Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 937)

plakát

Čtyřlístek - Kamarádi z Třeskoprsk (2024) (epizoda) 

Ach jo...nejen, že mi nesedí animace, ani dabing (a to včetně Táborského), ale co to udělali s příběhem? Tenhle příběh v komiksu vyšel někdy v roce 94, tuším, ale tam ty tři falešní Pinďové aspoň zmizeli...následky stroje nemají dlouhou trvanlivost...ale tady je Myšpulín prostě vymaže...zlikviduje, de facto zabije..to mi nepřijde jako dobré řešení do pohádky.

plakát

Ahsoka - Část 1: Mistři a učedníci (2023) (epizoda) 

Bída, bída, bída, prachsprostá bída. Kde vzali ta neherecká prkna? Taková dřeva, aby člověk pohledal. Z těch tří (!) ženskejch, co tu mají velký role, umí trochu hrát Rosario Dawson a ani to není žádná sláva. Fakt jsem měl problém to vůbec dokoukat. Ta Sabine a ta temná jedijka, či co to je, neumí hrát, jen se tváří drsně a nemají na to...nesympatické, neherecké holčiny. Takhle tu feminizaci fakt neprosadíte. :-D Kdybych věděl, že na tý kouli je otočný mechanismus, tak bych ten klíč odhalil sám během pár minut pomocí kombinací. :-D

plakát

Ahsoka - Část 3: Čas odletu (2023) (epizoda) 

V tomhle a dalším díle je aspoň vidět to, co říkám už od epizody VI...tím, že jsme se zbavili Císaře žádné Impérium nepadlo...spousta lidí a soustav mělo za Imperia spoustu privilegií a peněz, něco znamenali....proč by se měli podřídit nějaké Nové republice?

plakát

Ahsoka - Část 4: Ztracení Jediové (2023) (epizoda) 

Může mi někdo vysvětlit jednu věc? Nejdříve vidíme Ahsoku, jak Silou hýbe hrnečkem a pak místo toho, aby použila Sílu a přitáhla si ten orb s mapou, tak musí bojovat s Baylon a pak ještě navíc na orb sáhne holou rukou...nejdřív krouží okolo, měla x možností orb chytit jen Silou a tím přerušit výpočet trasy. Tvůrci prostě nechápou, jak používat foreshadowing...narozdíl do např. Riana Johnsona, u nějž jsou tyto detaily dále využity a nutné pro pochopení dalších událostí. Scény nemají být samoúčelné, mají plnit svoji funkci v příběhu.

plakát

Ahsoka - Část 6: Daleko, předaleko (2023) (epizoda) 

Tak jsme se někam posunuli, objevili Thrawna a pro vyvážení i Ezru. Nechyběli roztomilí mimozemšťané, psí koně a hvězdný destruktor...

plakát

Ahsoka - Část 8: Jedi, čarodějnice a vojevůdce (2023) (epizoda) 

Jedi, čaroprdelnice a skříň. Vlastně Jedi, the witch and the Warlord, což stejně vypadá jako Lion, witch and wardrobe. Některé scény mají nápad a pěkný vizuál, ale kdy konečně scénáristi budou používat logiku? SPOILERY. Teď sice trochu popřu šermířství, ale když mám dva meče a protivník jeden, tak ten jeho nebudu vykrývat obouma mečema, ne? Vykreju jedním a druhým seknu. Konec byl úplnej nesmysl. když už přileteli za zadek Thrawnovy lodě, tak mu měli rozstřílet jeden z těch doplňkových motorů, nikam by neodletěl, čas na to měli a místo toho poslouchaj jeho vejšplechty. A co ten Ezra? Vůbec netuším jak se dostal ke stíhačce a nenápadně odletel domů. Takovou námahu mu dalo dostat se na Thrawnův destruktor. Měla následovat Stealth mise...proplížit se k těm čarodějnicím, zabít je, pak do ložnice Thrawna, zabít jeho a na konec ukrást loď. S jediskými schopnostmi se mu to mohlo podařit. A to nemluvím o tom, že to čarodějnictví mě k sw vůbec nepasuje.

plakát

Flash (2023) 

Nevyhnu se spoilům. Nechápu, proč úvodní sekvence s Batfflackem taženým po silnici vypadá tak strašlivě, jak nepovedná animace z 20 let staré videohry? Naproti tomu tomu scény se skutečným (rozuměj...Keatonem) Batmanem fungují o dost líp a vypadají mnohem reálněji. Příběh je nosný, camea fungují, i občasný ten vtípek. Vysvětlení multiversa, a časových linií rychlé snadné a pochopitelné. Akorát ke konci bych se zachoval jinak...umře Batman, umře Kara a Flash zjistí, že má technologii, která umí zabíjet kryptoňany...zabije tu ženskou...(tipuju, že by to mohla být Ursa?), tak není nic jednoduššího než stejným způsobem zabít Zoda a pak zastavit terraformaci. Místo toho Flash prohlásí, že tenhle svět zemře...smrt Kary byla nevyhnutelná, ale Zoda zastavit furt mohli. Nu, Ezra Miller je možná v civilu dobytek, ale hraje skvěle obě verze, Michael Keaton je luxusní, a v závěru mě hned napadlo, že z toho auta nevystoupí Affleck....protože záměrně jeho obličej hned neukázali. :-D A je super vědět, že Aqua nazpívala Barbie girl ve všech alternativních vesmírech. A nesmím opomenout uřezávání batmanovských uší. :-D

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Celkem fajn pokoukání. Začátek hodně nereálný (honička na vlaku), málo využitý hlavní hudební motiv a závěr mohl být epičtější. Ovšem třeba automobilové honičky byly příjemné a originální a hlavní zápletka taky na pohodu. Bavil jsem se.