Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 406)

plakát

Český žurnál - Hranice práce (2017) (epizoda) 

Skutečně mimořádně silný dokument Saši Uhlové a Apoleny Rychlíkové o tom, jak lidé pracují v mizerných pracovních podmínkách a berou za to ještě mizernější plat. Obdivuji Sašinu silnou vůli, já bych se z toho asi složil. Neskutečný humus.

plakát

Pokušitel (2016) 

Miluju dojáky a tahle středoškolská sportovní romance je zatraceně kvalitní a zároveň zdravě nahořklá. A jako bonus je tu Andrew Scott. Jasně, ze začátku si člověk trochu hůř zvyká na přemíru split screenů, ale nakonec je Handsome Devil snímkem, po jehož skončení se budete krásně usmívat. Víc takových oddychovek.

plakát

Nádech pro lásku (2017) 

Hodně silná věc, Andrew Garfield v hlavní roli je skvělý stejně jako Claire Foy. Téma filmu je samozřejmě výborné - i handicapovaní jsou součástí společnosti a nezaslouží si zůstat za zdmi ústavů a nemocnic. Dnes názor celkem běžný (i u nás se s tím většinová veřejnost musela vyrovnat), ale v minulosti s tím někdo musel přijít. Andy Serkis jako debutující režisér určitě nezklamal.

plakát

Smradi (2002) 

Filmařsky to samozřejmě hodně zestárlo (dlouhé detaily na obličeje - proboha!), ale tematicky a herecky jsou Smradi i po patnácti letech stále aktuální - bohužel. Petra Špalková a Ivan Trojan předvádějí jedny ze svých životních výkonů, dětští herci geniálně hláškují a hudbou vše doplňuje skupina Jablkoň. Takových filmů je v naší společnosti stále potřeba.

plakát

120 BPM (2017) 

Na konci jsem se skoro neubránil slzám, nešlo jinak.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Začít si s nejslavnějším Belgičanem po Davidu Suchetovi... Kennethu Branaghovi to zase vyšlo. Opět silně stylizovaný snímek (boží úvod v Jeruzalémě), opět nádherná hudba Patricka Doylea, opět skvostné herecké výkony. Hodně to ve mně doznívá.

plakát

Lady a Tramp (1955) 

Tady není pro nostalgii žádné místo. Disneyovka Lady a Tramp snese i ta nejpřísnější měřítka pro dnešní animáky. V žádném případě není poznat, že snímek měl světovou premiéru už v roce 1955.

plakát

Já, Kajínek (2017) (seriál) odpad!

Stačilo mi jenom těch pár ukázek v Pořadu Luďka Staňka a už cítím neuvěřitelné množství studu. Celý "dokument" Já, Kajínek je naprostý výsměch spravedlnosti i lidským hodnotám. Tohle je od Primy absolutní humus. Dělat z celoživotního zloděje, recidivisty a pravomocně odsoiuzeného dvojnásobného nájemného vraha nějakou celebritu... hele, na to se nedá vymyslet nějaké slušné ani neslušné pojmenování.

plakát

Bambi (1942) 

Disneyho Bambi je nádherná filmová symfonická báseň. I po 75 letech má tento snímek co nabídnout. Animace nijak nezestárla a i nějaká ta slzička se vloudila. Ale určitě by to chtělo ještě jedno zhlédnutí, jelikož Bambi se od svých ostatních animovaných Disneyho kolegů a kolegyň hodně vymyká, což každému nemusí sednout.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Nepopírám, že velký podíl na vysokém hodnocení superhrdinského filmu má IMAX. Úplně s klidným svědomím lze říci, že Justice League je důstojným soupeřem předchozího snímku Batman vs Superman. Navzdory zprávám o přetáčení a nahrazení Zacka Snydera v průběhu produkce Jossem Whedonem (v titulcích je uveden pouze jako spoluscénárista) drží Justice League pohromadě. Přidané humorné narážky ("kde jsou ty časy vybuchujících tučňáků") osudovost naštěstí nenarušují, jak jsem se původně bál. Kdepak, Justice League je osvěžující superhrdinský snímek a nepůsobí únavným dojmem jako oba díly Whedonových Avengers.___________P.S.: Ezra Miller v roli Flashe je zde krásně rošťácký a zároveň rošťácky krásný.