Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (751)

plakát

Smrtihlav (2017) 

Strašně rád bych měl možnost vkládat obrázky do komentářů. Konkrétně obrázek takový, kde tvůrčí tým okolo Jimeneze brutálně znásilňuje odkaz našich paragánů ze všech stran a do všech otvorů. První polovina filmu je ještě relativně zajímavá. Jakmile ale Kubiš s Gabčíkem přistanou v ČESKÝCH Alpách, tak začíná série dávících reflexů. Anthropoid je oproti tomuhle oscarové veledílo.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

So-so jednorázovka, která dává zapomenout na hořkou pachuť čtvrtého dílu a nabídne pořádné zakončení pro všechny postavy z pirátské ságy. Hudební doprovod pouze recyklace Zimmerova základu, režie žalostně nevýrazná. Gore Verbinski je zkrátka jenom jeden.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Sbal Excalibur a vypadni. Gangsterské a správně dravé fantasy, nepostrádající Ritchieho atypický styl vyprávění. Řádně zběsilý hudební doprovod, ústřední herecké duo vynikající, každá (nejen) akční sekvence jede s pedálem na podlaze. Režisérova verze anglosaské legendy chytá nový dech a žene se kupředu jako uragán. Pokud jste zatvrzelým zastáncem Excaliburu, tak se raději kliďte z cesty. Tahle jízda bez zábran nemá konce!

plakát

Pýcha, předsudek a zombie (2016) 

Austenovská jednohubka pro otrlé – rozumně ty, kteří jsou ochotni akceptovat tvůrčí hru na nemrtvé. Nová dekáda, nová adaptace kultovního díla. Skloubení knižních dialogů a digitálního Rka nejednou polechtá bránici či potěší oko. Zázraky ale nečekejte.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Rodinná komedie par excellence, která, i přes slabší dějovou konstrukci a scenáristickou berličku „Jak jsem zabil tvojí matku“ vedoucí k finální konfrontaci, dokáže úspěšně pobavit. Marvel Studios Standard© – neurazí, krátkodobě nadchne, ale druhé shlédnutí (nedej Bože v kině!) vůbec nehrozí.

plakát

Život (2017) 

Sci-fi thriller plný života a hlavně napínavý od začátku do konce! Atmosférou to nejlepší z prvního kvartálu tohoto roku.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Scénář jak od Disneyho a střihačské nůžky v dějových linkách tomu moc nepomáhají. Přes všechny neduhy na papíře se ale pořád jedná o plnokrevný blockbuster se zručným dirigentem na režisérské sesli. Vogt-Roberts zvládá dobře dávkovat mrazivé napětí, dobovou atmosféru, poutavé first-person-shooter momentky a hlavně gradující akci par excellence – něco, v čem naopak Mangoldem „odfláknutý” Logan z téhož měsíce žalostně strádal. Být v úvodu přebarvené logo Marvel Studios, tak je tahle příběhová kastrace proklamována za největší překvapení roku. Takhle je Kong, i se svými filmařskými ambice, už předem odsouzen k neúspěchu a zapomnění... což si zrovna tato legenda opravdu nezaslouží.

plakát

John Wick 2 (2017) 

Moře plné stále fascinující akce, žel s příběhovou hloubkou kaluže. Přesně ten správný koktejl dětské nostalgie a mužského orgasmu.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Na konci mělo být Kurzel Brothers, továrna na vlhké sny. Kde ostatní selhali, tam oba bodují na celé čáře. Vyspělý charakterní blockbuster, který se nebojí přijít s vlastními myšlenkami a zároveň důstojně ctí předlohu. Nejlepší film svého druhu? O tom nepochybuji. Avšak obavy, že obsahově rozsáhlé hry se zkrátka nedají převést na stříbrné plátno, se z části naplnily. Problém není ani tak v desítkách minut, jež zůstaly ležet na podlaze střižny. Je to komplexnost materiálu a (na rozdíl od samotné hry) absence jakékoliv interakce s příběhem. Ta doba zkrátka ještě není tady. Kurzel svůj skok důvěry provedl, ale přistávací kupka sena nikde. Bylo moc brzy.

plakát

Pasažéři (2016) 

Indie romantika za 100 mega, kterou si už podruhé nepustíte.