Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (109)

plakát

Avatar: Legenda o Aangovi (2005) (seriál) 

Wow ... ještě teď při psaní vstřebávám emoce z posledního dílu. Jsem překvapen, kolik myšlenek a detailů seriál nabízí. Jaké rozličné emoce dokážou tvůrci vyvolat. Jaký bohatý svět a propracované postavy dokážou vybudovat. A i když první série lehce kolísala, tak jsem u vytržení, do jaké dospělosti a komplexnosti posléze seriál vyrostl. Nechce se mi loučit po tak skvělém dobrodružství. Ale život musí jít dál. Tak jako mým báječným hrdinům.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Odstrašující, a zároveň precizní počin z našich končin. Sledovat na vlastní oči taková zvěrstva proti lidskosti, a přitom bezmocně přihlížet, že ani skutečné dobro tomu nedokáže zastavit.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Šeredně jsem se mýlil u recence prvního dílu. Duna 2 není "Impérium vrací úder", nýbrž "Arrakis vrací úder!" Villeneuve, klaním se před tvou velkolepostí a líbám tvou pečeť. THIS IS TRULY CINEMA!

plakát

Duna (2021) 

Po kino projekci i znovu zhlédnutí opět cítím, že jsem svědkem něčeho obrovského. Něco, co posune laďku žánru o několik kroků dál. A pokud je tohle "pouze Nová naděje", tak posléze pokračování jak "Impérium vrací úder" zboří veškerá kina a standardy, na které jsme do teď zvyklí. Nemohu se dočkat, až znovu spatřím žhnoucí slunce nad zlatavým pískem Arrakisu. Villeneuve, pojď do mě!

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Asi jsem vysoce natvrdlý člověk, který nedokáže ocenit umění, ale tenhle film mi absolutně nesednul. Nejspíš mám v sobě zakódované nějaké minimum, abych si užil film. Buď zajímavý příběh, chytrá myšlenka, silné emoce nebo aspoň poutavý audiovizuál. Zde naběhly závěrečné titulky a já necítil vůbec nic. Chápu, co chce snímek říct, ale pro mě je to strašně málo. Dost možná jsem jediný, když vidím ostatní hodnocení, ale tento styl artu pro mě opravdu není. Nechci rozhodně říct, že je to něco příšerného, co nikomu nedoporučuju. Pro mě to je ale průměr, který mi nic nedal i přes technické kvality.

plakát

Šestý smysl (1999) 

Geniální! Ještě teď při psaní mi tečou slzy úžasu a blahého dojetí nad mistrovským dílem a jedinečným koncem. Extrémně cením Shyamalana za jeho nenápadné budování k finálnímu zvratu, neboť díky tomu jsem dostal neopakovatelný zážitek, jež budu těžko hledat jinde.

plakát

Americké psycho (2000) 

Tak jsem objevil moje nové guilty pleasure. Film v mnoha místech nelogický, ale pro mě zatraceně cool biják, s pár dobrými myšlenkami a s dokonalým Balem.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Jsem odpálen tím, jaký byl Oppenheimer natřískaný kino zážitek. Jsem uchvácen, kolika způsoby se dá ještě vyprávět životopisný film. A jsem ohromen, že i po opakovaném zhlédnutí tohoto eposu stále nalézám nové myšlenky a detaily, které mi prohlubují tento fascinující příběh rozpolceného muže. Nolan přetrvává mým neměnným důvodem, proč ve mně doposud nezhasíná jiskra, že má filmařina stále co nabídnout.

plakát

Chudáčci (2023) 

Film jak rozpohybovaný obrázek, který na Vás dýchá všemi barvami a roztodivnými tvary. Přitom však ve svém uměleckém rámečku skrývá silná témata lidství, poznání světa kolem nás, ale hlavně naleznutí sebe sama a skutečného štěstí. No a Emma Stone. Asi nemusím dlouho popisovat, že je zde dokonalá. Přímo Oscarová ; )