Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (7 762)

plakát

Poslední léto (2019) 

Film o jednom náhodném v létě v jedném náhodném americkém státě. Nic moc zásadního, ale pohodička, která totálně neurazí. Opět další ze série těch amerických nezávislých kousků, kde mladí řeší problémy dnešní doby.

plakát

Ostrý holky (2018) 

Po shlédnutí filmu jsem si říkal, že jsem asi schopný pochopit to, když se pro tyhle vostrý holky někdo nadchne. Já to ale nejsem. Béčko jak vyšitý, ale nějak tomu chybí výraznější herecká tvář nebo alespoň koukatelnější tvářička a pak taky kousek toho dialogovýho umu, který svede rozesmát. Obrazově to v tomto případě nestačí.

plakát

Adú (2020) 

Uprchlíci jsou dnes u evropských filmařů oblíbeným tématem. A nejvíce se k tomu samozřejmě vyjadřují ty země, kterých se to nejvíc týká. Standardně Francie, často i Itálie a teď už koukám, že i Španělsko. Přitom ale v tomto filmu vypráví příběhy dva. Jeden z pohledu Španělů, druhý z pohledu imigrantů a i když je v nich kvalitativní rozdíl, zíráte s otevřenou pusou a přijímáte s pokorou fakt, že žijete v zemi, kde se Vás podrobné problémy rozhodně netýkají.

plakát

Dobyvatelé ztracené archy (1981) 

Asi nejikoničtější Indy ze všech jeho dílů. Hrobky, hadi, kamenné koule, legendární „bojová“ scéna. Pořád se něco děje. Nevím ani kam dřív očima koulet, což Vám současný dobrodružný film slíbit rozhodně nemůže.

plakát

Zloba: Královna všeho zlého (2019) 

Každý, kdo má rád filmy, ví, jak druhé díly prvních úspěšných filmů bývají zakleté. No a jelikož Zloba byla poměrně svébytná pohádka s výraznou příměsí fantasy, na pokračování se nenechalo zase tak dlouho čekat. No a výsledek? Na druhý díl kupodivu dobré, leč standardně slabší, než první díl. Proč třeba ten podtitul královna všeho zlého? Měl jsem za to, že to, že Zloba není zlá, jsme si stihli vysvětlit už v prvním díle. Tak proč na to opět narážet? A takových momentů, které popírají první díl je tu daleko více (tajná rasa, povstání z popela atd.). Na druhou stranu ale Joachim Roenning není žádnej neználek, a tak si přichystal překrásné digitálno s epickou závěrečnou bitvou, což jsem ani nečekal a neskutečně si ji užil. Takže ač jsou ve filmu jednoznačně momenty, které jsem nepochopil, tak pořád se jedná o tak pěknou fantasy, jakou Vám Hollywood často nenabídne.

plakát

Kde je moje tělo? (2019) 

Nějak se nemůžu zbavit dojmu, že když za poslední léta narazím na nějaký dospělácký animák, tak v tom mají většinou prsty francouzští animátoři. Skoro to vypadá, jak kdyby se ve Francii vzchopila nějaká vlna tvůrců, kteří mají nápady a nebojí se jej použít. Kde je moje tělo? je třeba přesně v tom duchu dospěláckého animáku, kterému neodpářete skvělou hudbu, velice pěkné animace a mnohokrát nesmírně zajímavé myšlenky. Film totiž zachází svým námětem až do abstraktna a tak je třeba hodně koukat na to, co se na obrazovce děje. Jak zde píše Dzeyna. Divné, ale něčím zatraceně zajímavé.

plakát

Holka z livechatu (2018) 

Sexuální techno thriller, který ale s napětím docela slušně pracuje. Za normálních okolností bych tvrdil, že námět do Ameriky svojí totální naivitou docela sedí, ale to by nesměl u nás existovat nedávno vydaný dokument V síti, který navazuje na podobnou tématiku a zachází ještě do větších extrémností. Holka z livechatu se ze začátku tváří hodně napínavě. A ne proto, že očekáváte, co všechno si před tou kamerou vymyslí, jako spíš tím, jaké mystično se v druhé polovině začne dít. Je to navíc všechno pro běžného diváka dost absurdní, ale ti, co programují a internetem žijí dnes a denně Vám potvrdí, že nejhorší je, když Vám internet ukradne identitu, takže na zamyšlení to docela stojí.

plakát

Splašené srdce (2017) 

Myslel jsem si, že to bude horší, ale Němci mě v tomto případě mile překvapili. Téma ze začátku vypadalo poměrně rozvláčně, ale nakonec film měl v sobě i takovou dobrosrdečnou duši. Dalo se na to koukat, ale chvílemi to byla docela nuda.

plakát

Good Sam (2019) 

Hrozně miloučký film o tom, že lidé nejsou jenom hajzlové, ale najdou se kolem nás i dobré duše. A navíc se na to, kupodivu, dá docela koukat.

plakát

Holka od koní (2020) 

Docela slušnej úlet. Holka od koní je docela okatá a pěkně se na ní kouká, ale jakmile jí začne rašit v hlavě bordel, tak nevíte, co je realita a co fikce. Skoro jako v pořadu Věřte, nevěřte. Psycho stavy ale nejsou zase tak častým tématem filmů a tak to bylo poměrně zajímavé na shlédnutí. A hlavně Alison Brie to šílenství zvládala docela se ctí.