Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (602)

plakát

Fritz Lang - portrét (2000) (TV film) 

Na základní postřehnutí mého autora stačí. Na to, že jsem o něm nic nezvěděl, jsem se o něm naučil a zjistil zajímavé věci. Velice mi připomíná můj život a musím ocenit zejména jednu věc. Avšak to víme jenom já a Fritz. Dokument je strukturován postupně a z některých informací se přímo tají dech. V hloubce jeho mysli jsme ho však nedokázali postihnout tímto filmem.

plakát

Tři barvy: Červená (1994) 

Zvláštní film. O starém soudci, který se zamýšlí nad svým životem. Jeho možnost retrospektivy a vyjádření mu podává mladá přitažlivá dívka, která mu přejela psa. On o ní sní. Udá se kvůli ní sousedům, že poslouchal nezákonně jejich hovory, jen proto, aby se jeho případ objevil v novinách a on zjistil, jak zareaguje. Čistě symbolický film, z něhož si každý může vzít co chce. Bohužel jsem neviděl první dva. Zajímalo by mě jak celkově na sebe navazují. Poprvé mě tedy neupoutal. Lehce mě rozechvěl. Moc jsem se na něj těšil a prohlédl jsem si ho téměř bez dechu. Při něm jsem začal přemýšlet co ukazuje hodnotu člověka. Nejsou to druzí lidé, jak by to mohlo vypadat a zdá se. Je to člověk sám a když si to neuvědomuje, tak ho vztahy zbytečně bolí. Co může udělat muž špatného, že ho žena podvádí. Vždyt on tu ženu ani nemůže ovládat. A přitom to bere jako jeho mínus...nedokážu to vysvětlit, rád bych si s někým sedl a povyprávěl o tom. Ozvěte se. Nyní dávám tomuto konečnému přídadu 4 hvězdy. Za tu plynulost. Zdá se mi však, že takové to zamyšlení prochází všemi nejlepšími filmy zde. Proč tady není Rocky? Protože na nic nemyslí a nereflektuje téměř vůbec svůj život.

plakát

Volejte řediteli (1994) (pořad) 

No. Některé části dobré. čas dobrý, hrdost dobrá. Správné spojení s ředitelem, u čeho trávíte v mládí většinu své času. Musím zde podotknou, že nejlepší punc tomu ale dodala dvojice Genzer a Suchánek. Při volejte ředitelům volala nějaká paní. Tak na co se chcete zeptat? - chci se ohradit oproti vaše vysílání. Vaše vysílání mě vyrušuje při dívání na reklamy. - Tak to se vám paní omlouváme, to je nám líto...tak jsem se dlouho nesmál. Děkuji za příspěvek, aspon, že se Vám dobře žije. Ještě si pamatuji, jak jste nechal v drahých autech odvést z republiky obrazy. Na to nezapomenu. Myslím, že se ještě někdy uvidíme.

plakát

Na vlastní oči (1994) (pořad) 

Na vlastní oči skutečnost, která nás baví a ubližuje nám, protože chceme. Dost filozofie a hloupých rad. 4 hvězdy za pořádný odpich.

plakát

Zeitgeist: The Movie (2007) 

Na začátek bych řekl, že díky tomuto filmu jsem si uvědomil zase novou skutečnost. Plně souhlasím a až na nějaké drobnosti věřím většině, protože je to pravda. Je to hluboce podložené a názor na Ježíše není zde jediný. Už to konstatoval i Hegel ve své Fenomenologii ducha, že bůh je mrtev a potřebuje oživit, aby mohl jednat s člověkem. A bůj žije. Je to vše kolem nás. Je to jednota nás všech. Zeitgeist, neboli duch naší doby ovlivnuje všechny naše životy. Je to složitější než by se čekalo. Tento film považuji za hrdnost 21. století. Pět hvězd je nedostačujících. Odvahu vydat pravdu, to oceňuji. Ukázka o Ježíšovi na jedničku. Tento film mě okouzlil a jsem jeho zastáncem a hrdě se za něj stavím.

plakát

Duch doby: Dodatek (2008) 

Celý film plyne pravdou. Sem tam je informační nedostatek a závěrem vysvětlení, že bychom měli být rádi, když zjistíme naši mýlku. Nakonec po tomto přichází představa, která brzdí mé myšlení po pár dní jako jediný film zde na csfd.cz. Je to svět všech rovných. To znamená, že by mi neměli sloužit? To mě teda rozčílilo. Já si chci vydělat svoje at je to cokoliv a chci mít za to služebníky, svoje řidiče, ochranku a nevím, proč bych se měl kvůli nějakému Perkinsovi omezovat. Někteří lidé prostě nejsou schopni vedení. NA závěr jsem v jeho nápadech cítil dost naivitu a nevzdělanost. Co by dělali ostatní lidé? Souhlasím v mnohém, ale toto je třeba předělat. Přesto však celkově nabízí poučení a výborné zamyšlení a to se mu nedá upřít. Ve srovnání s panem Fahrenheitem, je tento film ještě dál. Dám si snad ještě Columbine. On totiž nepochopil, že někteří lidé chtějí sloužit. Je to jako bych po té co on uskuteční myšlenku ráno musel stát a vytřít si podlahu, nebo si udělat snídani. Cožpak jsem nějakej chudák, abych si nezaplatil uklízečku a slečnu, co uspokojí moje potřeby. Kvůli němu se mám vzdát nádherného masa a mám mít místo toho železného robota. A co ta holka, co by mi ráda sloužila. To si má dělat železem? To by nebyl žádný vývoj, ale cesta zpět. Zároven pochybuji o možnosti rovnosti. Musíme si rozdělit úkoly a vytvářet co největší efektivitu. A tím vzniká bohastství. Souhlasím s tím, že jsme jeden duch. Avšak on celý význam tohoto fenoménu a konečné pravdy ještě nepochopil. Přišel mi v tom ještě jako dítě a naivka. Nevadí, beru to jako vzdělání od mého dítěte. A musím říci, že moje dítě je chytré, i když má nějaké chybné pojmy reality. To však nevadí, tatka to dořeší... Děkuji za váš příspěvek skupino Zeitgeist. V určitých věcech jsem vaším příznivcem a skládám před Vás moje částečné myšlení. Děkuji za inspiraci.

plakát

Woodstock (1970) 

Abych dokončil 200, musel jsem se k tomu donutit. Bylo mi to protivné, ale pokaždé, když jsem se znovu začal dívat se mi to začalo líbit. Muzika jak má být. Bahno, neoblečení, nazí lidé od bahna. Krásná spirála obrázků a dokazování nových věcí. Děcka. Nejsem příznivcem tady té komunity, protože ženy oblečeni ve stylu woodstock mi přijdou hnusné a nepřitažlivé. Není na tom co obdivovat. Dokument je to vydařený a skvěle zpracovaný. Dvě obrazovky neumožnují sledovat vše naplno. Zaujali mě vrtulníky a pořadatelé, kteří je radši pustili dovnitř zdarma a nesli ztrátu. Zajímalo by mě, jak to dopadlo finančně. Po filmové stránce je to přelomový snímek téměř bez chyb. Ale to co nám způsobil v podobě angažovaných žen, s tím nesouhlasím. Proto dávám 4 hvězdy. Aspoň mám představu jak to tam probíhalo. Nejslavnější koncert všech časů, co se zapsal do dějin.

plakát

Megastavby (2004) (seriál) 

O důležitosti takovýchto filmů bych zde rád zavedl debatu. Pro nás v ČR, kteří jsme vzdělaní avšak neznalí největších věcí svět, nás to posune vpřed. Když uvidí někdo z nás takové zázraky, může ho to posunout k novému cíly a k touže vytvořit něco ještě většího. Je to obrovský impuls pro naše mládí a pro mě. Pro naši budoucnost. Posuneme se dál. Až budu bohatý nechám o svých velkých věcech dělat dokumenty, abych zajistil budoucnost naší země a zajistil větší a rychlejší posun. Vzdělání je nejdůležitější. Ti co ho mají, dokáží vytvořit mnohem větší účinnost. A to pro všechny. Pojdme do toho, do naší skvělé velkolepé budoucnosti i díky tomuto dokumentárnímu cyklu. Díky za něj. 5 hvězd jako mé poděkování.

plakát

Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (2003) 

Tento snímek je opravdu neuvěřitelný. Dnes jsem se díval na dva filmy. Na Zvíře a Jaro, léto,,, a stále mi zbývá do konce 200 9 filmů. Tak nějak to naznačuje příběh, který se zde odehrává. Je hluboký je kříštálové jezero, je proměnlivý, bolestný, klidný a šokující. Viděl jsem první část před několika měsíci a dělalo se mi z něj zle. Nechtělo se mi ho dokoukat. Ale na konci mi nic nezbylo. Pustil jsem si ho a nechal se unášet sexem. To bylo to, co mě hned ve 40. minutě dostalo. Pak to nabralo hezký lidský spád. První část filmu s malým mnichem byla šokující a nečekaná, ale závěr tomu podal celou ruku. Bolest, kterou jsem cítil nedokáži popsat. Zasunul bych ji na druhé místo hned za Hotel Rwanda. A to se nedělo nic špatného. Jen mnich táhl za sebou bolest svých dnů. Tak nějak mi došel můj život a upřednostnování některých věcí. Vše se mi promíhalo, stejně jako to bylo ve filmu. Vzpomínal jsem na Jarku a svůj egoismus. Přemýšlel jsem o tom, jak se pojedu podívat do Koreje na místo, kde se to událo. Je to národní park, který byl založen v roce 1973. Je tak podobný scenérii ČR a ta příroda kolem a tmavota. Jsem hrdý, že jsem mohl tento snímek vidět. Mladý režisér Kim, který se chce odlišovat od ostatních. At je to tak či onak, předvedl svoje vlastní břímě z bolestivého snad života. Můj verdikt - P2T.

plakát

Tři mušketýři (1973) 

Příroda nádherná. Příběh slavý a nebojácný. Úžasná řemeslná práce. Vždycky si rád pozřu intriky nás nejtrikovatějších alá věhlasný Richelieu, který získal svůj věhlas snad jenom díky tomuto filmu u nás mladých. A když si uvědomím, že tam hrála Raquel Welch, která mi vytrhla dech ve Zvířeti, tak mě jímá srdce a uzavírá mě do těžkých nádherných spár závratí. Bravo, bravissimo...