Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Tento díl se mi líbil víc než Dovolená s Andělem. Hlavně proto, že zde ubylo agitace. Opět se setkáváme s výborným Jaroslavem Marvanem a neméně dobrým Josefem Kemrem. Tato komedie spolu s Andělem na dovolené patří k těm nejzdařilejším z filmové tvorby Jaroslava Marvana a právem patří mezi úspěšné veselohry. ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Přestože nepatřím mezi pamětníky ani vzdáleně, film Anděl na horách mám velice ráda. Když člověk pomine hlavní pointu celého filmu (tj. silně prokomunistický nádech), dokáže se pobavit, nalezne pana tatínka snažícího se chránit svého syna před jeho přítelkyní Věrou a z toho vyplývající komické i trapné situace, ať už v hotelu Morava či na Lomnickém štítě. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie. Je tu sice občas cítit socialistický podtón, ale dá se celkem dobře přejít, protože tvůrci filmu si pro nás připravili docela dost dobrých fórků, krásnou přírodu Tater a v neposlední řadě morouse Gustava Anděla v podání perfektního Jaroslava Marvana. Pokuď dokážete přejít soc. podtón, budete se celkem slušně bavit. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

JAKÁ PROPAGANDA, JAKÁ AGITACE? Jaroslav Marvan jako starý cholerický morous, Rudolf Deyl ml. flákač a vejtaha, Pepa Kemr ušlápnutý podpantoflák, Stella Zázvorková rázná madam...takovéto polohy byly těmto skvělým hercům často příznačné i v dalších filmech v před- a zejména v poválečné kinematografii, ale zde vyzněly obzvlášť výrazně a hlavně bez onoho agitačního přízvuku. Tento výpravný snímek beru také jako malou reminiscenci na zalesněné Tatry a jejich ještě malebnou zimní přírodu. Celkově vydařenější než první díl a jedna z mých nejoblíběnějších komedií vůbec. ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování filmu Dovolená s Andělem,které není už tolik propagační a je to hned znát.Je to opravdu film z jiné doby,kterou kdo nezažil,nemůže pochopit.Jako fantastika působí scéna,kdy odboráři nutí zaměstnancům rekreaci zdarma a nikdo jí nechce. Zajímavostí filmu je,že si při natáčení scény při sáňkování Jaroslav Marvan zlomil nohu.Dobrou prací kameramana Jana Rotha a profesionalitou Jaroslava Marvana nikdo nic nepoznal. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Film vidělo v kinech přes 4 milióny diváků. (cariada)
  • Při jízdě električkou na Solisko je zřetelně vidět, že je scéna natočena před plátnem. Hercům ani nejde pára od úst, přestože jsou vagóny otevřené. (Pepy)
  • Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) se dívá z okna zotavovny Morava směrem na Lomnický štít, přičemž je vidět i balkón, avšak tato zotavovna nikdy neměla balkóny směrem k Lomnickému štítu. (Pepy)

Reklama

Reklama