Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Obraz dějin zobrazen líbivou formou, jak se to tehdejšímu režimu líbilo. Děj je fakt líbivý a lidský. Revizor Anděl coby Jaroslav Marvan je velice zajímavý tvor. Ještě zajímavějším je ten chlubil, co všechno umí, všude byl a všechno zná. A nejlépe umí padat na lyžích. Kemr se Zázvorkovou jsou takoví typičtí bezdětní manželé té doby. Ono vůbec celý tento film je takový obraz té doby, kdy film vznikl. Jak se tehdy trávily dovolené, co lidé nosili a jak se chovali. To je dneska už nepředstavitelné. A to vše na pozadí krásných záběrů Velkých Tater s výletem lanovkou na Lomnický štít. [12407. hodnocení, 235. komentář, 72%] ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Revisor pražských elektrických drah Gustav Anděl, hrdina veselohry „Dovolená s Andělem", se stal rázem jednou z nejpopulárnějších filmových postav nejen u nás, i v zahraničí. Tvůrci „Dovolené s Andělem" využili správně tohoto zájmu diváku a dali panu Andělovi prožit nová legrační dobrodružství, která tentokrát zasadili do prostředí zimní rekreace v Tatrách. Kromě pana Anděla, v podání Jaroslava Marvana, se tu diváci setkají i s některými dalšími známými z „Dovolené s Andělem", především s Kemrovým cellistou Vyhlídkou. Autoři se snažili v nenáročném, na veselé situace a zápletky však bohatém filmu, poskytnout divákům dohrou zábavu, úsměvnou pohodu. Třebaže se zdá, že pokud jde o vtip a vnitřní náplň filmu, zůstali tentokrát autoři poněkud pozadu za svou první andělovskou rekreační veselohrou, je jisté, že i příhody pana Anděla na horách přivítají diváci s radosti a že film jim poskytne zábavný obrázek o prostředí zimní rekreace. Filmový přehled 42/1955 ()

Reklama

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Co lezeš na lyže, když to neumíš?”  Vtipnější než první díl. Parádní herecké obsazení v čele s Marvanem. Morous s dobrým srdcem v jeho nezapomenutelné roli. Vtipné momenty a krásná zimní atmosféra v Tartrách. Socialistickou éru a reklamu na rekreace neřeším. Hodnotím film a tohle je klasika československé tvorby. 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

„Když na to přijde, taky skáču. Skáču dobře, skáču rád.”„Co když se mi udělá v tom kotníku rosol?” -„Rosol? Vždyť běháš jako srnec!” -„Ale já jim to nedaruju! Hned jak přijedu do Prahy, tak jdu s tím k reviznímu, ta noha je prakticky pryč.” V druhém díle se starý bručoun vydává pro změnu do Tater. „Mluvíš jak Čedok. Tak tam jeď sám!” 70% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Druhý díl budovatelsky nadopované série standartem od předchozího dílu nevybočuje, snad jen společenským uvolněním se projevilo "více vzduchu" i tady. Že je přesunutí na hory jen laciným trikem se pozná po deseti minutách, ale bohudík je role Jaroslava Marvana tentokrát více uvěřitelná a i okolní scenérie už šetří syndromem budování i na odpočinku, což předetím vadilo nekutečným způsobem. Ale v celkovém výsledku se jedná o podobný film jako předchůdce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Při jízdě električkou na Solisko je zřetelně vidět, že je scéna natočena před plátnem. Hercům ani nejde pára od úst, přestože jsou vagóny otevřené. (Pepy)
  • Postava mrzutého revízora pražských dopravných podnikov zvíťazila v ankete divákov Českej televízie o Hrdinu filmových úsmevov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama