Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak pan Marvan tady opět zazářil. Jako pokračování je tento film více než vydařený a možná i o chlup lepší než jeho první díl. Je vtipný, pohodový a svěží. A opět - ta doba! Všechny absurdity a celkové vylíčení doby je velice povedené. A Marvan? Jak říkám, k tomu se nemá cenu vyjadřovat, ten je dokonalý... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Už ne tak vypravěčsky zábavné jako v prvním filmu, kde ústřední postavou filmu je zasloužilý revizor elektrických drah z Prahy. Nejsympatičtější v tomhle filmu je postava, kterou ztvárňuje Rudolf Deyl ml."Skáču dobře, skáču rád", kasá se ve vlaku vezoucí rekreanty tentokrát do hor, aby se později divák spolu s pane Andělem málem uplácal smíchem - že neumí ani lyžovat, ba ani na lyžích neudrží rovnováhu. Zajímavá je rovněž kritika pana Anděla na adresu rekreanta, kterého hraje R.Deyl ml., že málo pracuje a jen by jezdil po rekreacích... ***(2.10.2010) ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je často taký otravný a panovačný, až ma rozčuľoval, ale všetko to zachraňuje veľmi príjemná zbierka slovného humoru, ktorý nestárne. Situačný humor však už v súčasnosti ničím neprekvapí ani nenadchne. Ale vďaka za tie hlášky... "Tam se můžete vytáhnout"-"Jak to myslíte?!" - "No, je tam výtah." ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Gustav Anděl (Jaroslav Marvan), revizor pražských elektrických drah dostává poukaz na zimní dovolenou v Tatrách. Anděl ale dovolené obecně nesnáší, a myšlenka, že by měl být čtrnáct dní mimo zaměstnání mu nahání husí kůži - než se ale dozví, že do stejné zotavovny jede i přítelkyně jeho syna Věra. A tak se Gustav Anděl do Tater přece jenom vydává, ale s jediným úkolem - nachytat svoji nastávající snachu "na švestkách" a uchránit svého syna před potupou ... Oproti Dovolené s Andělem se mi hory líbily daleko více - film není takovou komunistickou agitkou, jako letní dovolená ( i když se sem tam náznaky také objeví), ale více se soustředí na vlastní příběh. Role Gustava Anděla byla snad Jaroslavu Marvanovi psána na tělo - absolutně si nedovedu představit, že by ji hrál jiný herec. Jeho pokusy o zimní sporty jsou naprosto dokonalé.... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Gustav Anděl dostal za odměnu dovolenou, ale nechce ji v zimě. Ještě by se mohl nastydnout. Ale když zjistí, že je tam rekreačka v Tatranské Lomnici, tak se příliš přemlouvat nenechá. Chce si trošku pohlídat milou svého syna a taky mu otevřít oči. Jenže se zmýlil. Ve vlaku potká také starého kamaráda Vyhlídku. Ten už se stačil oženit. Zimní příroda je kouzelná,dodává filmu patřičné kouzlo. Anděl na horách má pro mě sentimentální hodnotu, protože tady jsem se jako malá taky pohybovala a užívala si jarní dovelenou přímo v Zotavovně Morava. Pak tu fotku nějaký dobrák ukradl a poslal do Blesku, kde to otiskli i s patřičným komentářem v jednom seriálu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Ve Zotavovně Morava, dnes Hotelu Morava, se ve skutečnosti filmovalo jen při rozcvičce. Interiéry byly natáčeny v nedalekém Grand Hotelu v Tatranské Lomnici. Sáňkařská dráha se natáčela na Hrebienoku ve Vysokých Tatrách. Sjezdovku na Solisku filmaři skutečně natáčeli na Skalnatém Plese. Ve filmu je rovněž vidět pozemní lanová dráha jedoucí ze Starého Smokovce na Hrebienok - vrch v pozadí je Lomnický štít. Anděl (Jaroslav Marvan) s Vyhlídkou (Josef Kemr) se pak učí lyžovat na louce v rekreační oblasti Tatranské Matliare ve Vysokých Tatrách. Některé interiéry se točily na Sokolské boudě v Jánských lázních. (Cucina_Rc)
  • Když přijel Marvan představit film do Maďarska, vítaly ho transparenty s nápisy "Jaroslav Marvan - král budapešťkých kin!" (cariada)
  • Na začátku filmu, když jsou vyznamenáváni vzorní pracovníci, tak vedoucí mluví o Janě Matouškové a Věře Novotné. Později jsou ale obě křestním jménem Věra a na tom je postavená zápletka filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno