Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 698)

plakát

Země dinosaurů (1988) 

Síla přátelství a pomoci bližnímu v roztomilém, kvalitně animovaném, dobrodružství. Animák, který dokáže těšit, bavit i dojímat napříč generacemi a celými rodinami, proto se může nálepkou "rodinný film" honosit zcela oprávněně!

plakát

Mary Kom (2014) 

Filmový sportovní životopis se vším všudy, co k tomu patří. Hlavní hrdinka si dokáže velice rychle získat sympatie, tvůrci dokáží stejně dobře tahat za nitky dramatu a sentimentu, stejně jako bravurně odlehčit atmosféru. V Mary Kom se nezapře ani samotný Bollywood, protože se jedná o film sršící barvami, vyumělkovanými kulisami, chytlavými písněmi na pozadí a patřičnou heroizací hlavní hrdinky. Sympatické je i obsazení, takže není co řešit, já si tohoto indického Rockyho v sukni užil a jsem spokojen.

plakát

Lovci dinosaurů (2005) 

Že by nejdražší béčko všech dob? Bohužel rozpočet nejde znát, triky a dramaturgie působí lacině, podobně jako umělecká úroveň. Občas se i v béčkových vodách dá nalézt sympatický titul, Lovci dinosaurů však nejsou tímto případem, navíc se jedná spíše o Hyamsův pokus o návrat do vyšších pater hollywoodské filmařiny, podařil se mu však opak - toto sci-fi stáhl k sobě do hnojiště filmového byznysu, kam Hyams, jak ukazuje, právem patří. Velmi hloupé, nudné, nechtěně směšné, režisérem nezvládnuté, sci-fi.

plakát

Late Phases (2014) 

V předigitalizované době je Late Phases sympatickým osvěžením a připomínkou staré dobré ruční prácce. Býti laskominou hrající na nostalgickou strunu hororových fajnšmekrů je právě hlavní ambicí tohoto díla, úmyslně se distancujícího od současného mainstreamu, byť sekundárně je rozehráváno i jakési osobní drama. Dalším plusem je přítomnost příjemného nadhledu za použití zdravého minimalismu, včetně herectví hlavního představitele Damiciho (zjevem i projevem tak trochu připomínajícího Krobota). Mezi negativa řadím kulhající scénář a občas nulové tempo upadající až na hranu ospalosti. Přesto bych Late Phases nijak nezatracoval, protože své diváky si jistě najde, byť nikoli v masovém měřítku.

plakát

Asterix a Kleopatra (1968) 

Legendární tvůrci ještě legendárnějších postav si tentokráte střílí se starověkého Egypta a slavné Kleopatry. Milé, zábavné, skvěle animované. Hvězdou tohoto dílu je u mě skvělý Cézarův špeh. 90%

plakát

Backcountry (2014) 

V krátkém čase další "návštěva u zlého medvídka". Po americkém skorocéčkovém hororu Grizzly kontrují Kanaďané sice minimalisticky pojatým, přesto povedeným a účinným survival thrillerem, který je oproti nechtěně úsměvnému a přehnanému Grizzlymu, uvěřitelný, sympaticky obsazený neokoukanými herci a především je díky své realističnosti (navíc inspirované skutečnými událostmi) mrazivý a napínavý, až se člověku tají dech. Podceňuje-li člověk divočinu a staví se k ní s despektem (zejména pánská polovička páru), může přijít krutý trest. Film, po kterém se mé oblíbené beskydské túry stanou adrenalinovějším sportem.

plakát

Hodná holka (2002) 

"Standardní" dílo americké nezávislé tvorby přibližující obyčejné problémy obyčejných lidí amerického maloměsta. Hodná holka má své nesporné kvality, navíc mě velmi mile překvapila Jennifer Aniston, která mě snad poprvé dokázala přesvědčit o svých kvalitách a její postavu frustrované a nespokojené ženy jsem jí uvěřil. Žánrové zařazení mj. mezi komedie bych bral opravdu velmi s rezervou - jistý nadhled zde jistě je, nicméně melancholie zde má drtivou převahu.

plakát

Sedmý syn (2014) 

Tak nenápadité fantasy topící se v záplavě nejotřepanějších klišé Hollywood už nějakou dobu nezplodil. Překombinované, přeplácané, až příliš jednoduché, nezajímavé a postrádající alespoň špetku osobitosti. Sedmý syn nemá schopnost vtáhnout, napínat a už vůbec ne bavit, jedná se tak jen o předražený a zbytečný kýč. Julianne Moore byla v roce 2014 poměrně aktivní, tento titul je však její největší lapsus, a Jeff Bridges jen recykluje svůj herecký projev z nedávného R.I.P.D.. Co se Bodrova týče, Hollywood mu nesvědčí a doufám, že tam má stopku!

plakát

Prokletý klaun (2014) 

I kdybych moc chtěl, tu třetí hvězdu prostě nemohu dát! V záplavě hororů a horůrků posledních let se nejedná o úplně beznadějný počin, jen to chtělo více zapracovat na scénáři a především na atmosféričnosti a napětí. Také rychlejší spád by neškodil. Obsazení je obstojné, i když na druhou stranu charisma nejzvučnější hvězdy, Petera Stormarea, mně připadá dost nevyužito.

plakát

Našli mě naši (2006) 

Nemám rád komedie, které jsou už v jádru hloupé a násilně se mě snaží přesvědčit o opaku. Tady se vyskytlo jen několik izolovaných obstojných hlášek, jinak se jedná o exhibicionistickou křeč, kterou nedokáží vyléčit ani Kathy Bates, ani Danny DeVito a ani sladká Neve Campbell. Naopak velmi špatně obsazený Ron Livingston dává filmu definitivní smrtící úder.