Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western
  • Pohádka

Recenze (748)

plakát

Pantáta Bezoušek (1941) 

Podle některých zdejších komentářů jsem se obávala zbytečně nastavovaného děje pomocí opery, ale nakonec jsem byla nadšená z jejich vzájemného propojení, asi jako v daleko pozdějších Bídnících 20. století. Jediné, co mi na ukázkách z Prodanky vadilo, byly Mařenčiny střevíčky na podpatku (+ průhledné punčochy), které se poněkud ke kroji nehodily. Skvělý Vojta i Plachta. Ten si mimochodem roli pěstouna dětí současně zahrál jak ve filmu Nebe a dudy (1941), tak v pozdějším Právě začínáme (1946).

plakát

Pohled společnosti Parallax (1974) 

Po letech, kdy se mi filmové představení hodně líbilo, jsem se na Parallax koukla nanovo. Jenže zklamání. Nejenže mě iritovala naprosto příšerná hudba, ale i spousta nevysvětlených skoků v ději. A mladého Beattyho taky nemusím.

plakát

Divoch (1953) 

Těšila jsem na mladého Branda. ale i tak jsem měla co dělat, abych film dokoukala. Jak Divoch, tak Rebel bez příčiny v mých očích nepředčí Krejčíkovo Probuzení.

plakát

The Picture of Dorian Gray (1945) 

Podle hodnocení jsem v porovnání s verzí r. 2009 čekala bombu, ale ta nevybuchla. Ač mám k novější verzi výhrady, pořád mi Ben Barnes sedí víc než loutka bez výrazu v podání George Sanderse. Bude lepší si znovu oprášit knižní verzi. Poznámka ke komentáři uživatele Oktavianus: srovnávat postavu Sibilly Vane (Angela Lansbury) s Jessicou Fletcherovou mi přijde mimo mísu. Doporučuji podívat se na Cukorovy Plynové lampy z r. 1944, za které Angela Lansbury získala Oskara za vedlejší roli.

plakát

Síla psa (2021) 

Ne sice špatný film, ale divný. Za sebe vidím problém v tom, že mi postava Petera Gordona průběžně připomínala postavy jiné - tu talentovaného pana Ripleyho, onde prototyp "skrytého zla" z knih Agathy Christie a při závěrečné scéně mi napadlo: "Mengele byl taky doktor."