Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (15)

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014) (seriál)

Spoluautor scénáře k seriálu Josef Mareš v pořadu Českého rozhlasu "Host Radiožurnálu" uvedl, že po odvysílání jedné z epizod kontaktoval Českou televizi sám skutečný pachatel, který se hlásil k autorským právům ohledně vyzrazení jeho know how k provedení vraždy, a s tím související náležité odměně. Sám Mareš tuto záležitost okomentoval slovy, že to je jen důkazem, že tento díl byl udělán věrně.

Kmotr

Kmotr (1972)

Jako mafiánské sídlo Vita Corleoneho (Marlon Brando) posloužila kamenná vila s pěti ložnicemi a čtyřmi koupelnami postavená v roce 1930 na newyorském Staten Islandu. Majitelé s natáčením souhlasili za novou střechu. Od listopadu 2014 byla nemovitost k prodeji za 2,9 miliónů dolarů (cca 71,6 mil. Kč), majitelé však nakonec nabídku stáhli.

Svatojánský věneček

Svatojánský věneček (2015) (TV film)

Ve scénách, kdy princezna Verunka počítá, uplatnila její představitelka Eliška Jansová své zkušenosti ze studia Gymnázia Christiana Dopplera zaměřeného na matematiku a fyziku. Sama ve scénáři upravila několik vzorečků, aby vše bylo správně.

Cesta ven

Cesta ven (2014)

Film mimo jiné natáčeli v mediálně nechvalně známé ostravské lokalitě Přednádraží a v jedné z nejproblémovějších ubytoven jménem Průkopník, na okraji Karviné, jejíž provoz byl k 30.11. 2013 ukončen. O rok později byla ubytovna srovnána se zemí.

Po zavírací době

Po zavírací době (1985)

Ve scéně, kdy servírka Julie (Teri Garr) pozve Paula (Griffin Dunne) do svého bytu, první píseň, kterou mu pustí, je "Last Train to Clarksville" od The Monkees. Právě filmový projekt od The Monkees Hlava (1968) poskytl Teri Garr první mluvenou roli. Tehdy se filmování zúčastnila ještě jako Terry Garr.

Americká děvčata: Samantha

Americká děvčata: Samantha (2004) (TV film)

AnnaSophia Robb vyhrála konkurz na roli hnědovlasé Samanthy, přestože je blondýnou. Musela proto nosit tmavě hnědou paruku.

Cesta domů

Cesta domů (1996)

Film byl původně natáčen pod názvem Flying Wild a tento název nesl i prvotní trailer. Několik týdnů před uvedením do kin byl však film přejmenován na Fly Away Home.

Cesta domů

Cesta domů (1996)

Film je volně inspirován skutečným příběhem kanadského vynálezce, ultralightového nadšence a umělce Billa Lishmana, který v roce 1993 absolvoval úspěšný let, vedoucí hejno hus z kanadského Ontaria do jejich zimoviště v Severní Karolíně.

Jak chutná černá

Jak chutná černá (1986)

Představitelé Marka a Sarah, herci C. Thomas Howell a Rae Dawn Chong, byli v letech 1989 až 1990 skutečnými manželi.

Láska s rizikem

Láska s rizikem (2003)

Láska s rizikem se řadí mezi největší kasovní propadáky hollywoodské historie. Z vložených nákladů 54 milionů amerických dolarů se studiu Columbia vrátilo na tržbách pouze 7,3 milionu. Film navíc provázely záporné reakce diváků i kritiky. Tento neúspěch otřásl hereckou kariérou Bena Afflecka a zcela zničil kariéru režiséra Martina Bresta.

Margaret

Margaret (2011)

V závěrečných titulcích je uveden rok výroby 2008. Margaret se však dočkala premiéry až 30. září 2011, což bylo způsobeno sporem o konečnou délku filmu. Studio Fox Searchlight Pictures preferovalo nakonec uvedenou 150minutovou verzi, což posvětil i sám režisér Kenneth Lonergan, producent Gary Gilbert však trval na původní tříhodinové verzi. Rozhodnout musel až soud.

Wanted

Wanted (2008)

Po dobu pobytu Angeliny Jolie (Fox) s Bradem Pittem a dcerou v České republice byli všichni pod neustálým tlakem dotěrných bulvárních novinářů. Poté, co jeden z paparazziů vnikl na zahradu jejich pražské vily, Angelina prohlásila, že se do Česka už nikdy nevrátí, a označila zemi za příšernou.

Reklama