Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 883)

plakát

Pařba o Vánocích (2016) 

Druhý den po sobě se chystám na lepší film a nakonec musím sáhnout po "horším". Předchozí pařby měly aspoň pár dobrých scén. Vánoční díl má dvě, u kterých jsem se zasmál, a vždy šlo o nějaký krkolomný pád. Jinak nic. Jako celý Jason Bateman. Bez vtipu a nápadu. Ale jsem rád, že jsem viděl Jennifer Aniston praktikovat kraf magu. Vypadala u toho skvěle a věřil bych jí to. A měl bych z ní strach :)

plakát

Instalatér z Tuchlovic (2016) 

Doufám, že tohle už byl opravdu můj poslední Vorlův film. Komedie to opravdu není. Jeden jediný moment s vypraným svetrem byl k zasmání. A z pohledu dramatické části děje to byl děs úplně stejný. Jak mám Holubovou rád, tak tady šílená.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Skvělí herci v obrovsky silném příběhu. Od začátku do konce jsem i při druhém shlédnutí film zhltnul jak malinu. Všechno zde má svůj smysl a každá vteřina je koukatelná. Snad jen ten teatrální výstup Neesona alias Schindlera při závěrečném opouštění pracovního tábora nemusel být tak přehnaný.

plakát

Vítězství ducha (1989) 

Na vítězství ducha jsem se po přečtení článku o skutečném Salomonovi docela těšil. Samotný box mi ale do filmu moc nesedl. Willem Dafoe si vždy akorát zamlátil do němčoura, když mu někoho zabijí. Rodinné vztahy, krutost němčourů, box, těch témat je docela hodně, ale nejsou spolu nijak svázaná. Navíc film působí dost černobíle, když všichni němčouři jsou strašný svině. A do toho spolu ne moc související scény spojují dloooouuuuuhatánské záběry, které mají nastolit nějakou vizuální nebo emoční úroveň filmu, a u těchto scén já usnul, protože byly většinou fakt strááááášně dlouhý.

plakát

Bláznivá komedie (1990) 

Po více než čtvrtstoletí je Bláznivá komedie už sice místy trapná, ale některé fórky jsou pořád famózní (asi nejlepší je scénka s odpaněním). Oba hlavní představitelé nemají chybu a i z trapnějších scén dokáží svými grimasami úsměv vykouzlit. Jako u filmů s panem účetním, i zde jsou některé scény krásně absurdní, kdy různými triky filmaři vytvoří bláznivé pokroucení reality.

plakát

Žít a nechat zemřít (1973) 

Skvělý Moore, slušná várka humoru a spousta akčních honiček. Prostě typická bondovka. Jen pomocníci hlavního padoucha neměli moc charisma.

plakát

Muž se zlatou zbraní (1974) 

Bondovka o dvou rovinách, ze kterých je ale zapamatováníhodná jen ta se soubojem dvou "pistolníků" v labyrintu. Z prostřední vyšetřovací a pátrací části je nejzajímavější kaskadérský kousek se skokem v autě mezi dvěma natočenými konci mostu.

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Emoce pryskaly v druhé polovině filmu jak o závod. Stejně tak přehrávala ta za bouře zrozená. Tedy přežít tak její pitvoření v první polovině filmu bylo docela těžký. Zbytek osazenstva hraje naštěstí velmi příjemně. No a když konec skončil tak, jak nakonec díky bohu skončil, nelze považovat večer s drahou polovičkou u takového filmu za promarněný čas.

plakát

Obr Dobr (2016) 

Bez českého dabingu, bych si film určitě užil o poznání méně. Ta hra se slovíčky se povedla a od začátku do konce to bylo úsměvné. Film samotný toho po dějové stránce ani moc nenabízí a tak to hlavní, co mi utkví v paměti, je prdící scéna ke konci. Kdo jiný než Spielberg může scénu s prděním natočit s takovou grácií a humorem.