Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

John Rambo ztrestal tímhle filmem Afghanistán. Sestřelil co šlo, zrakvil na koho přišel, nechal odbouchnout půlku země...a to jenom proto, aby zachránil pár lidí. I tak to bylo super. Klasický akčňák, kde Sly zabíjí na potkání a tři čtvrtiny filmu chodí s odhalenou hrudí. Klasika. Nemůžu ale dát pět a to hlavně z toho důvodu, že jsem se prakticky celý film musel smát. To je tak, když dřív vidíte Žhavé výstřely, než Johna Ramba v Afghanistánu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone byl v ideální fyzické formě a hon sověty mohl tedy započnout. Pokud zvládnete svůj mozek vypnout, tak se i po tolika letech můžete velmi příjemně bavit. Film je nasáklý akcí. Je třeba ho brát jako čistokrevnou zábavu. Za tímto účelem byl konec konců vytvořen. Ti, kteří se v něm stále budou snažit vidět něco navíc, budou pochopitelně silně zklamaní. 3* ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. Another Time [3:58] ,2. Preparations [6:21] ,3. The Money [0:52] ,4. I'm Used to It [1:00] ,5. Pesha War [1:12] ,6. Afghanistan [2:38] ,7. Questions [3:37] ,8. The I'll Die [3:34] ,9. The Game [2:25] ,10. Flaming Village [4:07] ,11. The Aftermath [2:44] ,12. Night Entry [3:58] ,13. Under and Over [2:55] ,14. Night Fight [6:50] ,15. First Aid [2:46] ,16. The Long Climb [3:25] ,17. Going Down [1:52] ,18. The Cave [3:31] ,19. The Boot [1:53] ,20. You Did It John [1:08] ,21. The Showdown [1:26] ,22. Final Battle [4:50] ,23. I'll Stay [9:00], ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak, a série je kompletní. Viděno lehce napřeskáčku, ale to nic nemění na tom, že se jedná o nejslabší díl. Nezajímavý Afghanistán a ještě více nezajímavý scénář, kdy už je snaha, udělat z Ramba chodícího supermana, hodně okatá. Vidět musíte všechny, ale jen "trojku" stačí jednou... :-) 40% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako reklama pro případné nerozhodnuté kupce Mi-24 to není věru zlé.. Realismus prvního dílu se ztrácí pod hromadou vystřílených nábojnic a já jen doufám, že v Rambově mudžahedínské nenávisti vůči sovětské uniformě není nic osobního. Johne, Johne.. Trautman si tě měl z Hope raději odvést v pytli na mrtvoly.. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Ačkoli se tvrdilo, že film byl v některých částech Velké Británie zakázán po vražedném řádění Michaela Ryana, který byl údajně inspirován filmy o Rambovi (Sylvester Stallone), není to pravda. Jde o městskou legendu, která vznikla poté, co byl první film Rambo: První krev (1982) stažen z britské televize. Média pouze spekulovala o přímé souvislosti. Rambo III byl ve Velké Británii promítán v lehce zkrácené, cenzurované verzi. V necenzurované verzi zde vyšel až na DVD. (HellFire)
  • Rambo (Sylvester Stallone) pří útěku z ruské pevnosti hodí granát na zamčené dveře, které se po výbuchu otevřou dovnitř. Správně by ale měly být otevřené/vyražené ven. (StevenW.)
  • Plukovník Trautman (Richard Crenna) nasedá na začátku filmu, do vozu německé značky Mercedes Benz 450 SEL, vyráběném v letech 1975-1981. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama