Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 158)

plakát

Bludné kruhy (2020) (seriál) 

Bavilo mě to hlavně herecky. Mark Ruffalo je tu přinejmenším vynikající, a ostatní vedlejší role jsou taky nadstandartně zahrané. Je to vůbec velmi dobře natočené i napsané, nicméně příběhově mě to příliš neoslnilo, a ze závěru jsem byl mírně zklamán. Rozhodně ale kvalitní počin, který stojí za vyzkoušení.

plakát

Frčíme (2020) 

Trochu netradiční a o něco méně líbivé výtvarné pojetí, na které se ale divák dříve nebo později naladí. Animace tradičně skvělá, chybělo mi tak více humoru, ale když už jsem se smál, tak to bylo z plných plic. Příběh asi nezasáhne úplně každého, nicméně je výtečně napsaný a má znovu neuvěřitelnou gradaci, s velkým návalem nevynucených emocí ve finále. To silné finále mi to rozhodování opravdu ztížilo, takže za mě nerozhodně mezi 4* a 5*. PS: Těch pár LOTR pomrknutí potěšilo!

plakát

Proxima (2019) 

Moc příjemně se dívá jak na Evu, tak na zákulisí přípravy kosmonautů. Hodně tomu pomáhá i natáčení pravděpodobně v reálných kulisách. Škoda ale že se film víc nesoustředí na technické detaily samotné přípravy, a drtivou většinu času věnuje pouze vztahu s její dcerou. Závěrečná "útěková" sekvence sice dodá filmu nějaké emoce, ale z pohledu reálného světa je přinejmenším úsměvná.

plakát

Občan Havel (2007) 

Dalo by se z toho materiálu určitě "vytřískat" mnohem víc, takhle je to "jen" chronologicky sestříhaná koláž zákulisních záběrů, bez jakýchkoliv komentářů, bez emocí. Nicméně je obrovsky pozdvihující připomenout si prezidenta, na kterého jsme mohli být hrdí a se nemuseli za něj stydět.

plakát

Joker (2019) 

Joackimův herecký koncert, skvěle napsaný a uvěřitelný příběh o vzniku Batmanova úhlavního nepřítele. Asi nemám ani žádné výhrady, snad jen pro mě trošku nepřesvědčivému soundtracku (Zimmer by tomu slušel víc). Je to opravdu hodně dobré, a rád se do toho pustím někdy znovu.

plakát

Who Is America? (2018) (seriál) 

Hodně by tomu prospěpo trošku to prostříhat a udělat z toho tři hodinové díly, nebo ještě lépe celovečerák. Jinak ale Cohenova další nekomprimisní sonda, tentokrát do rozdělené Americké společnosti. A já si tohohle chlapa a to co dělá začínám cenit čím dál víc.

plakát

Ježek Sonic (2020) 

Celkem zábavná jednohubka se zábavným Sonicem a ještě zábavnějším záporákem v roli Jima Carrey, který to celé pozdvihuje o třídu výš. Jinak ale veskrze průměrná rodinná zábava, která vůbec ničím nepřekvapí.

plakát

Jackass 3 (2010) 

Těžko hodnotit a velmi těžko s něčím srovnávat, protože tohle je hodně specifický "žánr". No abych byl přesný spíš jen výběr vtipných scének a gagů, většinou naprosto nechutných.

plakát

Nezlomný (2014) 

Technicky na vysoké úrovni, a aby ne, když máte ty k ruce ty nejlepší ve svém oboru. Jako válečné drama to ale příliš nefunguje, protože tomu schází uvěřitelné a hmatatelné emoce. Na postavách jejichž jména si ani nepamatujete, vám bude jen těžko záležet, a tím neustálým ponižováním hlavního hrdiny si nejsem jistý, co tím chtěla Angelina říct. Závěr se také úplně minul účinkem, díky tomu jak nemotorně byl vypointovaný (nahnání zajatců do řeky). Škoda, první polovina přitom byla celkem fajn. Slabší tři.