Gary Oldman, Linda Cardellini s košem kosmetiky je k světu a drsný Toby Stephens je hybným článkem akčních pasáží. Takže vzhůru pod hladinu. 7/10 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou utvrdila v tom, že současné akční filmy, ve kterých hraje hlavní roli Gerard Butler, neoplývají zrovna valnou kvalitou. Nemám nic proti vizuální stránce tohoto snímku, ale stupidnější scénář jsem už dlouho neviděla. A aby toho nebylo málo, na závěr si všichni pěkně zatleskali. (45%) ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Už pod tím názvem jsem si představovala nějakou blbost o obřím monstru, které bude potápět lode a ponorky a Gerard Butler bude hrdina až tu potvoru zabije. A k mému překvapení o tomhle film vůbec není. Název je strašně zavádějící. Příběh se vlastně věnuje tomu, co by se v budoucnosti mohlo stat. K smůle Rusku, Amíci se vyzobrazili jako hrdinové světa a Rusko jako největší padouch. Nedivím se, že je film v Rusku zakázaný. Na druhou stranu ale film krásně ukázal, jak dva nepřátelé dokáží spolupracovat když jde o jejich život a záchranu několika milionu lidí před válkou. Za mě to bylo až příliš dlouhé a padouch byl až jednoduše odstraněn, čekala bych tam ještě nějaký zvrat. Takhle to hodnotím jako průměr, na který se asi znovu už nepodívám. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako drtivá většina zde píšících ani já nevyhledávám vyloženě filmy z prostředí ponorek, ovšem zde jsou body navíc za film, kterej se dělí do dvou příběhů. Nejde jen o dění na ponorce, ale i o jednotku žoldáků, kteří jdou vysvobodit prezidenta se samopalama, nožema a dobrou náladou... Ty jejich akce vypadají solidně a určitě je to veliký obohacení Hunter Killeru! Jinak ano, potvrzuju, i kdyby byl pod tou vodou Butler jako sirotek bez posádky a vlastně prakticky v celým filmu, zřejmě by byl schopnej to utáhnout sám, pač to charisma má ohromný! O prsa, ale tu čtvrtou za né jen film o ponorce dám. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vdaka trailerom s prestrelenou akciou som ocakaval film, ktory sa nebude brat vôbec vazne. Pritom zapletka je na urovni Ryanoviek mixnuta s nejakou tou Bondovkou. Nejaky parchant sa proste snazi vyvolat konflikt medzi amikmi a rusmi a tak sa musi najst niekto, kto bude mat dost rozumu, aby nejednal zbrklo a bez predsudkov. No a ten niekto tentoraz nie je kancelarska krysa analyzujuca v bezpeci situaciu, ale chrabry velitel amickej ponorky v podani super duper frajera Gerarda Butlera. Namet je super, ale prevedenie filmu nie je uplne dokonale. Prvym nedostatkom je zaporak, ktory je taky tuctovy chudacik. Nastastie nema vela priestoru. Skoda, ze si ho nezahral Gary Oldman, ktory v devätdesiatkach stvarnil jedneho famozneho zaporaka za druhym. Namiesto toho tu hra uplne zbytocnu postavu. Najväcsim nedostatkom filmu su otrasne triky, ktore vyzeraju jak docasny previz, ktory sa neskôr nahradi vymazlenym CGI. Ale na to asi neostali prachy. To uplne nici vsetky akcne sceny, ktorych je dostatok od subojov ponoriek po rôzne prestrelky a vybuchy. Lenze vsetko to pôsobi komicky. Dvakrat ma nenadchli ani akcne sceny s ponorkami, ktore sa neustale vyhybaju rôznym predmetom doslova o milimetri. Az som mal pocit, ze sledujem tie sialenejsie diely Rychlo a zbesilo s ponorkou. Rusi medzi sebou by tiez nemuseli hovorit anglicky. Tych par titulkov by amici prezili. Takze zapletka ako celok sa berie vazne a celkom funguje, ale jednotlive akcne kusky su dost od veci a v mizernom prevedeni. Proste prijemna jednohubka. 6/10. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • V Barentsově moři v okolí Murmanské oblasti nejsou ledové kry k vidění po celý rok. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama