Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (2 216)

plakát

Arnold (2023) (seriál) 

Arnoldova životní cesta je stále i po těch letech obrovským zdrojem inspirace, a to nejen ve sportovní oblasti. Moc dobře si pamatuju, čí svaly jsem jako náctiletý obdivoval na stránkách fitness časopisů. Arnold je do dnešních dnů pojem s velkým P, svým životem ovlivnil a dozajista i ovlivní několik dalších generací. Nejnovější dokument o jeho životě z dílny Netflixu ve mně sice zpočátku vzbuzoval jisté obavy, zejména co se kvality týče, Netflix však mile překvapil a výjimečně se jedná o velmi povedenou a zajímavou tříhodinovou minisérii. Dokument nepřináší nic nového, ani se nesnaží o nějakou senzaci. Cílem patrně bylo jen a pouze ukázat životní cestu Arnolda Schwarzeneggera od dětství, přes kulturistiku, filmy, až po politiku a současnost. Celá minisérie je kvalitně zpracovaná a nesmírně poutavá, tři díly utečou jak voda. Najdou se momenty, které mohly být trochu více rozebrány, zejména co se filmů týče, nicméně vzhledem k délce epizod to jinak asi ani nešlo. Příjemný zážitek, Arnold má stále charisma na rozdávání, jeho život je pro mě synonymem amerického snu. 9/10.

plakát

Assassin (2023) 

Na ČSFD je Assassin prozatím posledním filmem Bruce Willise. Moc bych si přál, aby tohle ještě nebyl jeho  definitivně poslední film a aby svou kariéru uzavřel nějak důstojněji. Nezbývá než doufat. K Assassinovi toho zas tak moc napsat nelze, jelikož se od jiných nejnovějších willisovek zas tak moc neliší. Tradičně zde máme nevýrazné herce, nezajímavé postavy, laciný vizuál, zmatený a nudný děj, odfláknutý příběh, zkrátka takovou tu klasiku. Vyzdvihnout však musím to, že Assassin není úplně nekoukatelný, takže i když se jedná o totální blbost, dá se to alespoň dokoukat tak nějak bez velkého utrpení či poškození mentálního zdraví, což je velkým plusem a ne úplně běžnou záležitostí. 2/10.

plakát

Michael Jackson's This Is It (2009) 

Michael Jackson's This Is It je hudební dokument představující fanouškům přípravy na Michaelovo turné, které se bohužel již nemohlo uskutečnit. Divák má tak možnost nahlédnout do zákulisí příprav této monstrózní akce, a to od těch technických záležitostí až po nácvik samotných písní a tanečních vystoupení. Pro fanoušky jistě velký zážitek. Z mého pohledu se však jedná o klasické a ničím výjimečné „behind-the-scenes“ či „making-of“, na můj vkus až příliš dlouhé a často ne úplně záživné. Dovedu si představit, že by to mnohem lépe fungovalo ve zkrácené verzi jako bonus k nějakému živáku. Takhle mi to spíše přijde jako snaha ještě naposledy vyrýžovat velké prachy z kapes věrných fanoušků. Dal bych asi i ty tři hvězdy, ale vzhledem k okolnostem a k jisté pachuti z toho všeho je prostě dát nemohu. 4/10.

plakát

Pánský klub (2022) 

A máme tady další českou komedii, která svými kvalitami krásně zapadne mezi ty desítky hloupostí, které u nás, pochopitelně za podpory státu, každým rokem vznikají. Pánský klub je údajně původně divadelní hra jednoho pražského divadla, což je samo o sobě většinou problém v tom smyslu, že není úplně lehké z divadelní hry udělat fungující film. Pánský klub je bohužel krásným příkladem toho, jak se to dělat rozhodně nemá. V první řadě mi chyběla jakákoliv atmosféra, humor zde prakticky absentuje úplně, naopak trapných scén je přehršel. Dialogy strašně šustí papírem, postavy absolutně nemají čím zaujmout, byť se o to určití herci viditelně snaží. Díky nulovému spádu a všudypřítomné nudě se film neskutečně vleče, i relativně střídmá stopáž se tak zdá téměř nekonečná . Jediným plusem je to, že film není zas až tak špatně natočený, i když ani to není plně stoprocentní. Trapné a zbytečné, už nikdy víc. 1/10.

plakát

Detektiv Knight (2022) odpad!

Tak nějak jsem si říkal, že když je Detektiv Knight trilogie, tak by to nemusel být zas až takový průšvih. Je to však mnohem horší, než jsem si byl ochoten připustit. Ve své podstatě se vlastně jedná o typickou willisovku posledních let. Snímek je mizerně natočený, herci podávají otřesné výkony, Willis působí strašně zmateně, akce je otřesná, děj snad ani nemohl být nudnější. Tady opravdu není co hodnotit. Děsí mě představa, že tahle hrůza má ještě dvě pokračování. 0/10.

plakát

Bestie (2022) 

Zpočátku jsem byl velice skeptický, co se kvalit tohoto filmu týče. Z trailerů jsem usoudil, že se patrně bude jednat o nudnou, sterilní a odpudivě digitální podívanou. O to víc mě překvapilo, že to překvapivě vcelku koukatelná záležitost, která sice nepředstavuje žádnou revoluci v žánru, nicméně mu ani moc nedělá ostudu. Idris Elba už pomalu ale jistě začíná být taková sázka na jistotu, opět totiž předvedl dobrý výkon, celý film krásně táhne, kazí mu to jen místy až zbytečně moc přeafektované potomstvo. Bestie má vcelku přímočarý děj, prim hraje především prostředí, napínavá atmosféra a slušné efekty. Stopáž je tak akorát dlouhá, aby snímek nezačal diváka nudit, nicméně najde se zde několik ne moc poutavých momentů. Z negativ bych zmínil především na můj vkus zbytečně málo krve a brutality a také přehnaně nelogické akční scény. Bestii vnímám jako dobře natočený thriller, který rozhodně není bezchybný a vlastně ani originální, možná se k němu ještě někdy vrátím a hodnocení malinko přehodnotím, uvidíme. Zatím je to čistý průměr. 5/10.

plakát

Ostrov (2023) 

S českými romantickými komediemi je to velmi složité. Každý rok jich vyjde hned několik, prakticky jedna horší než druhá, čest výjimkám, které jsou však v řádech nižších jednotek. Častým přispěvatelem do tohoto žánru je i pan Rudolf Havlík, s jehož filmy je to jak na houpačce. Jeho nejnovější počin Ostrov, ve které opět hraje jednu z hlavních rolí Jiří Langmajer, se k výjimkám tohoto žánru bohužel řadit nemůže, byť k tomu mohl mít slušně nakročeno. Příběh filmu není nijak zvlášť originální, má množství hluchých míst, místy vyloženě nudí, chybí mu nějaký výraznější moment či zapamatovatelná scéna, čekal jsem i mnohem větší porci humoru. Největším a dost možná i jediným tahákem je zde jednoznačně sympatické tropické prostředí. Herci svými výkony rozhodně neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchnou. Ostrov jako celek není zas až takový průšvih, jak se na první pohled může zdát. Podruhé se na něj však s největší pravděpodobností nepodívám. 4/10.

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) 

Těžko lze uvěřit tomu, že nejnovější hrané dobrodružství slavných Galů je svým zpracováním ještě horší než jejich předchozí cesta do Británie. To už je opravdu co říct. Začnu tedy u obsazení. Marně jsem hledal alespoň jednu postavu, která by byla alespoň trochu sympatická. Ústřední dvojice je obrovský přešlap, chemie mezi herci je absolutně nulová, vůbec mi nejde do hlavy, jak to takhle vůbec mohli pustit ven. Scénář je plný přihlouplých dialogů a různých nesmyslů, humor je trapný až běda, příběh neobsahuje jedinou zapamatovatelnou scénu či myšlenku, prostě totální prázdnota. Člověk by si až myslel, že to má být urážka či sabotáž. Děs a hrůza. Je mi vážně líto, kam až to tato série dopracovala. Mám sto chutí dát odpad, nic jiného si tohle veledílo totiž nezaslouží. 1/10.

plakát

Přání k narozeninám (2022) 

V případě paní Marty Ferencové se musí mít člověk neustále na pozoru. Umí totiž natočit vcelku sympatickou romantickou komedii, která je minimálně o třídu lepší než většina současných českých filmů podobného žánru. Hned na to je však schopná natočit vyložený odpad, který lze vnímat jako čistý hazard s divákovým zdravím. Přání k narozeninám se bohudík řadí do té první skupiny. Překvapivě vtipná a svěží komedie, jejíž největší předností je vynikající herecké obsazení. Sympaticky napsané a zahrané postavy film neskutečně pozvedávají, chválím i svižné tempo a minimum hluchých či trapných míst. Příběh je víceméně taková sázka na jistotu, je snadno předvídatelný, žádné velké překvapení nebo zásadní zvrat nemá smysl očekávat. I když se jedná o vcelku jednoduchý, nenáročný snímek, tak nelze mu upřít fajn atmosféra, a vlastně je i vcelku dobře natočený. U mě dobrý, Přání k narozeninám mile překvapilo. 7/10.

plakát

Paradise City (2022) 

Vzhledem k tomu, v jakých zvěrstvech je Bruce Willis schopný se objevit, je Paradise City překvapivě snesitelný akčňák, tedy pochopitelně s přimhouřenýma očima. Pořád se pohybujeme v nízkorozpočtových vodách, což se odráží především na efektech/tricích a na hereckém obsazení. Příběh je klasický, ničím výjimečný, nicméně neurazí, zaujme snad jen sympatickým prosluněným prostředím. Herci jsou bez výjimky těžce nevýrazní, Willis a Travolta nepředvádějí žádné oslnivé výkony, oba slouží v první řadě jako lákadlo na plakáty, což je ohromná škoda. Pokud od filmu nebudete očekávat žádné zázraky a prominete mu velkou spoustu neduhů, jako jednorázová záležitost se dá v pohodě přežít, aniž by vám způsobil závažnou újmu na zdraví. 3/10.