Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (470)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Některé záběry naprosto vyrážely dech, ale musím se přiznat, že někde v půlce už to začalo být poněkud zdlouhavé. Závěrečný souboj byl ale neskutečná lahůdka na kterou se rozhodně vytrvat vyplatilo. Celkově jsem z toho měl pocit, že jsem viděl jeden z těch "oscarových filmů", na který si někdo reálně vzpomene o příští rok.

plakát

Pán času - The Husbands of River Song (2015) (epizoda) 

Nepočítaje Heaven Sent, bylo to pro mě to nejlepší z DW roku 2015. Hlavně ta absence Kláry ten seriál tak nějak oživila. Zároveň to bylo celkem vtipné (scéna, kdy Doktor vstupuje "poprvé" do TARDIS byla perfektní) a odlehčené, což jsem od toho očekával, a byl jsem rád, že jsem to i dostal. A k tomu jako bonus to přineslo i zakončení linie s River. Osobně jsem si u těch věží vždycky představoval toho Smitha, ale myslím, že ta scéna i tak fungovala na výbornou. Rozhodně příjemné překvapení

plakát

Zbrusu Nový zákon (2015) 

Přiznám se, že popis filmu jsem projel jen tak ledabyle a snad o to lepší zážitek se z toho vyklubal. Rozhodně se jedná o velice pěkně natočený film (hlavně popisy apoštolů jsem si hodně užíval) s humorem, který mi sedl jako málo co. Rozhodně nejpříjemnější filmový zážitek roku 2015.

plakát

Červená kalina (1973) 

Musím se přiznat, že mé první setkání s Šukšinem se tedy moc nepovedlo. Celý film mi přišel spíš jako shluk scén, které ještě k tomu působily často dost do ztracena. Zároveň vše bylo umocněno opravdu otravnou kamerou. Pro někoho to jistojistě bude kult, pro mě to bylo spíše utrpení.

plakát

Kdo přežije - Cambodia – Second Chance (2015) (série) 

Konečně série s navrátilci, kde všechno vyšlo jak mělo. Ve většině případech se skutečně vrátili favorité, bylo to napínavé od začátku až do konce a vítězem se stala osoba nanejvýš uspokojivá. Samozřejmě, jak tomu již v aktuálních sériích bývá, bylo tu pár produkčně sporných kroků a (ne)zobrazení některých hráčů, přesto si myslím, že ze střižny vyšla série, která většinu diváků maximálně uspokojí. A tak by to asi mělo být Oblíbení hráči: Jeff V, Jeremy, Abi, Spencer, Tash

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Technicky velice pěkně zpracovaný příběh z předaleké galaxie. Především praktické efekty byly proti té počítačové zrůdnosti prequelové trilogie balzám pro oči. Stejně tak člověk ocenil, že si tvůrci vyhráli i s detaily jako byly počítače na Milleniu Falconu či na lodích Prvního řádu. Celkově odkazů tam bylo rozhodně přehršle, což by nebylo tolik na škodu, kdyby to bohužel místy nepůsobilo, že je to spíš nosná kostra příběhu než běžné pomrknutí pro fanoušky. Přesto právě nové postavy byly na tomto restartu celé značky právě to nejzajímavější (hlavně Rey a Finn). Jediným přešlapem z nováčků se zatím zdá Kylo Ren, kterého auru totálně zničila jeho "pravá tvář". Cliffhanger se dal čekat tak nějak od půlky filmu a osobně mi přišel zbytečně natahovaný. Přesto jako start nového série nešlo o špatný film, jen člověk doufá, že to nebyl ten nejlepší.

plakát

Luther (2010) (seriál) 

Konečně jsem se dokopal k jedné z dalších velkých postav ze stáje BBC a musím říct, že to pro mě přineslo relativní zklamání. Samozřejmě, Idris Elba tahá celý seriál neskutečným způsobem, ale mě doslova vadilo, jak seriál odbýval některé postavy (vývoj Iana Reeda?) a detektivní zápletky. Především to "Columbovské" vedení případů, kdy hlavní hrdinové odhalili identitu vraha jakousi nadpřirozenou silou na mě působilo dost úsměvně. Samozřejmě chápu, že celé to bylo jen pozadí pro zobrazení postavy Luthera, ale pořád to považuji za poměrně důležitou výplň epizod, která když vázla, učinila epizodu poměrně nezáživnou. Přesto musím uznat, že některé momenty byly opravdu mrazivé, hudba parádní a závěrečná hláška každé série neskutečně chytlavá. Jen škoda, že tu Alice jsem si pořádně oblíbil až v druhé sérii. Oblíbené díly: 1x06

plakát

Já, Claudius (1976) (seriál) 

O kvalitách tohoto seriálu jsem sice tušil, ale i tak jsem z něho měl trochu obavu, jelikož tyhle studiové inscenace obvykle trpí poměrně rozvleklým tempem. K mému překvapení tomu bylo však úplně naopak. Dialogy byly obvykle svižné a vše tak nějak osýpalo jak mělo. Ano, sem tam se objevila hlušší místa, ale rozhodně jich nebylo tolik, aby se člověk začal vysloveně nudit. Herecky samozřejmě skvěle obsazené. Jacobi i Hurt byli ve svých rolích výborní, ačkoliv já si nejvíc užíval Briana Blesseda a jeho Augusta. Jediné co trochu zamrzelo, že moje oblíbená postava Germanika dostala tak málo prostoru. Ale tak chápu, že vzhledem k objemnosti obou románů, se to trochu proškrtat muselo.

plakát

Soylent Green (1973) 

Celkem pěkně zpracovaná vize budoucnosti. Je však celkem škoda, že tu hlavní pointu, na které film především staví, člověk tak nějak odtuší hned na začátku. Přesto konec samotný se mi v podstatě líbil. Mám rád taková zakončení u dystopických příběhů.

plakát

Knowing Me, Knowing You with Alan Partridge (1994) (seriál) 

A-há! Vidno, že základní ingredience těchto pořadů se prostě nikdy nezmění a tahle Cooganova show bude aktuální ještě hodně dlouho. Alan Partridge je neskutečná postavička.