Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

Superpero 

všechny recenze uživatele

První co Lundgren udělá, když dorazí do Afriky je, že se hrozně vožere a vymlátí vojenskej lokál. Pak je to dlouho docela nuda a vám nezbývá, než žasnout nad Lundgrenovejma impozantníma svalama. Bavilo mě to až když se skamarádil s křovákem a pak samozřejmě ten finální masakr. Tam má Lundgren obří kulomet a jednomu Kubáncovi s ním amputuje ruku. Prostě béčkovej akčňák o namakanym Rusákovi co se promění v dobráka a zachrání Afriku. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika. Lundgren v nejlepší formě, kondici. Role mu sedla dokonale. Hudba průměr. Akční scény výborné, příběh taky docela ušel. Finální střílení docela velkolepé a i dobré hlášky zazněly ve filmu. Nejvtipnější scénou bylo jak Lundgren zpíval v hospodě ruskou hymnu. Takže u mě spokojonenost. 82% = **** ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Akční klasika z videokazet, kterou dnes asi ocení jen nostalgičtí geronti jako já. I na akční videofilm je Rudý škorpion hloupý, přehnaný, násilný, ale to je přesně to, co se fandům tohoto žánru líbí, proto nedají na podobný typ filmů dopustit. Těmto filmům odzvonilo a díky za každý dobrý kousek, který tehdy v 80. a 90. letech tvůrci braku vytvořili. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím jestli Rudý škorpion pro mě není právě tím číslem 1 ve filmografii Dolpha Lundgrena. V osmdesátých letech patřil mezi nejlepší a to i když obsahoval potupné momenty jako několikrát "dehonestovaný Čech" (sem jako kluk blbě nesl) a ohrané vtípky stylu "nejsem nejsem". Přesto mám ten film rád. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto nedoceněná perla akčního filmu. Naprosto nejlepší Lundgrenův film, jaký jsem od něj viděl. Film prověřený časem jsem viděl přesně po 20ti letech a byl jsem vyloženě nadšen a překvapen. Zito jako obvykle odvedl profesionální práci. I dnes velmi dobré a koukatelné akční scény, obrovské množství masivních výbuchů, nejmíň stovka postřílených nepřátel, Lendgren je obrovský hovado, kterýmu jsou všichni tak po kozy a když někomu utře rukou nebo nohou, tak ten jde hned k zemi. Jeho výraz v obličeji překonává Arnieho Terminátora a konkuruje Slyemu v Rambovi 4. Ale když se v několika scénách usměje, jeho postava dostává naprosto jiný rozměr. Celý film je vlastně o přerodu vymatlané vojenské gumy-stroje na smrt v myslícího citlivého a vděčného člověka-stroje na smrt. Jeho vztah s prťavým křovákem jsem jako dítě nechápal, ale dnes to dodává filmu ještě mnohem větší hloubku. Ve chvíli, kdy Rusáci pokropí křovákův mírumilovný kmen chemickou sračkou a všechno živé umře, jsem měl už ruce zaťaté v pěst ... Ve finále, kdy Lundgren popadne ultra-kulomet ála Sly a Arnie, bylo vymalováno ... Špičkový, nedoceněný a nadčasový akčňák, který jsem musel (znovu)objevit až 20 let po jeho vzniku ... Uznávám, že vykrádá Arnieho, Slyeho a Norrisovy akčňáky, ale to přece vůbec nevadí... Bomba! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Z histórie: V rokoch 1964-65 sa viedla v Zaire utajovaná vojna medzi Kubou a Spojenými štátmi, Kubánska intervencia rozhodujúco pomohla Guineovi Bissauovi v boji za nezávislosť. A Kubánske vojská mali v Afrike bojovať až do rozpadu rasistického režimu apartheidu v J.A.R, na rozkaz Fidela Castra. (andykovac)
  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)
  • Původní lokalita natáčení bylo Svazijsko. Vybavení, herci i členové štábu už byli na místě, když jim úřady zrušily povolení. Štáb tedy musel najít jinou lokalitu, kterou se stala Namibie. (Cheeker)

Reklama

Reklama