Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Česká veseloherní klasika, kterou je možné vidět neustále. Pohodový film z let, kdy se dávaly rekreace odborářům za odměnu, což možná dnešní mladší a střední generaci vyloudí úsměv na tváři, ale film je nutné brát z tehdejšího pohledu, kdy byl jednou z těch komedií divácky nejúspěšnějších. Hromadné aktivity pro rekreanty se tenkrát skutečně takto dělaly, ranní rozcvičky, lyžařský výcvik, zájezdy na vyšší kopec, závěrečný karneval. Možná ty rozcvičky trochu přeháněly, nevím, tenkrát jsem byl malý kluk. Především jde o dobrý humor se skvělými herci - Marvanem, Kemrem a Deylem, který výborně karikuje prospěcháře, kteří shrabují všechny výhody od poukazů na rekreace až po nemocenskou za fingovaný úraz. I takové lidičky jsem dobře znal. Snímek trochu satirický, ale to té době patřilo a škoda, že dnes je jaksi zakázáno dobírat si špatné lidské vlastnosti... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O něco lepší druhá dovolená s Marvanem, která dodnes patří k mým nejoblíbenějším československým filmům. Samozřejmě nesměla chybět opět kupa humorných situací a i nezapomenutelných hlášek – to ostatně patří k oběma dobrodružstvím Gustava Anděla. Dvojice Josef Kemr a Jaroslav Marvan podala opět výborné výkony. Já si prostě nemůžu stěžovat – takže nadprůměrné ohodnocení je zde zcela na místě… ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

O trošku více zábavy, než když byl Anděl na horách v létě. Pro mě se jedná i o nostalgii, jelikož a protože jsem hotel Morava sám navštívil, stejně tak to pleso. Pravdou je, že v dnešní době se už netočí komedie, které pobaví za 50 let. Naopak, dnešní komedie většinou nepobaví ani dnes. Dřív se točili dobré filmy - i když zabarvené propagandou. Na druhou stranu, dnes nám vládne evropským soudem usvědčený agent StB Bureš... Tak jakápak změna. Z demokracie už také moc nezbylo. Žádný dvojí metr nepřipadá v úvahu, film je to dobrý a baví mě od dětství stále stejně dobře. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nebyla to věru lehká doba pro film, ta padesátá léta. Ani takový velikán, jakým Bořivoj Zeman byl, nedokázal poručit větru dešti, vyprodukoval pouzze průměrný film, ač měl k dispozici plejádu nejlepších herců. Byla to holt taková "blonďatá doba"- pěkná, ale blbá. Témata k natáčení byla tak stupidní- no řekněte- jak natočit dobrý film o závodní rekreaci? Na takové "velké téma" člověk čeká celý život! Nakonec to dopadlo vlastně dobře a průměr je tedy úspěchem! A Kemr a Marvan to zvedli malinko výš...60% ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

U mě teda snad skoro o hvězdičku slabší než první díl. Tentokrát sice vidíme méně hnusné budovatelské agitace, ale odporné tykání zůstalo a je tu o poznání horší příběh, což je nejdůležitější, navíc téměř nevtipné. I tak, instantní nuda na horách pořád působí velice příjemným dojmem a klidně se někdy podívám znova. Jestliže jsem Dovolenou hodnotil na 70%, tak Anděl na horách má ode mě jen 50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Jaroslav Marvan neutrpel pri páde zo saní iba zlomeninu nohy. Marvana odviezli k lekárovi do Vyšných Hágov, kde rontgen ukázal 3 zranenia – zlomenú pravú nohu, vytknutý členok a pretrhnuté šľachy. Vzhľadom na napätý rozpočet filmu a prudké úbytky snehu, ktorý museli na pľac dovážať nákladné autá, musel Marvan po 4 dňoch, chtiac-nechtiac pokračovať v nakrúcaní. (Raccoon.city)
  • V hotelu Morava v Tatranské Lomnici, kde byl film natáčen, se třikrát do roka pořádají retro rekreace ve stylu ROH. (zdeny99)
  • Marvan si při nátačení zlomil nohu na sáňkách, mimo natáčení, když jel s kameramanem na panáka. Statečně pak vše točil dál, aniž by divák cokoli poznal, dokonce i znova sednul na sáňky. (cariada)

Reklama

Reklama