Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

honz 

všechny recenze uživatele

Dnes další televizní repríza - už bych těžko spočítal, kolikrát jsem za ta léta Anděla na horách viděl. Každopádně však patří k těm filmům, které si znovu rád pustím. Už pro jeho vlídně působící humor, pohodovou zimní atmosféru a řadu výborných herců: J. Marvan jako bručounský revizor, ale i starostlivý otec, jeho kamarád Vyhlídka s manželkou (J. Kemr se Stellou Zázvorkovou), nebo věčně nespokojený a reptající R. Deyl... Prostě stará dobrá klasika, která potěší a zahřeje u srdce. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak pan Marvan tady opět zazářil. Jako pokračování je tento film více než vydařený a možná i o chlup lepší než jeho první díl. Je vtipný, pohodový a svěží. A opět - ta doba! Všechny absurdity a celkové vylíčení doby je velice povedené. A Marvan? Jak říkám, k tomu se nemá cenu vyjadřovat, ten je dokonalý... ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie. Je tu sice občas cítit socialistický podtón, ale dá se celkem dobře přejít, protože tvůrci filmu si pro nás připravili docela dost dobrých fórků, krásnou přírodu Tater a v neposlední řadě morouse Gustava Anděla v podání perfektního Jaroslava Marvana. Pokuď dokážete přejít soc. podtón, budete se celkem slušně bavit. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Anděl ze svých beder shodil podstatnou část agitačního nadšení (i když ne zcela) a hned se filmu lépe dýchá. Marvan s Kemrem jsou neodolatelní při pokusu o sbírání informací při tanci, výchovná postava Rudolfa Deyla mladšího má předepsány vtipné pasáže (Cink, cink, Připlužím...:)) a kdyby se z filmu vyexpedovala ona malá tlustá Slovenka, co chtěla Vyhlídka s Andělem vyloučit z rekreace, byl by film téměř bez chyby. "Anděl ve vlaku: A zahraješ si ještě někdy na basu? Vyhlídko: Ona to Mánička nemá ráda. Anděl: No, všude je něco" ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Revisor pražských elektrických drah Gustav Anděl, hrdina veselohry „Dovolená s Andělem", se stal rázem jednou z nejpopulárnějších filmových postav nejen u nás, i v zahraničí. Tvůrci „Dovolené s Andělem" využili správně tohoto zájmu diváku a dali panu Andělovi prožit nová legrační dobrodružství, která tentokrát zasadili do prostředí zimní rekreace v Tatrách. Kromě pana Anděla, v podání Jaroslava Marvana, se tu diváci setkají i s některými dalšími známými z „Dovolené s Andělem", především s Kemrovým cellistou Vyhlídkou. Autoři se snažili v nenáročném, na veselé situace a zápletky však bohatém filmu, poskytnout divákům dohrou zábavu, úsměvnou pohodu. Třebaže se zdá, že pokud jde o vtip a vnitřní náplň filmu, zůstali tentokrát autoři poněkud pozadu za svou první andělovskou rekreační veselohrou, je jisté, že i příhody pana Anděla na horách přivítají diváci s radosti a že film jim poskytne zábavný obrázek o prostředí zimní rekreace. Filmový přehled 42/1955 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Jaroslav Marvan neutrpel pri páde zo saní iba zlomeninu nohy. Marvana odviezli k lekárovi do Vyšných Hágov, kde rontgen ukázal 3 zranenia – zlomenú pravú nohu, vytknutý členok a pretrhnuté šľachy. Vzhľadom na napätý rozpočet filmu a prudké úbytky snehu, ktorý museli na pľac dovážať nákladné autá, musel Marvan po 4 dňoch, chtiac-nechtiac pokračovať v nakrúcaní. (Raccoon.city)
  • Rudolf Deyl ml. (referent Puleček) si počas natáčania narazil ruku, nohy si zase dolámali technici a ďalší členovia filmového štábu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama