Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 471)

plakát

Měsíc s dýmkou (1966) (TV film) 

Docela sympatická detektivka, ale pamatovat si z ní budu nejspíš jen skvělého Miroslava Macháčka.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Povedlo se. Pravda, jakmile se postava Kurta Russella představí, přijdou alespoň trochu znalí diváci o jedno překvapení, ale ne že by to nějak zvlášť vadilo - ono totiž těch překvapení ještě docela dost zbývá. Strážcům Galaxie jde opět hlavně o zábavu, kterou tentokrát míchají s působivými osobními příběhy a během finále i s uvěřitelnými emocemi, a díky tomu má člověk pocit, že se nedívá jen na obyčejnou dvojku, ve které musí být nutně všeho víc, ale prostě na dobrý film. Ačkoliv je to pro někoho možná samozřejmost, vyzdvihl bych kromě scénáře také triky, které opět neuvěřitelně omladily jednoho herce, a opět skvělý výběr písní - na scénu s My Sweet Lord od George Harrisona bych se mohl dívat asi pořád.

plakát

Noční recepční (2016) (seriál) 

Myslím si, že hodinu a půl dlouhému filmu by se podařilo říct totéž, možná i o trochu více, a byl by zábavnější. Tady se v šesti hodinách děj akorát zbytečně rozvařil (ale takový problém mám s většinou seriálů, do nichž se nějakou záhadnou náhodou pustím) a člověk se musel téměř neustále divit tomu, jak jsou některé postavy pitomé.

plakát

Zúčtování (2016) 

Bohužel tuhle postavu jsem Benu Affleckovi ani na chvíli nevěřil (no dobrá, v akčních scénách dejme tomu ano, ale o nich to nejspíš být nemělo). Příběh navíc patří k těm, které diváka sice dovedou překvapit, ovšem překvapí ho takovými neuvěřitelnými volovinami, že nad nimi nezbývá než kroutit hlavou.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Téměř nic jsem o tom filmu nevěděl... A téměř ničím mě nepřekvapil. Škoda. Hodina a půl je o tom, jak hraje James McAvoy, nic pořádného se vlastně neděje, a když se pak něco dít začne, je to blbé.

plakát

Ztracené město Z (2016) 

Lidem, kteří Ztracené město Z srovnávají s Indianou Jonesem a o jeho hrdinovi mluví / píší jako o Indyho předchůdci, chybí nejspíš soudnost, přehled nebo obojí a špetka zdravého rozumu k tomu. Mně film, od něhož jsem zprvu popravdě moc nečekal, nakonec připomněl především Lawrence z Arábie, a to v tom nejlepším slova smyslu. Je to podobně působivá dobrodružná podívaná, jaksi staromódně natočená (místy meditativním stylem připomínajícím Terrence Malicka), skvěle napsaná (hledání, nalézání, předsudky...) a také tak zahraná. Obzvlášť mě překvapil Robert Pattinson, kterého jsem dosud viděl jen v malé roli v Harrym Potterovi a který má filmovému světu rozhodně co říct.

plakát

Jack Reacher: Nevracej se (2016) 

První díl rozhodně má své mouchy (první polovina bez napětí, řada nevysvětlených věcí v závěru), ale tento také, a tak jsem si žádného velkého kvalitativního propadu vlastně nevšiml. Snad jen Kreamerův hudební motiv mi trochu chyběl a hlavní záporák mohl být charizmatičtější. Tom Cruise je nicméně stále přesvědčivý, Edward Zwick umí akční i ty ostatní scény a díky tomu se mi kromě noční přestřelky líbilo i závěrečné restaurační rozuzlení.

plakát

Horečka (1964) 

Devítiminutový pohled na rocknrollové Československo. Olympic doprovází Yvonne Přenosilovou, Pavla Bobka, MIkiho Volka a Josefa Laufera, davy lidí křepčí, úvodní titulky poskakují do rytmu, střihač šílí. Paráda.

plakát

Loupež ve velkém stylu (2017) 

Komedie, jakou by dnes už v kinech bohužel asi málokdo čekal. Skvělá ústřední trojice i ostatní postavy, vtip za vtipem (zdaleka ne všechny si berou na paškál stáří nebo nemoci) a přitom zároveň lidsky citlivý příběh, rozumná stopáž, výtečný soundtrack a hodně režijního hračičkování, díky kterému to všechno má spád od začátku do konce. Navíc se příběhu podařilo vyhnout několika nejvousatějším klišé (a když ne vyhnout, tak je velmi vtipně shodit), čili já jsem jednoznačně spokojený a musím říct, že takhle dobře jsem se před velkým plátnem už dlouho nepobavil.

plakát

Andělé všedního dne (2014) 

Mně se to navzdory všem mouchám, které bych mohl hledat (a najít), líbilo. Kvalitní herecké výkony snad všech zúčastněných (hlavně tedy Bolka Polívky a Kláry Melíškové), věrohodné emoce a sentiment na hraně, zručná režie a vynikající hudba Michala Novinskiho, bezesporu nejtalentovanějšího současného (česko)slovenského skladatele filmové hudby. Poselství filmu je: Žijte, žijte, žijte a nemarněte čas pitomostmi, když nevíte, jak dlouho vám to vydrží. Souhlasím.