Reklama

Reklama

Johnny a jeho motorkářský gang přijíždějí do Carbonville na soutěž motorek. Kvůli svému chování jsou však vyhozeni z města. Dostanou se do nedalekého Wrightsville, kde pokračují ve své hrůzovládě. (Cinemax)

Recenze (87)

sud 

všechny recenze uživatele

To že si dal scénář na většinu filmu pauzu bych mu odpustil. I ten zub času by mi až tak nevadil (vždyť je mu už přes padesát). Ale to, že jsem skoro celý film prozíval, že jsem kromě Johnnyho (který se navíc většinou chová jako idiot) ve filmu nespatřil jedinou sympatickou postavu a že mi celá ta revolta přišla na levačku - to už přehlídnout nedokážu. Když filmy o revoltě, pak radši Bezstarostnou jízdu nebo Buzíky. Za charisma Marlona Branda a závěrečný úsměv 40%. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Hrdina své doby, první rebel bez příčiny v kožené bundě, kterého kopíroval James Dean, Elvis Presley a bezpočet bikerů. Tento film v podstatě zrodil bikerskou kulturu a vdechl jí ducha - původně westernový, protože tvůrci filmu neměli ponětí, co jsou tehdejší motorkáři zač. Podstatu veškerého rebelství mládí proti společnosti od dob Divocha vystihuje minidialog Marlona Branda s dívkou v baru: na její otázku "What are you rebelling against Johnny?" prohodí jen "Whaddaya got?" - "A co máte?" ___ Nápis na černých bundách B.R.M.C. - Black Rebel Motorcycle Club. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Americke filmy z padesatych let hodnotim jako jedny z nejlepsich vubec. Divoch byl ale hodne spatny film. Brando nez divoch vypada spise jako buzerant a jeho vztah k servirce a nasledne lovestory venku vypada tak neprirozene a unahlene, ze tomu nejde ani na chvili verit. Stejne tak pestni souboje. Dialogy nezazivne, herecke vykony nepresvedcive, zadna pointa... ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který jsem si užil jak ze strany motorek tak ze strany hereců, prostředí a clekově i filmařiny. Velice dobrá zápletka a celkově má snímek určitě co nabídnout jakémukoli divákovi. I přes to, že jsem film viděl hodně dávno, pořád ho mám vrytý do paměti a to pro mě znamená hodně! Vřele doporučuju. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na rok 1953 velice odvážný, rozporuplný a kontroverzní film o revoltě mládí proti autoritám, zažité morálce i obecným představám o správně prožitém životě, který však poměrně vyrovnaně dává prostor oboum stranám. Očekávaný happyend, jenž se nedostavil, spolu s vnitřními rozpory všech postav udržují vysokou úroveň i z obecného hledisla. Z toho formálního pak film nejspíše charakterizuje mírná afektovanost a herecký galakoncert Marlona Branda, který je tu plný elánu, energie, dynamiky a nesmírné síly, již ventiluje takřka na všechny strany. Ó, to byly doby, kdy božský Marlon plnil kinosály o ovládal srdce všech dívek a mozky všech chlapců! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • President San Francisko Hell's Angeles Frank Sadílek nosil pruhované triko jako měl Chino (Lee Marvin) ve filmu. (Mol)
  • Fotka Marlona Branda jakožto Johnnyho Strablera byla na obalu alba Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band od kapely Beatles. (Mol)
  • Film zpopularizoval koženou bundu s nakřivo všitým zapínáním (česky zvanou křivák) od firmy Schott NYC - typ Perfecto (pojmenované dle oblíbených doutníků bratří Schottových). (Všežrout)

Reklama

Reklama