Reklama

Reklama

Braddock: Ztracen v boji

  • USA Braddock: Missing in Action III (více)
Trailer

Vietnamský veterán plukovník James Braddock věřil, že jeho asijská žena zemřela během války. Od misionáře se však dozví, že nejen, že žije, ale má i syna. Braddock se proto vrací na vlastní pěst do Vietnamu, aby je i ostatní z vězeňského tábora. (TV Prima Cool)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho najlepšie filmy a je poslednou časťou tejto vydarenej akčnej série. Má veľmi dobrý príbeh o plukovníkovi Braddockovi, ktorý v posledné dni vojny vo Vietname opustí Saigon mysliac si, že je jeho žena mŕtva, ale keď ho o pár rokov vyhľadá farár s informáciou, že jeho žena a aj syn stále žijú, rozhodne sa do Vietnamu ešte naposledy vrátiť, aby ich oboch priviedol. No vietnamská armáda na čele s krutým veliteľom mu to len tak nedovolia. Spracovanie je celkom dobré, po zaujímavom úvode v Saigone sa dej presunie do súčasnosti, kde sa ničím nezdržuje a Braddock je už čoskoro opäť vo Vietname, čo na jednu stranu poteší, ale zároveň je celá táto časť pomerne pomalá a ani zďaleka nie je tak dobre podaná, ako by mohla, ale keď sa po tejto slabšej štyridsaťminútovke Braddock dostane do zajatia, z ktorého sa samozrejme dostane, film sa výrazne vylepší po všetkých stránkach a už sa je stále na čo pozerať. Akcie je tu celkom dosť a je veľmi dobrá. Na tú hlavnú si treba počkať až do druhej polovice, dovtedy sa nájde prakticky iba jeden krátky bezvýznamný súboj, ale potom je už takmer neustála. Je až prekvapivo veľkolepá, keďže sa odohráva na väčších priestranstvách s dostatkom vojakov a aj techniky a tak tu nie je núdza o zabitých a množstvo explózií a je aj dobre natočená. O súbojoch tento film určite nie je, je tu prakticky len jeden, k tomu ešte Norris rozdá pár slušných kopov, hlavne sa strieľa vo väčších prestrelkách, uniká v rôznych dopravných prostriedkoch a poteší dostatok tichých likvidácií a viacero výborných momentov. Najviac sa mi páči záchrana detí z tábora, likvidácia hliadok pri snahe zabrať lietadlo alebo aj záver na hranici, no všetka akcia je vydarená. Herecké obsadenie je dobré, Chuck Norris tu podal svoj najlepší akčný výkon a bez problémov ťahá celý film, slušný hlavný záporák Aki Aleong a bezproblémové vedľajšie postavy. Réžia je v rámci žánru veľmi dobrá, pokiaľ sa film snaží fungovať aj po emocionálnej stránke, tak jej to moc nejde, ale v rámci akcie je prvotriedna a dobre zvládla aj úvodnú fázu a technickej stránke nemám čo vytknúť. Toto trietie pokračovanie Braddocka je rozhodne najlepšie z celej série, hlavne po stránke príbehu a akcie, ale aj vizuálne je najkvalitnejšie, takže tunajšiemu hodnoteniu skutočne nerozumiem. Na tie najväčšie klasiky osemdesiatych rokov to samozrejme nemá, ale fanúšika tohto typu filmu sklamať nemôže a zároveň je to najlepší čistokrvný akčný film s Chuckom Norrisom. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 77%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Nebudem im dupať na prsty. Budem im dupať na krky." Neodolateľne stupídne béčko, v ktorom nezničitelný Chuck, stojac uprostred otvoreného priestoru, vystrieľa chlapov na strážnych vežiach a v pieskovými vreciami obložených guľometných hniezdach. A nakoniec kalašnikovom zostrelí bojový vrtuľník. A je to cooool!!! ;-) ()

Reklama

erl 

všechny recenze uživatele

Nedávno sem si dal repete a musím zvýšit o hvězdičku. Přece jen je tento kousek na Chucka velice nadstandardní. Nedá se říct že by to byla nějaká bezpáteřní béčková stupidita ale velmi dobrý akčňák kde nechybí silné momenty v podobě úvodu či závěrečné scény. Samotná akce je natočena velice slušně a Chuck s ledovým obličejem likviduje žlutý parchanty jako na běžícím páse. Rozhodně jeden z jeho filmových vrcholů. Nejedná se samozřejmě o žádný umělecký art ale poctivou 80tkovou akci. Ještě že jsem vyhrabal staré video jelikož ten dabing je opravdu nezapomenutelný. Mé dětství bylo drsné:-)) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech už člověk ví co čekat a když navíc aplikuje vzorec plynoucí z teorie přímé úměry klesající kvality s rostoucím číslem za názvem filmu, nemůže být zklamán. Chuck je zkrátka zpět. Běhá, trpí, střílí, kope, zachraňuje až se mu od hlavní kouří. Z dnešního pohledu nic světoborného, nicméně jako retro zahalené nostalickou aurou to na dvou hvězdách udrží. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Bréďa je naposledy z celé trilogie v akci. Do akce ale jako by se mu moc nechtělo, a tak všechny výbuchy, kotrmelce, lámání vazu na potkání a kopance nechává oproti předchozím dílům stranou. Navíc dějovou linku, choreografii a scénář, jako by Chuckieho brácha v roli režiséra nechal bez většího povšimnutí....v hodnocení tak zůstávají dvě-jedna za těch pár proskoků oknem a druhá za několik tradičně chladných Chuckieho "pohledů" ()

Galerie (199)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Braddock skáče z letadla, má na padáku připevněno bezpečnostní lano. V jednom z dalších záběrů má však modernější padák, u kterého není po pojistce ve formě lana ani stopa. (Terva)
  • Film zcela ignoruje předchozí díly série, jediným pojítkem zůstává postava Braddocka (Chuck Norris). (Žralok)

Reklama

Reklama